<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 08:40:  m: t5 @; p( q( X5 Y  j
, v4 U# ?7 c* \5 f7 a5 E# g
我非天主教徒,不過都想問主教一定唔可以講政事?
& y; r) A/ h  V

0 n) {( A" v. _3 c7 [8 {不是
.
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢3 A1 m2 @" I2 |/ S# V1 e

& V! b% D" e* T; H. O1 Q3 b1.  主教點解一定唔可以講政事?
3 n6 `, w! `( S" `4 m& l2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?
7 h* `' ~" n' t4 X: k+ F. o$ Z( o  q
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?
' w2 P3 k. R  X. x" Y- h  n( p2 T5 y9 w4 z2 W- y
[ Last edited by 機密 on 2005-12-19 at 12:12 PM ]
條白痴主教,乜都有佢份,連打瀉屎都關佢事
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:
& E" c" R  p+ N. H* {咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不...
8 X7 I. b& v5 V9 N5 z咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢
) D9 p; n- I% F  t' q7 y0 D* F1 C  B2 ?: l; \0 N
1.  主教點解一定唔可以講政事? % p( z, ^% u1 `* ]! S- V1 P# d
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?4 B0 f7 }1 U* I3 p$ `% R/ x5 R+ ]

2 g2 u! `& S7 d, _如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相? % q& B- K$ B6 m, y( ^2 d8 K$ |: d/ q
1. 可以
# K6 ^1 L; k5 M6 B1 \2. 就係無道理, 亂UP當秘CUP,
- R3 e0 c/ p* \% T1 K$ m
, Y5 o2 o  `' O) r4 S個人吹水賽後報告:0 q1 L  e# O6 R: X' g5 R1 I6 D
市民, 各取所需, 有人休息幾日, 有人愛睇野, 完全中立, , 給99分. [唯見新聞片一條靚妹話, 示威者冇破壞公物, 部份港人視力差, 扣1分].8 c* G- H3 U( H) z4 _* B5 h1 P

9 \" s, U2 ~# M$ \7 E長毛, 街頭戰士, , 做垃圾會議員 浪費了, 給-90分.0 u& J. _& W! G- Z4 E* i; ]
: H: O/ b+ H9 G3 }8 P& |7 ~) \
差佬, 成功控制場面, 冇嚴重流血事件, 冇引致暴動, 克制,  給80分.  B' s. d" n1 ^/ w, K

( D: H  P- Y. ~$ N/ k. c, M示威者, 亦唔算好暴力, 尚算克制, 有紀律, 冇喺其他區搞事, 給70分' x8 y6 J7 d4 S' M( ]8 ]
! q) M( P7 r& v+ }3 b! L
陳日君, 有事龜縮, 完事吹水, 仍 wto 事件中最失敗人士, 給0分.9 A1 \. g% z; ?- o: T. Y& G
# I0 W7 A  d, U; C" j6 ~
鄧燕娥, {何俊仁老婆}, 本末倒置, 曾大眼講大話, 冇人格, 香港羞恥, 不予抨分.
Originally posted by d228216 at 2005-12-19 13:23:
( E6 d) w6 O* [% @3 d5 ]' }9 r$ G; a: s! i
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我...
$ Q" d) j  r0 x0 {+ ^
1 \" m+ S, X. p% x( d+ w& x, n: r9 ^2 x& U2 s, E
個人吹水賽後報告
7 {3 @( u0 e' b. i7 h( @. o, \
+ ]6 B5 u4 A7 g$ p5 c俾得好
Originally posted by 機密 at 2005-12-19 12:10 PM:! d8 s" Y& g. T# A. M$ ]
咁咪係囉,其實我就想帶出呢樣,我不是認同佢
3 M/ _4 S5 t# v8 w2 a! p1 a( u$ }7 K0 n
1.  主教點解一定唔可以講政事? * \6 e6 S. H4 M. e& \# i* n6 c
2.  點解唔係睇講者有無道理,而係睇佢係乜水?4 c; t  Y' v2 ]+ R0 K& m6 b  k' ~
' r) ~9 y1 S( s! D  x2 H
如果仍然要咁睇野,仲可以找出真相?1 W' X% Q, w* e! N  c/ ^4 L
* Y8 ?2 ~) r4 v
佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔贊成佢用主教身份係電視講
. T5 O  a; A3 C# {2 {) }7 P某些事,唔係人人可以講,你可以鬧樓下街市賣魚勝菠菜蓮呃你錢,曾蔭權都一樣可以,但曾特首就唔會講(講得好抽象,你明唔明?)
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-19 18:10:2 P+ X. _( x' i2 L1 U* h  X
' K3 d' T* y+ J9 S; Q1 X
佢可以有己見,佢可以係電視講,但唔...
( w- f: |- d* x! }

) E8 u5 E% q9 t: I! A' g2 T其實我是明,不過就是想認為宗教職員不能談政治的人講出理由來給大家討論下。 不如就由你開始,好嗎?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇睇電視

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。