<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz
返回列表 回復 發帖

香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz

最近我隻 腳子公 好痕( f( S6 e" d" v& O
痕到痛果種
4 s3 Z3 _: M: l" m; f% G% \於是去睇醫生 佢話我有由真菌引致既香港腳
+ h# A  X% ]# v) `$ ~+ y8 l我上網睇 話香港腳好難斷尾6 q# _4 B  a' \. ?9 {8 l+ R& l
有冇師兄有成功既例子?7 s. B0 n( b3 ^
依一刻我覺得自己好似有左絕症一樣/ j2 P" a) p# W. s! P8 T
好唔開心呀
你望住我像河看海 我望住你如何按奈
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

去睇吓中醫,有時係因為體內濕熱架咋~
咁你隻腳有冇時時都覺得好嗅??? , a$ |, j* J5 ~) P& t: j# t
有....你就要勤洗腳(每晚),洗完腳香噴噴之後就用鹽水浸腳(要好溫的水),浸完仲要搽香港腳藥膏(浸到D水唔再係溫水為止)。咁就好快冇晒D香港腳。
; P: n; h  h: }* G& v後....希望樓主快D康復!!!
1 b" {& E5 i$ \& W) S- }% I- M
8 L8 X6 B" }5 C# |! M[ Last edited by DILLDILLDILL on 2008-3-16 at 11:31 PM ]
多謝各版主支持, 我會繼續努力Post好野.
Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:30 PM:9 K3 Z. M  {/ B0 }$ [6 D
咁你隻腳有冇時時都覺得好嗅??? 1 [, Z! B! y3 q! S$ P/ V; w! S
...
/ M8 L+ G& \1 M. D
臭就無咩...$ `& v+ y3 l2 [6 B4 j
不過係多汗
) o4 j% ]: m& F+ Q% @7 N: H5 R, T可能係我打波野返黎...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by cia1hk at 2008-3-16 11:10 PM:
$ a+ X" h/ F8 w去睇吓中醫,有時係因為體內濕熱架咋~
- U! Z1 [5 P8 N; O, z6 q/ x" x睇左醫生話係香港腳...7 Q+ N& ?! K2 V; \. w
佢唔會睇錯掛....  V0 V* t1 S! z8 a2 S
同埋我隻腳趾夾有d 變型呀..
6 }1 I: E4 \( d! ]( k9 U+ [- z佢話係 真菌 搞到架
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by chong2002 at 2008-3-16 11:31 PM:
' \9 z% r: K& h. M/ b
! l0 ^% }- Z+ H) K- L4 {$ s6 N8 W臭就無咩...
" ~1 S, q: M( N& H. H* ^0 G3 a不過係多汗# q3 J" G4 N/ B! }& c
可能係我打波野返黎...
! O  _: o8 [, F7 {0 r* V) e( C+ o: m( W
. {) v7 d  L$ X' j( h" e! ~

k) r) K' C! Q& ^$ t- F0 H盡量買D極度透氣的鞋來著(涼鞋最好),出汗咁就要多洗腳(每日幾次,因我都係咁做,一嗅就洗,一出汗都要洗,痕就更加唔駛講啦!洗...)
/ {' H# \3 \; t不妨買D止汗噴霧用吧!(For腳)
Originally posted by chong2002 at 2008-3-16 11:33 PM:
" T& u4 T: j+ P$ Q) \" @& n. w# Q1 o" U( z. A$ d9 J! M% @/ Q
睇左醫生話係香港腳...' m. H1 ^  a9 O2 a' W
佢唔會睇錯掛....
4 g. c- r# ?5 s" q9 O  Q同埋我隻腳趾夾有d 變型呀..
2 j" M, y7 {  Z. b, m6 x佢話係 真菌 搞到架
! l2 G3 O+ m3 |8 H/ _9 A0 J1 B

( x) P* E0 G/ ?( [) ?: A& R7 R4 N2 f- R' I" d: B# s5 s
用鹽水浸腳啦! 要放多D鹽,鹽殺菌架! 
Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:36 PM:
* s" V$ S- X1 o" ?
; r8 I8 v7 o8 v3 A: U" Z' J4 E" Z/ x6 g5 f' I  ]8 B" S
. w( Y9 j! w8 D

4 h( l& W' b' [2 F/ f5 G* _盡量買D極度透氣的鞋來著(...
5 W8 j$ C9 p+ t8 _8 d9 }但係每次出街都去到night 先返屋企
* P, q6 X* \$ }# |" E7 P0 n; Y( J無得洗呀...
5 y- e) u7 }# y& J" f. q1 ]- k' o! _+ t2 G6 B0 l' |. e
我諗真係要買對拖出街...重要就黎夏天...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

Originally posted by DILLDILLDILL at 2008-3-16 11:39 PM:
, v* O+ p' b$ Y9 f- S
4 ]5 T- z) ^! p/ D
6 N3 J. S) ~9 _& B) a' K/ E
+ r; }/ b% g! p2 }# a% z& a用鹽水浸腳啦! 要放多D鹽,鹽殺菌架! 
+ m  I" e' n  C" B) I' d食鹽?
- ~6 n: |6 D$ j有冇話一日洗幾多次
" {* a* U' i4 @( C" c洗完洗唔洗查d 藥膏?
8 @# w8 `; U7 z: k/ ^  l; I( l( k0 S0 ~
其實我諗緊好唔好去買d 殺真菌既藥黎食...# ?1 Y! a; A: l# F
但上網睇又話好傷身...
酒不醉人 人自醉
唔通肉麻都有罪

真係好手尾長, 冬天己經係最唔痕, 夏天因為熱可能會刺激到隻腳仲更架痕~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 香港腳問題 有經驗者入黎傾下 thz

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。