<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:1 t( E8 G+ ^5 G

+ D/ \) m* s% Z1 Y, V# n7 V証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢
9 Y6 r# i) |1 S  d...
8 a: T$ |% _8 ~* W7 M( X我都贊成你既講法既,1 S9 F, w5 s$ A$ B5 A5 [
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:0 p3 z& ^2 l* Y' G1 ]+ A* ?. R6 X
: H$ I) z( ], w* p" Z
我都贊成你既講法既,
% p, c6 L9 S  ^但係香港就好難做到啦
0 e5 j# ^' L+ v1 V% \% ^

: r. i% q, I0 h7 R& i2 n( v. C* |0 nThank you,
/ |; V5 g* O+ Z/ V8 O6 T, t- b5 j5 a& `" J; z; v' F
唔單只香港( p" F; A( ~" a  z/ @1 b; ?
其他地方都係好難做到) K" z! p. h) m+ \9 V# L
因為有其他因素會影響到就業機會
  M6 u- u. z2 ]7 V0 a0 U& d4 h, F例如輸入外地人才同埋廉價勞工* G9 v' P' W$ O) X
不過政府都有 policy 去保護本地工人
; H" |+ s0 ]8 {4 P3 u  N
+ |0 W% d' l; O& X/ v[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:# j3 o3 j  o; q0 y8 {+ ?! m9 y! w
$ r) Y8 C! q* N" u9 Q  y+ `

4 b2 Z  h$ c! B( R, ?Thank you, ...
5 I9 b0 ~' |: O( y; o" w係...........
5 i/ F: O: u) g5 k以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:! d; _- p7 H5 J( {$ v* v' ?5 a
) Y" n' P# N+ c1 T7 h
係...........; D  M6 Y2 o. ]# ^
以前本econ書都係咁講=.="
$ P/ e3 q) r( p$ U9 [讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:
2 W2 w4 z! E3 G& ^  M
2 Y! T6 x, ?5 e即係話你1至4點都有齊呀?
) z; O! Y% y: L# h4 _3 M7 O( u8 xsorry!我唔會俾自己無野做1 J8 V$ |2 z7 m8 f( }! H4 S
我太貪錢
; c7 J, w& }( r- X/ d" f1 l* P: m係香港只係你認為直唔直!
$ }& B% ?) y8 D: e唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月' n; \  k' J3 y( k7 I
依家?做裝修搵9000
) h: s- m+ G7 _% `/ T唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:7 s- y8 V9 z" v2 V2 y3 q% I
/ i( y, C" N! ~8 w4 ?) \; M
sorry!我唔會俾自己無野做6 K( R' w5 z- w2 C  \4 b
我太貪錢
2 }+ Z) w* x- j! f* F, @係香港只係你認為直唔直!. S/ o; X4 G, E, o% _* v! G2 H
唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
, V. y4 N7 u) G/ N依家?做裝修搵90007 O* ^! W8 P/ ]9 K. U( t
唔一定咁灰既
; C$ M2 }9 X" }* ?1 w% m6 W+ {由十幾萬一個月一變變到九千裝修6 ^7 T- f% A0 k& S  ?
好大轉變, 發生左咩事呢?5 D' C7 B( D& J' P) J
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:8 Q, _! T& g# ]. H" v1 n

) S4 ?8 m* B/ f9 O- f& ^5 b8 Z由十幾萬一個月一變變到九千裝修
2 U6 C% S; N; X9 R好大轉變, 發生左咩事呢?  ]% A% k9 ]: b) l4 P  `+ o( F
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
. K! i( O+ N7 i$ [4 @8 r& ?
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既
. K+ h% O$ J  R* k6 [/ m唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗5 M2 T0 o6 J0 a
所以轉下 幫我阿哥手
& o1 }6 h- h  _大轉變?由頭黎過o羅! ~3 |4 [, N( D. C
人生係咁家咁家o啦
: n$ d( s( W3 q8 ]6 G" S( D2 m$ Q1 O有起有落嘛!平常心對咪得o羅5 ?. J2 C* h! ^+ G, [
我老婆話對我有信心o咼!" e! z0 ?% T: Z' y. k
遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔4 N( d; {& p7 {7 _& s' y" L
發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:: L0 P4 f" E0 m- u$ y  `

5 x- e0 e4 u+ E/ D0 m我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
) \1 N% ^: d, ]" d
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:* [* j4 {' s$ y( K0 g

+ [1 m1 R0 P7 e' i) L9 k4 ]如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
0 t8 n$ b0 _# t, C# Z% E2 D賭徒就好似老同咁 無得e
4 C1 x' X' z3 j/ u我有抗體架但係有時都會病發啦% z' V5 C- V% R* f+ }' `7 n8 E$ o8 B, s
何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:1 M/ @9 [4 X8 U6 y, [+ R! k5 Q, P
4 s. d7 s- }" X, m8 n# A, V
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
, b3 A+ c  r6 i  Z* D8 U3 c6 `
有老婆支持太好
' L) {  H7 U# o& X祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。