<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好
返回列表 回復 發帖
Originally posted by doging1977 at 2007-8-9 03:48 PM:
, E+ t8 m& a' V( k講錯都有得加分
1 j7 j. T( c8 Q8 u# w其實大家所經歷同所知都唔同0 v5 W; R5 z" K3 w( F9 n0 H% Y# [
話唔定ive上年同今年既收生資格唔同左呢
; q: U! S. t' N2 F5 V  V佢自已有經驗,分享下無防
2 O& c  _( r1 y而你睇過最update既又可能對樓主有另一層既幫助呢; F, A+ V( Z# l. I
何必斤斤計較果幾分?
, z: W3 G9 s9 R7 K2 M: o5 C5 K, |. j* O/ ~1 f1 G$ G
只要大家有心幫樓主就得啦。
0分都無問題,唔使擔心
4 ~) V8 i" d6 n. d, i天無絕人之路- Y' q+ O  A* g5 r2 a
不過記住1 g2 d0 G5 U3 p
‘機會只係會比準備充足的人’+ ~* w' A: s8 H. g7 h4 w
現家8月,出年5月就開始考$ _6 r3 I+ |9 M# X+ _1 _
如果你無溫過呢5 [, ]' K% o, E0 o; r; V$ Z! e- ]
重讀就o徒時間嫁啦
, r- n7 H0 |1 q# L6 j$ m) |得幾個月一定唔夠你溫; V8 t1 W! a8 K  [% R! ]
想再繼續學習的
# R/ Z, q- S9 O1 O就毅進/ j+ O: `* N6 F; _9 H7 g
想實用d有一技之長的' f5 c6 `9 @0 v" B# h) t5 W& Z
就Ive
支持社民連!
Freedom Forever
Originally posted by 自由神 at 2007-8-9 03:58 PM:
- A* m' H# }  c- M  V5 U# F1 o7 `) D- t" T$ t8 O0 w+ s
其實大家所經歷同所知都唔同/ [5 V* W- M/ @/ ]1 n
話...
$ L( w/ m; K) h+ `
今年收生標準就係依照上年收生既分數,而家基礎文憑都要5分以上先讀到,更何況得1分( X: W7 W9 w) T5 m1 A2 y
4年制知專課程都要4分
) x. `% f' m" }, |
& q4 b6 I3 o* }4 t  u[ Last edited by doging1977 on 2007-8-9 at 04:27 PM ]
ive. k" Y' Q$ N$ s( U3 m: g4 j6 ~
0分都讀得
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-8-9 10:58 AM:2 }8 R4 e; q' m0 Q; W3 x
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑...
7 y; Q) w* Y4 y6 t$ Y
今年會考未放榜我渣住張中五畢業証書走去報--八月放榜佢七月收左我~__~''不過我係報vtc~一唔一樣嫁??
# \1 R4 `5 g7 V! }2 `! L
& a* H5 y0 q& k2 p9 j6 o[ Last edited by 小便便 on 2007-8-9 at 11:41 PM ]
細佬我就會考5分,實質得1分,; g4 W8 A- t6 i% o. x7 ?. b* Y
因為英文考a卷羅e,ive唔計。6 W0 F5 S; m* c% x! F8 p
普通話羅c,又無人承認。4 f$ y" S% i. d3 e- {* q9 l7 D
: z) V1 j1 c+ G7 Q9 A7 y( l; Q& t& \1 Z
我面試果陣,被人~~睇死~~
3 R- c' c* z9 l7 Y你有夠我慘咩7 m+ |6 o% `6 U% e4 l* k3 k! r

* P. H' O; B+ J3 j老實講,羅唔到5分以上果d人,/ ^! q% x' M# _2 i6 W
基本上都係無溫書果d人
7 r# o' D9 v: F& P& E! y6 ^
. ]: L* C9 h5 I我就係啦~~~~~~~無溫過書去會考2 F* F) G$ Y" ~7 ?
上年我報左 ive 4年制既課程讀; C1 z% }) X. ~
依嫁我順利上2年班
( n. w) X/ j" ^" E* y, c# z5 O) G試仲考得~~~~~好好~~~~
2 r4 {4 z) r, Y$ ~4 e1 C. ]
7 j# t4 A$ Z- K8 }- o  u9 X我覺得只要你依嫁努力d讀書
. v9 Q2 ]" `" s0 P2 U讀咩都唔係問題/ ^9 S( V: d) [$ w9 Y& O

5 R$ `# [5 D2 B, i" A, W- E同埋我想講句
* O- \8 w' @% B0 Yive只要你有錢交學費
9 l+ d+ |+ J7 g- O' d0 D一般既課程係收你既9 F6 a0 h, D/ E* |/ A' h

) c! ^- T3 p" h5 R: C除非飛機維修果類難d之外~~~3 x: U" \3 X1 `. |( q

. f# c8 ?, O$ L7 u8 c希望幫到你啦~~~~~
$ D# D" i/ e% M" f, F. J- Z. @7 J6 g- \2 I# q
good luck@!
Originally posted by issac429 at 2007-8-9 10:15 AM:2 S2 n  |/ \: V- e* j) [" V+ R
讀ive好似要中英合格2 c. Z7 p# t5 @# J' _! f1 }
你1分既話ive都好似唔收..........
5 Z6 ]; y) A' l3 [6 T
你錯啦 ive 既fd 係中英唔合格都入得嫁 + r2 A; j% O* H& E+ Q5 ]
當年我會考5分 中英肥 一樣入到 升埋 冇問題&
+ T2 D5 ^' u7 @$ Y& c5 ]7 j. h樓主 你讀左ive都可以考返會考的
& i/ t, A6 @) E! a  o如果你英文底子差都唔緊要 有心係ive一樣好似中學咁學得返
1 ?5 Z/ U& H, t( y( |  U6 |努力!
Originally posted by doging1977 at 2007-8-9 04:25 PM:
% {6 }0 l1 E# ?) S1 S, Q3 A" W) s" W5 s- M# R. E/ u. b  z
今年收生標準就係依照上年收生既分...
* g* U  b- F  W/ S) b
睇清楚 收生標準係[平均]計法  我之前個班有人6,7,8分都係讀fd/ j6 s) _9 b8 G7 z8 R: \
亦有3分
- k, a$ [* ^! \5 ^2 x9 L1分唔係冇可能入到的 只係連fd都比高分過你既人揀先0 c. r# @0 l" |4 L
我之前揀工商管理 但係入唔到 分左去電腦分流(因為多位)
& @4 C+ Q$ f; f( z4 {4 ~0 H之後合格 一樣升上去
. s2 {$ [2 `/ a第1年既fd 同升上去冇乜大關係 只要合格晒就得
+ T5 U; q7 Q3 B+ ]7 ^係踏腳石黎
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。