<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » Bad News in playbr2 life
返回列表 回復 發帖

Bad News in playbr2 life

今日發生左一個意外....& G! I0 X5 x# u8 x! j
雖然我置身事外& ]8 @) Z7 F) m* ^
本應感到''幸運''才對
1 `: n$ |! A$ r9 _. i, ]但還是有點兒『不是味兒』/ L% P9 q. I; A3 b. m  R
不竟,那兒是我的''木人巷''8 z, n; K& I% s, k/ Q7 ^. `, o, |3 r
它提供了一個機會(雖然那些機會是先硬著頭皮,再自己創出來)$ B' \  R3 R& `8 g( ]$ }) H# g
給初出茅廬的我大展拳腳
& Q/ H) @6 t6 o4 o- {& C1 u! x而我亦戰戰兢兢的把那廢墟一樣的、垂死的、保守的那兒來一個翻翻天覆地' P9 V7 A* K1 h/ A) A7 Q
苦心建立多年的一切,最終沒有飛黃騰達,沒有得到感激,反而讓自己走進窮兵黷武之境) _" c7 F7 H- ]  \9 b
常言武候六出祁山,何不以此為鑑! 故豁達之。
% Q5 Q9 M6 {- r+ ~: j偶爾回營,其施行之法皆無出吾之其右,唯姜維之材難習真全,莫說蜀中後主之能.....
0 L" X8 F! b! [4 b: c此後大興木土,欲重振聲威,今得知飛來橫禍..... 可謂一Q清袋咁滯 !8 {/ Y% n9 w  A5 l3 l! u5 H
其實一Q清袋既,重有我曾經努力為它所建立及辛苦保留下來的一切- m3 B' z; H- X! Z! i
就好似一個支持阿先奴既球迷,有日收到球隊終止了百場連勝,而且重要解散球隊既感覺) g/ ~% L3 Y* p- f* e+ l# ?+ V# \
" h) r+ o4 [& _4 e' t8 q
其實,意外ed野,有我係度都一樣死…
2 H; d( O  b2 F: Y) Y# e9 H如果我重係嗰度,反而係我死得重慘!
0 @: c' t( F9 v" ~$ ?0 y9 @但如果還有我在,佢就肯定唔駛大興木土,以致今日損失慘重
) ?3 d9 e# `9 f細心諗吓,或者有我e個Lucky Star係度壓下陣,e件意外就未必發生係佢身上
) U2 K4 p' ]; M0 L+ ^5 w) ]否則我咪要英年早逝!咁日後揾邊個黎統治地球ㄚㄚㄚㄚ
$ c& ^" y) o) G* }, M
" L; B( i; N  s% e# Q2 A8 _. O6 ~: d
" q: F( v4 |$ z
....睇黎e件事都上硬聽朝報紙    <完>
6 L. j+ l  d! Q/ q$ |
, F6 S* u4 _5 K" {) n[ Last edited by playbr2 on 2008-1-14 at 03:04 AM ]
乜野咁甘???
自我放大!!
* t" ?: p( k: N: _
9 k3 I* K/ I* U! s- Q: H7 \PlayPlay blogging??
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-1-14 02:46 AM:
. C! i! _7 ]; ~1 h( {6 A7 F0 y6 Q9 n自我放大!!- P8 j7 ]$ \( w% R2 R- x2 k& T6 c
( n2 q8 I! D* V* @
PlayPlay blogging??
. h4 W1 `1 R% I) F+ k: P

; M; O; x3 \- L8 }: {  j# [Villageman
Originally posted by d228216 at 2008-1-14 02:48:0 j- W9 h3 \' n/ Z4 Z

* r; C0 k9 U  H( w7 K; p* x( o5 y9 v; ?1 d% _
Villageman
# D; p! T5 z3 [, i, Q" n4 ]; n
扣你分,無意義回覆!!!
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-1-14 02:51 AM:, F6 a' R$ i0 v4 z/ R" d
; G2 O8 }2 d5 d& }7 Q
扣你分,無意義回覆!!!
: v& N" ?! L6 v
nonsence villageman
Originally posted by QuiGonJinn at  02:46 AM:5 X, }8 s* b4 b1 h" q2 o: q5 Z4 J
自我放大!!- j5 n( u/ x4 U. K5 s8 v% o, n4 w

& A7 m0 I, F- ^% ?7 [PlayPlay blogging??
- W# p+ x- i' j: K

$ ]8 l' m( u: V# y) S( L5 ?我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ
$ j* c6 N) H- F; X' V3 W9 ~, L0 u見人地出左事都唔係咁好啦!5 a0 w4 P$ g! Q: Z6 m8 Q! x  Q& R
何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
Originally posted by playbr2 at 2008-1-14 03:10 AM:
; W3 N6 V: W7 D3 B" z8 ~) Y- u5 \
/ I* H: P) U* J7 c! Y- I; `  e/ b) ?  r" n. R' P2 e
我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ
6 \# Y6 g( l" A, `0 h: R見人地出左事都唔係咁好啦!
; ~  B; O3 p4 b, S何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
0 p* ~+ i, t2 ~8 D) |$ h: @, o8 _
Originally posted by d228216 at 2008-1-14 03:00:) t; h8 i: m8 \/ B

6 B3 i' }0 K1 u  Qnonsence villageman
1 ~' C0 V( Q1 q1 x3 I1 @鬧我!!再扣你分!!!4 H  |. V9 |$ v9 l1 j/ G  y
! H0 ?. R. R) F/ v
[ Last edited by QuiGonJinn on 2008-1-14 at 03:32 AM ]
Originally posted by playbr2 at 2008-1-14 03:10:
. A$ \, J. W9 I0 ^3 a9 x* p% J# q& M3 j

0 P& K, k2 j- b5 v/ A0 c3 U我e+自吹自擂,再自我安慰都唔得ㄚㄚㄚㄚ! I  F' \9 I: G' S) O) f) `
見人地出左事都唔係咁好啦!
( c  s% h8 [* `- S' a. @何况係一個你曾經付出個努力既地方呢!!!
& O. o+ ]$ c' r+ z" ]( O" [! `
用阿仙奴做例子,唔係太多人會感同身受,應該用多啲fans嘅如menu or 車仔.1 f0 [! f' {' C# |

5 V, {3 w8 s( S7 W我明白,
/ ?8 J, v( T1 ~/ M. o好似當年有個人不斷喺我面前重播嗰場英足總final,! U" h7 r5 o- w. d3 I
傑斯加時一腳射低我隊波一樣.' j+ V$ ?& ?7 q
(註:後來我同嗰個人離咗婚)# u$ h: J8 b4 j  t

; z$ B  J. R) O* B, A( {7 Q3 V2 p變幻才是永恆,$ X* \( x+ S" f/ O
就算你放幾多心血教個仔點樣點樣,. o0 i0 @" s. O! O, Y
佢將來可能同你期望係另一回事.0 `0 a1 m- h# B. x% O" [: Q
各人有各人的命.
( v$ C9 _3 r5 j0 v那能管得這許多.
5 X4 Z& B* p9 x( Y4 N3 c1 n
6 a. |* U' H/ q3 B何況只係一個工作過的地方??
  ]' N  W$ A, B  [2 i成事在天,盡咗力咪得囉.
) G( B4 \2 J. o& z2 @2 M8 m5 y( w1 F9 U& f
你同你父母期望,我諗都唔一樣啦,係咪?
6 l7 e  U8 c+ x1 q/ Y6 |; x. b. {  P3 ?% E. k7 N7 O: v& b
[ Last edited by QuiGonJinn on 2008-1-14 at 03:46 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » Bad News in playbr2 life

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。