<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償
返回列表 回復 發帖

易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

康泰、美亞蛇鼠一窩  
) a7 E! _/ r) l9 N5 r6 g" D/ N
& x- c/ V2 [4 z: d9 [[youtube]eSobXQxl-Os[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?
其實好簡單,  只要有醫生證明佢係屬於永久傷殘造成失去工作能力,  就唔到保險公司唔賠,  但點解搵唔到醫生證明呢?+ U4 h* i8 F# s7 n* Q
K2K 發表於 2011-3-31 10:01 AM
% o1 R" W7 z) a( v1 k9 l
& r. s: I! S4 j/ o
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
* c& b+ [& v5 f1 j8 |  e) i0 _2 \6 v$ ]/ p8 D' T
據講保險公司份保指明要四肢傷殘, 傷者仲行得走得, 所以拒賠償, 有無取巧, 心中有數啦
- z+ Q7 T& ?+ fandyho 發表於 2011-3-31 11:43 AM
8 J2 C: n$ K* e" b* D* {% ]2 d  @6 l) A$ |! N% w) ^% i3 s
你睇過易小姐份保單嗎?
; w$ f7 d- d& ]( r6 m

9 }! I6 Q; I+ X# v6 K. x0 l. h你睇過易小姐份保單嗎?
! {  \, s3 g9 `* g# O  X3 H! g& \' ]8 iK2K 發表於 2011-3-31 11:53 AM
( l' T/ O* J2 v. ^9 y
$ E5 ]1 u% B& @
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
7 a5 D2 S+ z6 B9 T: {- J# C; B) t! l
睇新聞啦哥哥, 易小姐自白架
7 t$ W( {$ d* V: yandyho 發表於 2011-3-31 11:53 AM
2 H6 \+ n& J7 a' ^
* d% ?8 J5 a' u  i咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?
- y+ f) G0 x1 w( M8 v( |

' m$ t; Y' ^- v' Q咁你覺得易小姐真係失去工作能力嗎?* y- `( h( T4 c( I& D
K2K 發表於 2011-3-31 11:57 AM
- a0 _0 P0 n, H! O, ?
( \" b* B. F/ W
好誠實咁講, 對不起...* i# G( W/ ^% r8 G/ i2 u! i: A
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?: F* t, s' f9 b8 Q: m, T; k
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
浪子~孤獨就是良伴~
# K1 c' [8 L: z" O" [3 J6 s$ M$ N' K
好誠實咁講, 對不起...1 K: \4 k+ m0 _  h. V
大家樂請佢做收銀, 你會唔會想去飯先?4 U" z" \8 [; S
半島請佢做仕應,  你會唔會想去飯先?
: i: s! n$ x* G- @8 K: B浪子 發表於 2011-3-31 12:13 PM
( w" ^$ L  G' Y, P( Y
1 s( J! e' q, u) j
你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.
, C3 D) h3 G8 ~" I

B0 I# K4 K1 m- l' `" E你用個別行業來講就梗係啦,  雖然佢係不幸毀左容, 但亦唔可以硬要保險公司承擔合約以外既責任, 法治社會,  大家都應該講法.; J4 ^% u$ Q5 s1 D' r! B- `
K2K 發表於 2011-3-31 12:19 PM
3 V/ |  T9 O* z1 R1 i

9 K6 V8 Y# w& @1 U: y( v/ s. w先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
" b! U1 @: L( ]/ ^
0 y3 I8 ?. i  a% p3 L+ U
先唔講毀容, 斷一隻姆指, 另一隻手有兩隻手指不能屈曲, 都唔會影響工作能力嗎?
3 u! x7 _/ C0 R4 kandyho 發表於 2011-3-31 12:45 PM
! J; J4 Z3 m: I' \2 U; D6 b8 G

6 [6 {& u+ }1 X你想講陳國柱?  斷指是否影響工作能力問題,  傷殘定義應該係有訂明,  呢個我唔肯定所以唔敢亂講,  但既然你話自己係傳媒人,  尋找呢方面既資料應該難唔到你,  最好你搵齊資料之後去幫兩位苦主追討,  比o係討論區討論有用得多./ e' S5 o! o7 }: C- w6 J2 F5 m/ y
' Y. D6 K. y4 i. U
呢個主題係講易小姐,  據我所知,  毀容就應該唔係屬於永久傷殘範圍.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 易小玲真面目控訴美亞拒絕賠償

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。