<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基佬我怕你! 80年代本港傳奇樂隊 - 皇妃專輯Lady Diana再度發行
返回列表 回復 發帖

基佬我怕你! 80年代本港傳奇樂隊 - 皇妃專輯Lady Diana再度發行

近排有不少80年代樂隊專輯再度發行, 好似 “凡風”, “小島樂隊”及 “Raidas”等, 其中不可不提有 “皇妃”呢隊樂隊, 宜家D人開口埋口講基佬, 好似無乜嘢咁, 但回想嗰時(廿幾年前呀大佬)經已用嚟做歌曲題材就真係好勁(高唱 "基佬我怕你, 基佬我怕你 !" 仲話要讓性愛解放!), 老實講, 我對呢隊樂隊嘅曲風係點樣真係無乜印象(因為電台禁播), 但如果有興趣想了解一下本港樂隊歷史文化嘅朋友, 不妨買番一隻聽吓 ! (我諗我都會買 !)

[ Last edited by fatchaikwok on 2006-10-17 at 10:23 PM ]

350 x 356 PIXEL下載

Try My BEST!
果震時。。。。
80年代。。每逢星期五晚,好中意聯群結隊。。
摞住架。。聲寶牌777  唔系 就 小路寶 去沙灘過夜 “爆機”

大部分 。以前D Band 很注重創作風格。
有時聽翻哩D歌, 大都市,小文化,都覺得好鬼過癮。
好似好有趣喎, 我從未聽過呢隊band,
有冇朋友可以整一隻俾我聽聽呀??
"基佬我怕你"呢首歌,我成日都想搵返黎聽,好過癮架,我仲記記開頭幾句點唱:

基佬我怕你、基佬我怕你,兩個男人係屋企..........
Originally posted by vv1668vv at 2006-10-18 04:43 AM:
果震時。。。。
80年代。。每逢星期...
當年係沙灘狂爆兩首歌:愛情陷阱v/s蒙尼卡(哥哥首名曲,小弟不懂點串首歌名)
Which other 80's bands (including foreign bands) do 26FUN people like?
Originally posted by 費事高 at 2006-10-18 06:11 PM:

當年係沙灘狂爆兩首歌:愛情陷阱v/s蒙尼卡(哥哥首名曲,小弟不懂點串首歌名)
Monica
偷得浮生半日閒
Originally posted by qetuoadgjl at 2006-10-18 06:52 PM:

Monica
哈哈。。仲要系無限長,亂曬龍 REMIX 版   哈哈。。。
哈~回想當年,真係開心^0^
Originally posted by 費事高 at 2006-10-18 07:14 PM:
哈~回想當年,真係開心^0^
講時講。。。餅帶。。唔知道仲系唔系到。。
有既話,容許小弟同大家分享下。。
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 音樂空間 » 基佬我怕你! 80年代本港傳奇樂隊 - 皇妃專輯Lady Diana再度發行

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。