<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?9 h5 E" f9 e$ Y$ b2 d9 N/ q+ r7 }
如需要,手續費大約要多少?
! @# J! t9 o% m" A如在酒店內兌換又有何不同呢?  D0 k+ ]/ ~. C8 H1 b( R
唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:
' x  `/ m  A6 v: [, s: x" C7 R想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?* m( W! ]  w* e3 b% \) {& D, u
  o4 l3 {6 @; b: l" D如在酒店內兌換又有何不同呢?
& O4 G/ g8 E* n6 t' Y- [6 x唔該哂^^
5 ~/ i5 D6 V' ?$ e/ [. \
我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
) A; v( s+ |& q( ~+ Q7 w0 s想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?
7 `  I/ A) h3 _; v8 X如需要,手續費大約要多少?
8 u3 J) P! Q8 u- H5 K如在酒店內兌換又有何不同呢?
: o  d: O- S9 R$ ^6 p1 H- B唔該哂^^
* H4 l9 O6 ]  ]' c1 O

6 O3 H' n( {! I4 g$ w. {9 Q, q7 m以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
, O  T0 y% X; g, a  q7 a5 a5 M9 d
% m; \( x; |) \/ D% u* t酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
8 h6 c' ~0 K/ k) o: \想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?" A/ k3 w* ]5 d' ~, r$ L$ I
1 d( Q3 v( {# C  u2 Z如在酒店內兌換又有何不同呢?; ]) _$ r8 q7 v+ O& j  b
唔該哂^^
& O' s5 K% q# R: X. `* r$ R7 c4 H, V  f; b- v( K! C1 J- G
Rain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:1 \0 E0 S2 U$ n* D3 G

0 W/ _1 U6 Z" F6 U, u& X% J$ e我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
+ f$ {, I9 v: c/ n2 r
" L  ~) L& H1 i- e- COh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:+ N( c7 S2 i8 t+ i6 s, M
! Q8 t# s2 p+ P2 o
& o9 a0 ]9 V2 d
Oh ~ Yeah
/ J# E3 k5 L& ^. {9 R0 L7 y5 Y我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:. E2 T0 k7 ]' S
) A4 `6 s5 a0 j* W
0 d( S1 {& Z/ ~. B$ A8 R3 O5 @9 B- p
以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )( T! A2 b! ?6 E: x9 y

, s" [3 n+ ~. H3 ]. `酒店內兌換 = 深喉
# l5 |, X% r" `- o& w6 l6 l1 t0 r
酒店內兌換 = 深喉??7 P6 Q! g) L4 ?  l. q  y! Z# c
如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
- p% |2 W4 h: |, O4 n, H1 |- T* P/ o2 ~3 w2 v$ Y* ?6 F6 _

% v, h0 T2 [4 `; M6 Y. cRain Rain
+ R" a7 V7 y5 e- a3 J' t; W- V: U4 d- C* ^Hi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:
) D0 n. u. H2 T* I5 c* ~$ M7 m- L2 ]& H
酒店內兌換 = 深喉??
4 {! r7 ]& x. f! G# l- W4 o# I" }如果係街上果D貨幣找换店又如可??
/ G) x( |# j/ ~8 {; M0 v仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:
4 C5 h/ o7 n+ X. O) n
/ I; o3 E: O+ @0 o, z$ ?. ~仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
3 Q9 f1 ?8 }5 @4 oThank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。