<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好
返回列表 回復 發帖

我會考1分..應該點做好

讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年會考考得好好都好"我都係會讀ive既..但係又想考番個會考...咁我應該re,用多年時間好呢?
( y4 A) `) U8 ?0 G5 p, e, W+ Z% k1 T
我係得中文合格=.=.... s2 g; |9 E; q4 I/ \0 V- A: W
6 V4 s7 V) W  X$ m7 }# ?9 e
[ Last edited by 〥~灝~〥 on 2007-8-9 at 10:20 AM ]
讀ive好似要中英合格5 k3 O% m+ u8 @6 {+ X! S
你1分既話ive都好似唔收..........
1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑你有無做過資料搜集?)
% c1 `" H3 e$ S& F# s自修多年睇下點啦,, u3 x6 e- d4 t5 u! d3 l& w
直d講句,+ \6 f( ~' V* b+ b# O* g- c; x% G
我覺得你完全無溫過書......0 N9 K# V% ~" f5 }
有溫過最少應該都有4,5分/ }6 ?# K& X. d2 n/ `1 K  X
同如果有得讀f.6就緊係優先,
  l- A+ {3 Y( S9 A6 O: Q9 v$ A! Mive教既專科野,出面都有得讀~
有,ive 有d 基礎課程~
5 S- ^3 V" t' P1 ~讀完等於中英數合格# }/ T$ k) B8 T5 d
仲可以keep住讀上去
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-8-9 10:58 AM:
* i. w. j4 T- j& ^- j1分點讀ive?你當ive係咩......(我壞疑...
9 t' r+ J. m3 ~" p( M8 X+ t; j
我都懷疑你有無做過資料搜集?' V# ~9 [% H+ A  W

; g7 h7 u/ H' o6 ^3 E9 E我本人三年前會考都係1分
5 ~$ P6 n1 y( B4 J
$ w: L- s1 U( r: X7 c8 B' D) Z2 g都係入讀IVE( q1 W& U; ~7 b8 C

, d4 T4 K+ O; \5 w1 K% dIVE有課程係只要完成中五就可以入讀) k) Y& [: U& ~3 T! ~
* @' U0 ~7 n7 w7 q
讀完第一年就當係中英數合格' f- D! ^$ `* c) Z
- k, R; ~. P8 ]/ i) F7 D7 F- G, D
我而家就升第四年
Originally posted by 〥~灝~〥 at 2007-8-9 09:38 AM:
# ]0 E& q* h& j: y讀ive定係re好呢..雖然就算我re完下年...
4 Z) [) K% n1 a- ]/ N$ W# a唔怕老實講, 你考得1分, 比你點努力, 頂多10分8分, 浪費青春.
6 }" Q2 C0 E" w  s
+ c0 |" C; q9 [- {不如揾門手藝學吓重實際.  睇吓你有咩興趣/長處.
7 x* E- X0 l! N9 l. q6 m9 y! N2 T
不過如果你好想有張 Full Cert 既話, 重讀亦可以.! K) v+ B$ ~+ x/ b
9 c2 ], G; t/ s0 _" [. h
[ Last edited by d228216 on 2007-8-9 at 01:59 PM ]
re好 d...ive u still hard to enter....except u study cert but not dip.......6 x9 t3 n- i: W3 @/ J2 ?; Q- @
but i think u 搵門手藝學重好.... and in working period....continous studying....it is good for u more lor
1分?
( b- i, f) |  ^' L& Q唔......最好就唔好重讀啦!(如果你今年叫做有溫過下書既話)
$ n- e, F# X1 E; I! T因為你大部份既對手,可能無特別點努力去溫,至少都有5-6分! u$ `# i0 ^1 |; b
而你要出盡九牛二虎之力先可能得5-6分
# `- C5 W, @8 p0 N) K0 U7 s$ ^# ^
% \1 v* X2 C: O  m既然呢個戰場唔o岩你既話,你就最好轉第二個! L1 I. R( u+ j8 k
我建議你用第二條路去令你中英文合格e.g Ive先修、毅進等等
8 H8 L7 q; ?; J1 w因為你連會考中英文既合格都無,第日好難出黎社會工作
- r( c! [; a0 Q5 E7 D
6 k8 L; g% Y! ~0 u既然你對ive有興趣,咁就仲好啦!
Originally posted by 火炎 at 2007-8-9 11:48 AM:" }4 s  N+ S5 K& t; H. H

5 o8 P9 x1 q9 G) i9 R" q我都懷疑你有無做過資料搜集?8 u4 O0 f; t. L
* \4 q0 E8 P% e4 w; u" q
我...
* j; z* A% o- S4 {& o
我都都懷疑你有無做過資料搜集?2 Q6 ?' P/ p& q8 m1 F  N0 o6 _
你知唔知ive呢兩年收生高分左好多
  [4 p1 i- i7 u9 Y# b& e5 q1分根本好少機會會入到,唔識唔好亂up- F, U' X9 s5 V
你1分入到係你好彩,而家大把人有幾分都入唔到
講錯都有得加分
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我會考1分..應該點做好

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。