<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!
返回列表 回復 發帖

請教大家一個重要的問題!!

我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!9 X5 p2 Z2 u7 G; q- ]+ @
但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?# _$ F. a4 [; ~0 Z3 b
好煩悶!相差幾日=.=
我有一個同學剛因病去世!我想去靈堂致祭!
! v' Z, D$ ]  `, I但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
& [  U5 K; A1 D$ K好煩悶!相差幾日=.=
! l' M# u% \1 u( j* q: r: T  jjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
. ]/ N8 k7 R: z9 s( u5 Q, d$ {
- k0 v0 `' ^5 n& s" e冇所謂
! p6 [6 e, I# P  G但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?
0 n" z3 i! U* |2 `# |0 U8 S好煩悶!相差幾日=.=2 _* W8 l) F# `+ ]6 N
joe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
唔係冇所為啊
& Y* N- b- _% `+ P( F3 _只可以是但去1樣
2 l8 d* V7 \  o! T紅白點可以雙衝啊
唔係冇所為啊8 P. ?; B4 i7 V% y: s+ U
只可以是但去1樣  N+ J8 ~  _4 l- V
紅白點可以雙衝啊$ U/ U/ w6 d4 `& U4 q. B
打死PK仔 發表於 2009-12-23 10:25 AM
; K/ {) N$ Y$ |7 M9 R- d

1 K% x4 o) j- I2 l. D' a7 f0 {: B$ F' z: Z. E) T3 n4 x# J
# \" h! l( T7 |, a% L! l( x0 e
法律同科學既角度係絕對無所謂~~~
, s: T9 P; F; L( ^3 \$ s但剛好我一個好兄弟結婚!我可以去嗎?3 F4 O. n5 G9 a7 o( k% e
好煩悶!相差幾日=.=
1 ?( p3 p3 G6 g: O( Gjoe159357 發表於 2009-12-23 03:02 AM
. n; }2 u; P% Q4 ]
" j9 Z2 w% Q, g* P$ }  `% B去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
  @6 x7 S3 e6 x' B0 s- G4 n8 \& c6 R# O: C9 l1 h% D/ R* @( {
之後問下你位好兄弟介唔介意; q5 L6 }% y# o+ o; P5 P
應該都唔介意既,你又唔係主人家
4 U0 [5 {7 i1 R( H介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
1 h6 i' b$ R2 b& v% F' O4 ]- A9 ]8 }# [
( I4 S9 a7 k; \& d% W1 n

9 R; X# }" g. F0 y0 E* y
) i7 j" `2 T; A# _/ U) E, _
$ a% \( O; q. L& }7 F法律同科學既角度係絕對無所謂~~~" I) `2 N: y& O! {* `/ T4 Y
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:18
仲迫唔到你出正身你米誤導樓主啦
. @; d" V% E+ b  s( u' f& l8 C$ p我岩岩搞完白事,所以好清楚
+ Z# z5 x$ @; r3 K) I7 w$ z+ `3 I. \, r% q3 B3 M/ S7 D
去靈堂就梗咖啦~~~菊個弓,問候兩句咪閃咯
6 s' U! K: S# F- L" Z1 r; m! `) W3 x) w4 U2 z/ ~: A- n% k
之後問下你位好兄弟介唔介意
5 l5 g; o& ~" J* A1 F; N3 N1 y/ o應該都唔介意既,你又唔係主人家
1 ?# r3 t( S( E! u2 @, S介意既下次食番餐飯補數咪搞掂咯
9 H$ F$ b/ n9 I# I1 h  y% Gkakeidevil 發表於 2009-12-23 11:23
果然識野喎: _5 O8 x' R. m  S5 f- ]
人地老豆老母,實叫你唔好去
果然識野喎
+ u; F$ D1 P1 o: l/ ?人地老豆老母,實叫你唔好去
- Z) g8 w; H) Q! ]勇勇勇 發表於 2009-12-23 11:28 AM
, z! G$ U! h) p9 e. _, D6 ]( V: `  Q9 z! Z. c6 Q2 R
" W" _. G9 q( k; e3 k6 ]; t
你咩年代咖?!
! A1 d8 m& \9 |" Z1 E' b$ ]% W. E我呢d現今超然脫俗既新時代人!: x8 G" `+ V+ W  K2 {+ Q
百無禁忌! 想做就去做!
9 b" f4 M! T* W0 W
- W! l$ r! j+ R. A0 r1 w1 J& F9 |  A
你咩年代咖?!& X9 r  c3 l: b2 d5 R
我呢d現今超然脫俗既新時代人* E/ v( u% \9 v+ A* @6 D1 u3 |
百無禁忌! 想做就去做!' k" ?: i8 Z, h& I5 X
kakeidevil 發表於 2009-12-23 11:37
我想問調返轉頭得唔得...?即係參加完婚禮過幾日先去拜祭
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 請教大家一個重要的問題!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。