<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基佬我怕你! 80年代本港傳奇樂隊 - 皇妃專輯Lady Diana再度發行
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-18 08:26 PM:

講時講。。。餅帶。。唔知道仲系唔系到。。
有既話,容許小弟同大家分享下。。
好呀
基!基!基! 生仔疴篤屁!
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-18 08:26 PM:

講時講。。。餅帶。。唔知道仲系唔系到。。
有既話,容許小弟同大家分享下。。
你搵唔番餅帶
誰叫現在歌手買碟的情形太慘不忍睹,唱片公尺惟重出舊碟及cd 化。但都好事來,另外也見以前作品好過現在。
宇宙海盜李素冰把心張你偷
Originally posted by 費事高 at 2006-10-20 09:34 PM:

你搵唔番餅帶
SORRY…
唔知 餅帶 去 鬼 左 邊 添。。。。
不如。。就 系 26fun 唱比你聽 啦。。。。哈哈

我墮入情網,你卻在門外看。。。
始終不不不 不不不不不釋放。。。恨(恨)。。愛(愛)。。。心。。中。。。激蕩。

這 陷阱。。。這這這。。這陷 這陷阱。。。這這這。。。這陷阱。。。阱阱。。
偏偏偏..偏我與上(上)(上)。。。

有無少少當年REMIX…feel? 哈哈哈

今日終於喺信和買到隻碟 !(23/10)

今日終於喺信和買到隻碟 ! 返到屋企即刻放嚟聽, 順便睇吓內頁嘅唱片資料, 嘩 ! 原來全隻碟都喺美國錄音及做後期制作, 仲搵到 美國洛杉磯大師Bernie Grundman監制錄音及Mastered, 隻碟嘅錄音絕對有水準, D歌亦唔係全部都有露骨題材, 有3首慢歌聽落都幾OK(都有少少流行完素), 快歌風格有D似外國樂隊 SEX PISTOLS(經典大碟有 "GOD SAVE THE QUEEN")及 The CLASH, 聽落都幾過癮.  有樣值得一提, 樂隊入面嘅創作大腦安格斯係前玉女歌手黎瑞恩出道時候嘅唱片監制(首歌好似叫發誓).
p.s. 隻碟有三級題材, 但係我買嘅時候封套完全無加警告字眼 (黃秋生出D碟都有啦), 有關嘅政府部門係咪應該要檢討吓呢 !

[ Last edited by fatchaikwok on 2006-10-23 at 10:18 PM ]
Try My BEST!
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-23 01:46 PM:

SORRY…
唔知 餅帶 去 鬼 左 邊...
Originally posted by fatchaikwok at 2006-10-23 08:42 PM:
今日終於喺信...
可唔可以整一隻你覺得最特別0既黎分享下呀?
Originally posted by 芋頭仔 at 2006-11-15 03:16 PM:

可唔可以整一隻你覺得最特別0既黎分享下呀?
同意就整"基佬我怕你"
尋晚入唱片鋪,本來諗住買方皓玟,見到唱片架上放左哩隻碟,記得有網友推介過,買左隻返屋企
聽返以前d唱腔好似怪怪地,不過d歌真係幾過癮
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基佬我怕你! 80年代本港傳奇樂隊 - 皇妃專輯Lady Diana再度發行

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。