<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??
返回列表 回復 發帖
五年前見過.3 e( o% D. m0 t  u: J3 |0 G  k
無用刀ga...不過好激.5 n0 |! K8 L1 ^8 o$ `
發生在鬧市.  U$ \% Q! G! ]- X- z1 E$ n
有次假日, 五,六,七點倒la, 同班fd係銅鑼灣Sogo門口等人.& K) v1 c7 |6 ?$ ]9 o% c
咁企正係正門(電車路,面向成日都好多人過個條馬路), 右手邊d落地玻璃飾櫃個到企左一大班人, 佢地打橫分散企ga. (個時我無留意ga, 因為個度成日有人企係到ga la.)
5 d3 q0 w! Z% Q7 b之後無la la我既左前方(即係三角位個度), 有班人離我七十米度出現, (三角形陣形ga, 即係最頭企一個,之後後面d人每排越來越多人, 呈三角形,好似三國誌打機個陣咁) 行過黎.7 w# i" _* r8 b: L' s% E
行行下, 突然加速, 衝過去我右手邊班人到, 口中嗌住類似"打x佢老x".2 |8 @2 t. w. f3 b  ^! I
因為個時右手邊班人離我十米都無, 印象好深刻.* l. Y) Z$ h; f  t, i$ F+ R
我重睇住三角形帶頭個個人, 沖埋去, 一野禁住某人個頭落去塊落地玻璃到. (事後睇過, 塊玻璃花都無花)! g) {5 g7 f# d( Q' X7 n
當時sogo d阿叔保安沖晒出黎, 欄住個門口, 好似唔想俾班人走入去.
# V1 ]0 p. ]' q5 u; P: L% x& d9 \事發一分鐘倒, 被打同打人兩方一齊轉灣向左世貿方向走佬.9 j1 C! L0 Q8 O/ Z' p3 w$ H
我重記得有個肥仔走包尾tim.
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:
. z6 G" p2 i. I& l" m" C( G五年前見過.
7 j9 q9 V- z  c, Y/ W4 w/ ]' ^! y8 x/ ?無用刀ga...不過好激.
* O2 R) u  M/ W6 w0 s...
4 [5 v+ k; A1 A! n
' k3 S% `* W% G; Y! E我好鍾意你最後果句~
以前系學校摺報紙當刀,射馬紙當槍
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:( u4 v+ p) P: Y- s
五年前見過.# T3 _2 S; W+ o' P, _, |) W' \
無用刀ga...不過好激.: b5 _& o2 v. X4 q1 T( z& \4 K
...
  _( {) h( Q$ @& H+ E7 S" r. E1 n
真係好似古惑仔d情況!!!
落場後只許盡力去跑
我講過程比你地聽
" U" q+ _7 L& Z7 ^6 O大約7-8年前晚上1-2點(大約)幾到大圍有個足球場(近火車頭酒吧)  x8 w0 }$ W7 n
我返香港過summer(本人在外國讀書)8 q: D) I' |! g2 O6 B1 g7 Z+ ~+ F( B
我同朋友去街(我的朋友跟人既)行好運中心' u% ?/ A4 R; w
我朋友既ar大無啦啦唔知發咩神經飲醉酒唔知係take左成 係甘屌鬼
: g' x0 x5 G+ e' {$ s# Y之後我同朋友見到佢,見到我dfriend 話一陣講數,連我都要去...
( _* n3 ~; ?& I+ l去左球場講數入面2社團加起上來有300人多% G, z; e" r% u; t4 [
我同朋友佢企前面...下到我同dfriend腳軟/ I3 f6 O; {- Q  p. p
之後對面社團仲要有開山刀(佢地收埋左)
. E5 O- b! n: n: k* K# v* b# i2家真係打起上來,我同friend 立刻走la, 點知比人埋伏4個角球地方都比人包抄4 J7 ]* B# F  i& l
(見到d人比人劈到個頭d 皮吊著左隻眼)...@@ 見到我都呆左....心想做戲咩....有沒甘誇張0 O$ c: t  R9 O9 J+ N9 R
我地都唔理照走(見到d大哥拎著大刀搵緊d ar大劈)4 k9 d. R% D3 V9 o
好運地沒理我地,我同朋友走啦,再回頭一望又有一隊人追我地
  D9 h& n2 M2 f1 y我地賓跑到大街...(姐係旁邊係火車站) 見到的士立刻坐車返屋.......
7 j; p* |# M8 D之後我地真係好驚...唔好跟人..唔係講玩
) q9 v3 y* L* X& a
; S1 e0 i5 {7 z+ _8 I* w0 b[ Last edited by iad on 2005-10-19 at 06:07 AM ]
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?
# S0 X8 g) U7 G, H定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
Originally posted by 阿感 at 2005-10-19 07:30 PM:
9 w6 O7 v6 Q- Z4 P" Y, M請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?
( v" L4 q5 O2 p) |定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
' E# A3 v! P) q/ T1 o, ^7 Z9 Z5 A& t  b2 G1 V! E

8 l2 K& _5 ~9 A% F" f) k睇news, d人多數渣槍多....  Y. Z) m/ X/ J% w4 }
有2個人渣車, 一個想過佢頭3 T. Z$ Y' M  Q. x) o5 a
唔知黠樣2個人都停左車曾論
3 s. j# c& c, r之後ar A 開槍射 ar B
um .... 係呀 ~
2 y3 }7 X, F% \% ~1 A- f# W人地老外通常都係渣槍多, 一炮過, 你死係應份, 死唔去係你大命 ..........
( f3 @" o) U8 }, i- k+ P我地老唐拿刀劈, 開山刀, 老牛同西瓜刀 o既威力通常都係大過單單一炮, 同埋老唐 ' 一不做, 二不休 ' 好小話就咁劈你一野就走, 一向都係劈到你訓晌度先走, 理論上你 o既死亡百分比會高好多 ! 達到目的o既機會相對高 d ! 晌經濟原則上拿刀劈係好過查槍射 .......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。