<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???
返回列表 回復 發帖

(CE)大家考世史考成點呀 ???

真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....
9 j/ k$ H# }0 \# k; x: e) Y- \7 w8 y2 ?# p/ Y( r- c, @/ i
我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
9 E' _: y+ ^; m, `% S3 ~- Y(香港政制,日本)
3 _4 G5 m& ]9 t. e1 ^( l最衰就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....
. H: J+ u, b. p3 e9 Z" e) ]7 s. u. K. U9 F9 M( V6 b
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,' z. `; E+ }# z1 Z( @
點知真係出番南非
6 F, X* W( U6 t, ?/ q2 j8 L4 H) _4 B  o# `5 @
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
2 s. c% G. [: S- G7 l0 [只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
7 W! m+ e, G2 O2 `, s起碼答到個point....
" k& h& |0 P. `6 I! p+ p0 y% R" H. o2 w+ {
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
$ p$ D" f2 n4 z, i) n我諗大家都係答第9題,即係自由題,
$ p$ x. h9 X) f- R! Y我個人就答1978年中國的改革開放....
: A1 _, R! C" c' L; e. {( ~$ g7 g. _( v0 s2 }$ x; r& s3 i# {& F
你地又點呀 ??
6 V- x2 L3 @8 T1 O! G, r8 X$ x* r3 ^+ C3 F( p0 K
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 02:05 PM ]
以閣下的德性, 自由題: 改革開放? 一定歌功頌德, 大吹大鐳甚麼鄧小平總設計師的豐功偉業、甚麼神舟升空創舉、甚麼北京奧運傲視世界......之如此類的黨八股, 今科狀元, 捨閣下其誰?
用番你嗰句...# b* R0 }. X( B8 v, \& i
0 s1 m: x: N9 c* N( v
"關你x事" !!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:28:
& k. j+ J2 Z8 e8 N0 q7 ^0 A用番你嗰句...; g8 Q5 z6 `7 E' l

8 l- [# Y: X) Y"關你x事" !!!!
7 t0 ~' _- @" E! |3 L/ O$ F5 y' h冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:12:$ @4 s) A& z2 j! m$ j
起碼答到個point
, ~- ^# r/ \1 [! v) d; Y+ Q5 l
6 ~' G' G3 F) ]' h  F9 D真替你擔心...
Originally posted by 打狗棒 at 2008-4-28 01:32 PM:4 T1 O5 o. B  Y

' [0 c8 Z, [4 o6 \+ ?" g/ c冇人話關我事, 李蓮英閹割做太監都唔關我事.......
, G; t7 h5 u" t6 b4 g
: G# J- f( K# F0 \0 i唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
) m7 e  o9 f) w, E你係會考生咩 ?? 你有考世史咩 ??/ T1 K6 r$ A- g0 N/ I
你又唔知,又唔關你事,咁你咁多嗲做咩姐....
) O% ]  X; \* N2 t2 M1 `0 e1 A0 R+ A3 D) A, q( U
同美國議會班議員一樣,郁d就嘈喧巴閉,! O9 U( M  l" R( Y2 ]
關唔關自己事都嘈一餐先.....
6 f$ a/ |7 J) N( j& V4 @' E( @/ e' N. k& h9 _
博出名咩 !!!!& f1 x3 J: b0 r! Q. {+ d
0 ^) O6 Y  ^. n+ ?, C' t4 Z
[ Last edited by jen01 on 2008-4-28 at 01:46 PM ]
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-4-28 01:42 PM:
$ z' h6 l" h5 i& C1 Z% C& t. A4 O' v& ^
真替你擔心...
3 |4 Z! D& f' z; ^5 G  A" w

g- i- H; j1 `4 ~5 q# o睇晒成段先啦,
+ c0 x4 d/ g. v$ K1 O/ r淨係睇一句 !!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:42:1 q; g* x+ {# y! |3 B

; j) ~7 R" `' k9 Y  o7 |2 U4 X9 F% F: j) X6 o# J( n7 r
唔關你事,咁你講咁多野做咩姐...
" `* V/ s# J3 J8 F...
) q4 V5 z" [& x/ ]& b* ^8 g
你開得Topic?我就有權發表意見,咁唔鍾意?delete咗個topic吖笨!!!
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:
  ^! c: {7 p, z) @2 K- F7 l$ c. V3 O$ e$ k, t1 d/ U2 Z( D
3 \% b" |1 a1 b2 J4 q# k4 \1 c
睇晒成段先啦,; [  e/ l- R# n
淨係睇一句 !!!
2 p0 `4 p2 Z# _: l& ^1 Y& u又好!1 X. i  b6 l% t6 Z; x; c! K
Originally posted by jen01 at 2008-4-28 13:43:& ?- J4 n' j( A2 _$ w6 [6 @  p
真係估佢唔到,真係吹佢唔漲....6 \9 V4 b4 _. ]' b+ |: ^' l3 \$ K

& U! {, U$ H5 C% @/ s我溫得唔熟嗰d佢就真係考晒,
3 M. ?/ }9 r5 B(香港政制,日本)
" f; X1 U8 Z: i; ?+ z7 [* f1 T最仆街就係日本,我諗佢會考經濟奇蹟,點知佢考日本早期嘅野....  x/ B, ?% t% W; _9 g( q6 d/ s
6 q6 f+ b+ f1 k5 k
阿sir一早叫我地溫南非同巴爾幹,
  q: F0 E- s: F  f0 F點知真係出番南非
. d- P6 O! a1 O2 J1 T0 W) r; K" I' r4 `+ D/ Q' p7 r4 M
不過今年CE都算好彩,好多都係吹水題,
. s" f/ H; ?- Y" y! k# U: g6 w/ A只要平時肯去睇下本書,基本上都吹得到,
/ K) p5 o1 c8 }7 O1 r3 ?* J起碼答到個point....5 L1 \  n1 ~- o. v& i$ h
4 Y2 {$ K  p. H. }" z
最後嗰條論述題,唔駛講啦下話
0 `1 C# }% O! L3 C& U1 q我諗大家都係答第9題,即係自由題,: R$ G  {* o. G6 ~
我個人就答1978年中國的改革開放...., U& G; ]# ^! _, k% x

$ o( {4 f2 a7 a; L8 }+ Q# e你地又點呀 ??
" l3 @5 K1 u3 ]" M1 b5 ^" w
一樣咁擔心......
講得好...
5 F# P2 Y" u& m我開得topic..就預左有人發表意見....4 i3 ~3 x& f0 @
咁你講得野,我係咪有權發表番我嘅意見呀 ???
0 ~5 M7 {2 _, S2 }4 U" d! b$ f+ x& T4 h+ [
我無唔鍾意喎,呢個係你自己嘅誤解.....# N, w; I/ t" O
不過咁,如果你唔鍾意係我個post發言嘅,你可以唔出聲...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » (CE)大家考世史考成點呀 ???

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。