<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??
返回列表 回復 發帖

讀理科有d咩工可以做??

講真~我覺得讀理科真係要讀得勁先有用ga wo~~如果讀得廢ge話,真係好似冇乜出路~~
勁的大部份讀全商\文商
" C7 f5 ?2 @" |4 V不過現在有d學校冇分的3 i: e! f3 E( j6 C
文理商都可以讀/ W1 Y3 [9 j! z8 i

' z' B9 w! n, N+ w: N& U讀理科有d咩工可以做??
4 F+ \& o' g) A& J1 D應該反轉頭問
- A5 {7 n( S. C8 L2 N; H, u你想做乜就去讀有關的科目: k) N# g. v2 N! k& P

$ V0 Y# A1 i1 X- q+ v另外如果冇目標
0 U- O; e7 u( s, M" {$ h讀完咩出黎都一樣* }/ b2 M. o# F- @0 d; J/ w0 O
+ C( T% m+ `" p! w+ t9 T
有時間諗吓想做咩工6 m/ u$ [) R- ~2 W* C& p2 i
再睇吓有咩入職要求6 n7 N. K/ b- V, _7 h+ z; c/ d* G: R
咁先選擇讀咩
0 o% H. \, D/ |( t, l; O如果唔係只係浪費時日
我係理科!
9 k& L0 z8 c% j3 B) X做緊文員=.=
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 08:49 PM:. C* a" v% K1 W1 k( s% K
我係理科!9 j9 Y- H0 T+ Z5 A, I' q
做緊文員=.=
8 t) E# I& ?+ l1 R* ~
" `- s! g4 ?0 e: j) m! L6 X
我讀文科,拿綜援

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-10 08:51 PM:& t1 r( g' |' K+ w$ K, A+ G2 F
6 Z: t+ V, P  [4 e. h* D

' G  U  B, M. o9 R( ?8 t我讀文科,拿綜援
9 @- Y* c3 g9 c; G% ?商科做老板><
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2006-6-10 09:02 PM:
" K6 ?+ Y% L( f! @) ?
: W" B: K8 h+ x商科做老板><
8 P+ ^6 W2 a: i; u0 d7 H! m" d/ P$ j# y6 |- }: L
* J- A7 m1 b3 Z# P
我小兒科6 `! l5 ~1 B/ g/ z5 I* B
做緊.......愛
Originally posted by austin666 at 2006-6-10 09:09 PM:
4 [# h( Q# x/ q- ?: ]0 H0 `, j' B: s8 p  p( u0 S

6 X5 E* ?# u6 ^1 Z3 ~3 Q/ ?- ^
我小兒科8 D" \# o4 ?5 a: o8 a0 O2 ~
做緊.......愛
3 M3 ^) [; `8 ^: B
好野喎!
( f* j0 j, S0 {: W仲分到心上網打野
我讀社會科學溝少少商,做緊物業管理,遲d有機會的話可能轉做marketing;我覺得做物業管理最好識多少工程的嘢,如果本身係工科/理科底,做落會比較有著數
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,
4 f4 ]6 \9 Y/ \) o( }! v3 f* \0 q; B& ^
讀乜科,真的分別唔大.

排名就是力量,google, yahoo講左俾你知
Originally posted by 新經濟學巨人 at 2006-6-11 06:13 PM:1 U' {8 U% b* \/ ]+ ]* }/ e1 j  A
講真,除非你係做研究或考取一些專業資格,在社會工作,
# y* v# f4 J* O( b+ }* n( t5 c& y5 i5 k$ O
讀乜科,真的分別唔大.
1 o$ l) U9 z1 a+ b* f6 H1 ]係!* m: H. [8 B' Y2 g$ {( O
如果中5中7出左黎做野的,文理商根本唔會有太大影響~
- S# j- P" m8 ^" k3 T你信唔信一個中5畢業的做到科學家/經濟學家?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 讀理科有d咩工可以做??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。