<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份
返回列表 回復 發帖

《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份

榮歸內容指出中國愛香港,
: T0 f) l: P. r5 G- ]更誇張到全國人民大舉慶祝香港回歸是多榮耀的事5 h) Y8 Z5 k( A' C- \+ S8 K
我問過身處上海的外婆,佢話點解慶祝# J" @" ^0 L4 P$ b7 e
亦問過身處廣州的嫲嫲,佢話關佢咩事...
; P8 C6 I5 Q" z3 x# d5 s榮歸更突顯中國之大,香港一定要依靠大陸+ G4 f7 V' F, N5 M
惡心...9 U( ^& k; b2 o% W
我相信榮歸可能係一套政治作用的工具罷已5 W* q) \$ E6 Z
' z) Z4 }! `) o1 I* d& P9 X
大家請勿再將h k大陸化啦!!!. [/ \% Y6 H: X$ Q
果日睇電視,聽到陳志雲叔叔話:「多謝家燕姐d「粉絲」支持姐」
. ?- F, q: ]4 e% Y  |我當堂打個突...
  `; ^  o/ [9 v" |  w5 n# [+ C我自問自己幾中意家燕媽媽,但係一諗到自己會因此變成一條粉絲,就凋哂啦...
* c% V+ v( n/ j6 u連繁體字都要就廢,雖然係多筆畫左少少,不過每個繁體字都有佢本身嘅個性,特質
: B  ~. C, Z2 L0 @我唔想以後要寫d冇意思ge字...
3 b7 g3 y, t8 H4 c
3 ^! ]( X% }- X' b/ v* T- Q個性!個性!個性!香港就係欠個性
; T3 M2 n0 P9 Q8 D4 X, I8 ^可惜是,唯一有個性的是    -    港女7 {' P- V& e  J5 B9 f7 y5 B
負面的個性也好,好過冇2 u# I& J7 n, y. \6 i! a( O: d
唉......................+ A4 X9 U$ x$ Y; N1 ]% H: k
身為香港仔寫到呢到有點心酸# p$ u+ ~! _) C2 w# }
唔寫啦!!!!!!!!!!!!!
/ a2 x' _# R9 F3 Z/ q) i3 Y: `' x; |, z6 C
# `4 o0 s, c6 Y, X
$ c# S, |1 F2 z! H) p5 u
+ m/ g; k' Y/ U2 N" \
/ c/ v$ t! L* p' \
究竟大家想向左走定向右走呢?
"粉絲"唔係台灣發起先嫁咩??
粉絲好似是台灣講開既
+ H9 `% p$ U% z3 X7 J$ ]台灣好多英文都有漢字% s# w0 E9 |3 L6 _0 D
提拉米蘇=一個甜品名6 V* L4 m' b5 L3 J2 V, G
好多好多
Originally posted by samsam24 at 2007-8-4 12:16 AM:
6 T& p0 P; H, K9 H( {7 e"粉絲"唔係台灣發起先嫁咩??
- s: e: v' F, T( e
: w# j( e+ n$ Y; l1 P
5 r/ U" o+ d8 D: t好似用左好耐啦喎....
台灣咪又係大陸
Originally posted by cheery at 2007-8-4 12:46 AM:/ t2 r" N( c/ \6 \
台灣咪又係大陸
+ O: g4 z. p6 @0 L- [; c
錯 , 台灣係主體獨立之國家 !!!
雖然現在台灣係主體獨立之國家,中國想盡辦法以溫和手段去盡快取回.
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-4 01:31:
: E, s  h  `/ B- B: ]  Q/ D5 f8 v- ^$ f4 v
! f. \8 U. j/ f1 ~+ f% P) E
4 B3 _7 v% f: g; V
台獨份子?
Originally posted by 我愛章小慧 at 2007-8-4 01:31 AM:6 Q4 h+ T6 k6 ]1 M2 R2 N. F6 O
9 q6 q2 O. H; u: D( A4 T
1 g/ l8 L3 D- L3 y4 Z) v
可惜國際唔承認台灣係一個國家
因某些原因
一隻智障狗=甘國武
Originally posted by karenmoe at 2007-8-4 03:47 PM:' C5 f5 }. B- ^# n, ^

6 L+ G! L3 H3 ?/ i可惜國際唔承認台灣係一個國家
( ~. X; ~0 h9 F( C但實際運作上 , 卻與對國家無異~~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 《榮歸》有感~ 特區就變其中一個省份

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。