<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果係外國有個鬼佬問你地...
返回列表 回復 發帖
Originally posted by superjackyy at 2005-10-13 08:12 PM:5 y3 v, R. u2 D% V

/ ?8 K, G5 g+ ?: J8 K' s( K7 ~1 ~  g) U0 D# G; h4 x  H
你係5係黃皮膚??
8 Z$ X4 w$ V# B, @4 h5 {; R7 m
. L% M( c8 T* n" u" ^% R; PI am a CBC,  proud to be a truly Canadian.
香港...唔會刻意話中國...不過都唔介意講
我的最愛: Miki、Stephy、阿仙奴、AC米蘭
"為何還喜歡我,我這種無賴"
咁多人回應證明原來我地真係有身份的問題. 呢的野其實心照喇. 係的鬼佬至鍾意問來問去.
: C  h: Y9 g  I9 c0 R3 E( G
5 R1 d% C/ ~( h! {[ Last edited by michaelwong71 on 2005-10-15 at 11:25 AM ]

RE

MADE IN HK
Originally posted by superjackyy at 2005-10-13 08:11 PM:' w3 f' \. H! D8 h0 J

; p( F# v, H" T% g4 A點解??中國(人)失禮??
/ _: ~0 \7 g" C+ {. U1 s/ u: I
因為唔慣,因為我見到既中國人,佢地既外表、行為都同我真係有好大既分別
/ o$ |6 ?8 \& {- L我唔想其他誤會,所以我會盡量唔提中國
I'm from Hong Kong special administrative region of the people republic of China.
Originally posted by sherryliu at 2005-10-15 06:33 AM:/ |7 R. b1 x% S- q- G4 I. V( S

# j! r6 O2 z' u. k4 S5 Z4 e: s1 w5 V2 l' j4 n
I am a CBC,  proud to be a truly Canadian.
6 C1 I; X$ i6 M# _. H6 o7 R, O- L4 J$ n( j9 z6 t/ R7 o9 I9 N
CBC識睇中文, 你都幾好野喎
Originally posted by Rika at 2005-10-15 10:19 PM:
  Y# u$ _9 H8 h1 u+ q2 R; V; Z
8 k8 A! v2 d' P. A3 A2 y4 c( A因為唔慣,因為我見到既中國人,佢地既外表、行為都同我真係有好大既分別, l6 v0 R2 p: d* C/ p! f+ z
我唔想其他誤會,所以我會盡量唔提中國
5 U; N" R, ^3 V8 cyeah~~~中point...
/ I! N) x4 X  @- O1 \, R仲有舉個例...如果一個日本人,人地問佢邊度黎,佢話tokyo...咁其實都無咩問題jei~
4 V. ^/ j3 C" ^6 U可況係香港...
Originally posted by adamas at 2005-10-16 02:54 PM:" R" y6 I- J# p& t
. w5 Y7 M+ \2 \8 i4 J  R
" O5 n( |$ h: P7 ^0 w
CBC識睇中文, 你都幾好野喎
! H4 y: `0 ^9 S' t# u* `$ O
( |' m  M9 O3 C+ x1 V4 x
Forced by parents, they always say opportunities are in China. So I HAVE to learn chinese.
香港其實都幾特別
  d$ I8 ~1 Q8 m4 n8 R0 F網上有d 填表, 會寫china, japan等等ge 國家名, 但係又會加埋hong kong 上去/ e  ~) u, z; W* c/ ~2 Z' v8 s
而世界排名ge 列表, 好多時都會同china 分開
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果係外國有個鬼佬問你地...

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。