<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打
返回列表 回復 發帖

今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打

本帖最後由 littlepig 於 2010-5-6 09:41 PM 編輯 7 E0 b: N0 l$ i8 Q# V
6 ]8 Z6 \1 ?! H3 o# f
上車同佢講,反而俾佢話我手指指唔岩,同佢講香港係要排隊,跟住就俾佢開我拖,我還完手後報警,叫佢咪走,然後架車下站停左唔開等差人黎。
$ V- Y! {' k; m. t5 U, y1 r- n1 d
# O, g1 z' l$ k" M成車人冇人幫手,我問旁邊個中坑可唔可以做人証,佢答你地兩個可以傾得掂啦.......
3 y7 G- T% G2 d& A, Q" {( H
, {, `: A0 W! W: G我排隊時都只係排中間,唔係排頭位,成條隊俾人打尖都冇人出聲,香港人幾時變得咁懦弱?定係呢D叫禮讓?
/ k1 z' |+ y* T5 d' B& w6 k  T
1 p  a- j5 T3 A) R下次再見到有人衝上車打尖,我繼續不平則鳴,定係隻眼開隻眼閉,符合番香港文化?
你點知佢大陸人
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
你點知佢大陸人
6 a9 L6 p! |6 k* f8 `奇 發表於 2010-5-6 08:53 PM
' }' `% Q% K3 g1 \  ?* m
/ C) b$ x1 `. x( c平頭裝,衣著土氣,講國語,揸雙程証
上車同佢講,反而俾佢話我手指指唔岩,同佢講香港係要排隊,跟住就俾佢開我拖,我還完手後報警,叫佢咪走,然後架車下站停左唔開等差人黎。; T: P. ~, `+ D- k( c. }; q

1 r9 H7 E5 v0 Y: X9 W% Y9 u成車人冇人幫手,我問旁邊個中坑可唔可以做人証,佢答你地兩個可以傾得掂啦...... ...1 B+ w$ L) i% A' L& m' [7 Z
littlepig 發表於 2010-5-6 08:05 PM
唔關強弱事,係因為打尖太過少事喇,冇咁嘅必要搞大佢啦
- x, V1 ?; A- j& ?5 j+ e: O, K1 D如果係打劫就一定唔同
斷背大聯盟
唔關強弱事,係因為打尖太過少事喇,冇咁嘅必要搞大佢啦
% t" a+ s9 F0 a如果係打劫就一定唔同1 ^0 ?* s- ^0 E( h4 ~
mK頭ck@G點 發表於 2010-5-6 11:01 PM
, [, O9 c+ q) [& {) d( A; l7 i# t! L* k9 u% Y6 a! o2 E$ Z) O
直到係車廂打交都一樣,一樣冇人理
support u, 打七條大陸狗la
強國人民的質素真是....
算吧啦,現在d人表面好似很勁,但內裡簡直連老鼠都不如。0 m- e* \( |, v7 S- v
又有幾何好似樓主咁會指正人家的錯誤。
樓主, 你有幾高大? 對方有幾高大? 你係斯文樣 定係 戰狼300樣?
; r  {, r' B$ c( y6 I( F你用普通話警告他 還是 廣東話?$ W7 ?+ k/ t# h0 j0 F- z8 q
佢點開你拖? 手?腳?
慢 慢 來 , 一 步 步 來 ,所 有 人 都 是 一 樣 的 ,
沒 一 個 人 是 特 別 的 , 只 要 努 力 和 勤 力 ,
一 定 會 成 功 。
; H, W6 t7 i; h. c: x' D: G- J5 _% ?
樓主, 你有幾高大? 對方有幾高大? 你係斯文樣 定係 戰狼300樣?
; G1 Y4 ~5 [+ j3 W你用普通話警告他 還是 廣東話?
; T$ m% i; w2 U2 Y5 |9 E佢點開你拖? 手?腳?
5 H4 z) O& a5 w) W+ g0 Ahamsubboy 發表於 2010-5-7 05:57 PM
3 _. Z% x1 O4 e4 a  p) |
& }$ S; W, c$ P8 V我打寫字樓工,放工果陣仲係恤衫西褲,戴著斯文眼鏡。對方係個大肚腩肥佬, 著條casual西褲,一副暴發戶既樣子。
: B) D* l) P4 R, t; C' |% M% H. s, X. _- o5 f4 J. @
我係用普通話同佢理論,冇警告, 話佢知香港係要排隊,但一路講野一路有加手勢,佢就係話我手指指,跟住拎住份文件車埋我個頭度,俾佢打中我本能反應縮一縮便反手打番佢一巴,跟住佢就起埋飛腳,之後我就叫佢唔好走,便報警。始終打交係唔岩,無論咩原因,況且仲有機會傷及其他無辜搭客。1 O# N  g7 m/ A) l* [) @
0 F: x/ M" \, K/ \* b) }4 W2 P
個司機仲奇怪,我話報警佢仲開車,好似若無其事咁。之後同佢再講,佢先下一站停等差佬黎。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 今日見到大陸人搭車打尖,同佢理論結果俾人打

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。