<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 賑災一事
返回列表 回復 發帖

賑災一事

其實大家在慷慨解囊之時,有否想到這些錢真的能幫到當地的災民???7 Z/ j. A0 U6 I: l4 D
+ R7 L5 i+ R( l- }
另外,為什麼全城都只關注四川一事, 大家都忙了緬甸的災害嗎???各界又有為緬甸籌款賑災嗎???0 u: U3 I: ?& R) b3 q/ g& D

3 ]) B: s9 {- p6 w0 [/ e娛圈那一邦人, 只懂用口, 卻不親力親為, 大家會否反感呢???
其實真係好難親力親為喎,我都好想去幫手救下人,我都好想去安慰下人,但係大家都有工作在身,又點可以咩野都唔理咩野都唔做走去"四川"喎,所以只可以捐錢表表心意
, c0 Z0 ^6 Z/ |0 W5 V7 @" v+ \! m我相信好多人都會關心"緬甸"的,但係2個CASE根本就唔一樣大地震1分鐘傷10幾萬人,死萬幾人喎,7.8級實在太震撼喇,所以先冇人理會"緬甸"姐
緬甸唔俾外國救緩組織入境救援啫
/ W- U$ Y: t) h) U( u  ^我相信, 如果佢向外國求救, 一樣會有其他國家伸出援手
╬無語問蒼天╬
Originally posted by 心亙 at 2008-5-17 07:06 PM:
  \$ S" U2 |1 b0 ]其實大家在慷慨解囊之時,有否想到這些...
5 p) t+ A8 W- d# _' k
7 a/ Z& D* _) g1 S; t  Q你想佢地點樣親力親為呢?
Originally posted by mj1234456 at 2008-5-17 09:31 PM:
, E1 P  o% u& f; W! V  @) e1 o! L5 a& g/ V% w1 _  U
, x& ~- F+ ?, v4 z" {4 N
你想佢地點樣親力親為呢?
" A' e( U8 ]( g) W6 x

; O6 A6 X3 K; U4 P& ^/ e1 o9 N' t, e6 f
只得把口去叫人捐錢, 佢地自己有冇捐?反感
請問電視台攪嘅籌款會經什麼途徑幫助災民?
電視台把籌得的錢給了中聯辨
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-5-18 00:04:
0 y6 p- L) N/ N電視台把籌得的錢給了中聯辨
( K! y+ m) z0 G0 I: H6 V, l
2 G# u3 J: ~6 W
咁我唔入錢囉, 將捐畀TVB的改捐別處!!!2 e! Y/ I2 h' [3 A! U
$ R8 I$ _! U$ I% p+ H* o1 }
[ Last edited by 打狗棒 on 2008-5-18 at 01:03 AM ]

400 x 300 PIXEL下載

Originally posted by 打狗棒 at 2008-5-18 01:01:- j) P0 b3 \; k6 v2 b6 P( u

! y& B3 x' d& n2 v  ^7 i; l; o' e7 s9 K/ b' u% m5 {
咁我唔入錢囉, 將捐畀TVB的改捐別處!!!! K6 v7 ~* ?+ R( f8 r( z. d
* u0 E/ c( ]6 F5 @1 J
[ Last edited by 打狗棒 on 2008-5-18 at 01:03 AM ]
" G4 a& k5 j( q1 M+ W3 l/ m& o. Z咁你會毀約,
, U3 B! d! d2 U( ^, l. d" V* j
; f* K7 i9 I5 Q唯有希望中共官僚會有進步,還會有一點點良知.
Originally posted by QuiGonJinn at 2008-5-18 01:10:
* ^- y! ?6 n: b
, j; j) K) v0 o/ W+ C咁你會毀約,
9 g/ \# ]: ?% m
, n8 Z" j% u* K) X1 U3 Z. W3 q唯有希望中共官僚會有進步,還會有一點點良知.
3 j; i9 C- I' I交畀d狗官? 唔使旨意!!!6 D+ F2 l5 H: f
毀約就毀約, 我以我女兒名義捐錢, 我唔信佢地會告一個兩歲小孩!!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 賑災一事

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。