<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題
返回列表 回復 發帖

貨幣兌換問題

想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?
1 ?' I& o& D0 J3 S4 i& n: x如需要,手續費大約要多少?! k- F5 }, ~% e; z0 u! z' ^- ?
如在酒店內兌換又有何不同呢?" \. A5 `; |% @& _1 u1 E% V9 G( e' X
唔該哂^^

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:30:! m. q+ ^1 i8 ^2 i
! t% W- a2 m2 y3 B! M1 e$ X如需要,手續費大約要多少?) m2 q5 k) |" E& A8 x/ ^
如在酒店內兌換又有何不同呢?1 r) x! {2 Z8 m
唔該哂^^
1 n7 _& U. X# A# `8 i* Z我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:' k/ q, Z! k. ?0 i
; H% e' F3 r6 I* K; N9 Z! v& a( n: Y如需要,手續費大約要多少?
5 c! O) W/ l# Y9 ]如在酒店內兌換又有何不同呢?; W7 X& y, u% g" z5 P& Q5 v1 r
唔該哂^^
* P- O) d  K) b- n6 t7 w6 c
, Z9 L, o" B. [  q, ~以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )
* ?  ]3 l; z7 Z' P- `, y, N" Q5 u) U3 y
酒店內兌換 = 深喉
Originally posted by garycheung at 2007-9-25 12:30 AM:
* |, W* O2 y& I7 O9 Z2 W; \想請問在香港銀行用外幣兌換港幣需不需要手續費?/ C* F2 d' p% R) _
如需要,手續費大約要多少?( @$ g, T3 N* Q6 [& d
如在酒店內兌換又有何不同呢?4 l- u4 X1 i) P6 N
唔該哂^^
# i0 C- A! N5 ~0 [% G. a% C, R, k" y" d/ y& t% F9 l$ L! F
Rain Rain
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 12:38 AM:
9 ~. D9 o- V# z7 }0 Z
; c2 k# a, c" c; H9 m# m9 B我以前都試過對換,如果你有佢地銀行戶口,佢地就唔會收你手續費,不過宜家唔知有冇改到
2 N; l$ K+ C$ G1 _7 A* E' r* m+ n+ o8 \3 S. P
Oh ~ Yeah
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 00:41:
3 B) a* y" [' [- M& J" g
0 o% o% T% T7 b/ r- J
) K+ G( z. Y# c0 k: e; ~Oh ~ Yeah
3 t  m- A- s8 Y
我成日都會去日本架
Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:
3 a7 n0 O: g( i+ r1 c5 ^6 O
3 N' f, s- P6 R4 `
$ V* j- @/ }' I: k5 _1 X! Z) G5 w以我所知大部份Bank都要收最少0.3%起 ( 除非你擁有該Bank的a/c )7 w' T; W9 c6 E# @

" u& i; ?" {: _1 `2 v酒店內兌換 = 深喉
0 L6 g+ E1 \; c5 |) T) p/ i酒店內兌換 = 深喉??, ], y8 I! H: j* w
如果係街上果D貨幣找换店又如可??

Originally posted by ckyckk at 2007-9-25 12:40 AM:! W3 x1 D' ]' P5 x0 {
: D$ |& {. j  d! D, T8 r% i

- u  \- |0 l) O8 U: iRain Rain
! I& e5 @/ G; p: ~6 }Hi~~雞仔

Originally posted by garycheung at 2007-9-25 00:57:$ Z1 ?( ^$ }8 d* Y% ^' `. G

& B8 |% l" v; K. l酒店內兌換 = 深喉??; j. R4 _1 h( \* Y
如果係街上果D貨幣找换店又如可??
8 E% ^' W4 R( o+ b
仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
Originally posted by 勇勇 at 2007-9-25 01:06 AM:
! ]$ z8 m4 t4 _
5 j& U' r( L* i8 y7 a* s仲會更深囉,你千萬唔好咁傻啊
# K  [1 s8 p3 b4 P% ^Thank you 勇勇~~

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 貨幣兌換問題

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。