<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~
返回列表 回復 發帖

打呔~

大家近期有沒有發現很多年輕人都喜歡不論在穿什麼衣服的情況下,都會打條呔,本人甚覺嘔心,畫蛇添足,不論不類,很想幫呢d人剪斷條呔~對此你有何意見呢???
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:13 AM:- l" n# h: k) [: }
大家近期有沒有發現很多年輕...
" L$ w% V* n: v同意...' g0 k' [' f0 X' q. z; G9 ?
我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道* D0 V- B8 e! `
例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
Originally posted by chong2002 at 2007-10-7 12:50 PM:
/ i* t% p- b) F! @
7 S+ I& e# n) r, O4 h4 m4 q' P同意...
8 Y7 ^, k. R+ Y$ ]! G我唔覺得果d 叫fashion..反而咁樣影響左件衫本身既味道
% Z3 R( K( B  [7 p例如我係街度睇到有d o靚仔著polo都要加條tie...真係頂佢唔順..
5 f6 I1 a/ _; Z9 q
8 n% G. T% z% e  F, O5 L) O, _

- B) X. ]. C0 M* `3 u% A咁型?
  {5 v+ c, H' \+ b呢排好少出街, 真係想見識下佢地著成點..../ J* q2 Z5 I; B: j. `7 n9 ]* F% D
係咪新興既旺角look丫?
& U& l+ t& G. Q6 k* _  L
呢排真係好多人都咁著架....但我自己本身就唔係咁鍾意
! a- K- z% x  V小弟都係時下既青少年= =
8 \, Z$ f+ ]$ R: |7 g  [: N" M9 R但我見台灣既電視節目既主持人有d都係咁著...我又唔覺佢地咁有咩問題= =
Originally posted by reevechan123 at 2007-10-7 01:52 PM:
- v5 O' C1 I' n8 G  ?+ C) a5 \呢排真係好多人都咁著架....但我自己...
8 i5 E- u  @6 F" C
有d人係著得好睇..5 ?' }' E" V- O
但係唔好睇就變mk..
  {! h: P8 x0 N3 r( i) x# T(呢個post係咪應該搬去潮區?)
本身咁著係冇問題既, 問題係出在著果個人身上- Y. R; {- P3 Q& n/ T  F# w

3 F6 W0 i8 O$ B- s! ?- ^1 G1 j( k要襯得起咁樣著, 咁就要有日本feel 既身型+ look先會著得好睇7 c* t* }( N; i/ |: g" M
而果件polo shirt 亦唔可以係d 平價貨 (cutting 問題)! c* H4 L3 h; H/ B
否則..............................
3 K( I8 p! h8 a7 f( J
0 [2 [3 k9 L: e  }正如著 hip pop look 既人一樣, C/ l3 a$ ]5 I9 c- x  }4 ?
果d 得5呎多一吋既人又學人著, 著到個人矮上加矮
究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來香港的???haha~我在又一城見到一個靚仔著粉紅色polo,加一條灰色的呔及黑色的短褲,太爆笑了~, T' N! e. _7 E0 l) k% O& O) M

% y  E; }: _9 [$ s對呢,我覺得hip hop的服飾,始終是外國人比較合適,奉勸香港的矮仔不要自暴其短了~
Originally posted by 心亙 at 2007-10-7 11:03 PM:: t) {0 J, V) G% ^: j1 ^
究竟呢種打扮,係邊鬼度傳過來...
& K, \; \- s4 G+ H& i7 Z" d; L
8 U. W( p" d, |3 ]5 v
應該係日本 (如果冇記錯)
Originally posted by clkgtr at 2007-10-8 12:06 AM:
9 g* Z5 F$ q: y4 T6 B9 M3 y
+ U& o, j% g6 W: N% S3 n' {* ~, t4 S+ v) C  ^
應該係日本 (如果冇記錯)
4 a' F" q9 F- l

* R$ g7 k5 m9 B3 k4 s' c& s' bNo No, 由旺角傳黎
Originally posted by 12d3 at 2007-10-8 04:35 PM:2 |8 n1 [4 U4 N$ {% N/ n; m
, N# \  W0 _) V: X6 k9 [, e( k
No No, 由旺角傳黎
$ O( }; i4 C+ b% Q5 T' p! M4 N3 W5 x$ {1 |/ U& l& \
有d 咁既事
: R' R# B" |5 L7 \5 o: m: o0 x8 z% H& ?0 g' S7 w/ p
我明明記得嚮 d 日本 magazine 睇過有嫁噃
4 p$ u4 j4 @& H係唔係d MK仔抄咋, 不過又抄得衰咋
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 打呔~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。