<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼
返回列表 回復 發帖

呢排天氣好熱,一日沖N次涼

慳冷氣費變成浪費食水
我最多都係兩次而已...
man utd~~~CARRICK

Cyndi Wang
沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:
1 R) {- l' N, H/ F! W$ @沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
" l, P: j- c: s
但開冷氣又令氣溫繼續上升喎...
9 ?7 G/ d7 e$ O: |8 k惡性循環...
Originally posted by kuru at 2007-6-6 05:45 PM:
- G" B3 T& I  Q8 }: |, Q沖涼都係短時間舒服, 开冷氣係最持久方法~
5 y- I- {$ x- R) e沖涼除左想舒服...
1 o1 W1 j& r8 p% j3 ?" ]! \3 w最重要係沖走身上ge汗...
1 i4 g( i3 E+ A4 T+ a, D唔沖ge話...留喺身上只會臭=="又痴立立...- W  ]: K8 ?  V0 R9 `
重唔舒服...
$ b" E4 U; {! }" Y- h開冷氣, 好唔環保...不過因為d人開...d熱氣「公」晒入屋...所以先開=="( O# J+ d3 S5 k5 z6 ]
有冇可能全城都唔開冷氣呢...唔知~& a8 P9 G2 I; Q$ y1 K
姐係唔係果d咩q野唔開冷氣日...呢個日子基本冇咩人理...
5 |8 P# R5 j- e+ ?' ]$ M( D學校參加左都照開校長室, hall果d...只係唔開課室=="

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 06:20 PM:
& j- _  }$ ^+ s. N' o
( A* F- G4 R; y) b* {0 o沖涼除左想舒服...
* z5 [5 d1 D  F- i# B5 Y最重要係沖走身...
3 A8 I+ N. A; `6 G# a: j0 ^
$ Q1 r6 i* A2 o  a. t# f
唔開冷氣日確實係好...# E& {* ^3 g2 z0 o, [8 o
但另一樣影響天氣就係交通工具...- G6 L  b7 E. k* y. X
/ i% H2 n2 ?2 R
唉..對比番我以前讀中學時..都係6年前..
+ N- c6 @  u: l. x間學校無冷氣...淨係頭頂四把大風扇...
' D% c8 ^; L, j" t* R好爽..不過坐正下面就會吹到頭暈=.=
好普通的曼聯迷~_~

Originally posted by babo at 2007-6-6 06:26 PM:6 D& x6 {5 r* P( b2 U

+ b5 `2 s6 I& C" f
7 q. F) m6 n7 P  O1 X唔開冷氣日確實係好...+ T6 ^  Z! |& B5 {% V4 a5 ^* r
但另一樣...
) f, _9 h: V+ `( J* K. x
我小學果時學校都係未興裝冷氣...5 \/ [( r( I/ ^& g0 A& X
個個都出晒汗==", V$ b. h: s2 H0 |
俾吊扇吹真係好正~
: Z: {  X( D$ m9 f; v. A) k- p3 v不過枱面D野就吹晒落地...

Cyndi Wang
Originally posted by iknow at 2007-6-6 18:20:' a* E9 x2 P' Z- ?5 m3 k0 E  h

6 a# C/ \9 h+ V% s沖涼除左想舒服..." q4 C3 f' }$ _; V4 M
最重要係沖走身...
3 W- n" g1 }7 u" i% V5 O' z6 i9 N. n5 ^% F% O/ ?) d! ]
係咁嫁喇,人有貴殘之分...11點55分放lunch,1點先開番冷氣...好多人12點半已經返回課室,激死......
5 U$ _+ o. d9 u7 l8 E其實響屋企,我覺得單人/2人同床開風扇都已經足夠。
忍唔住可以出街屈室內冷氣# g: p7 F( t( I, _/ e: ~% B9 ^# i
浪費水同電都要交費=_=
圖書館訓一訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 呢排天氣好熱,一日沖N次涼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。