<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變
返回列表 回復 發帖

掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

% L- u& N' o$ c' D1 s# _7 e& e+ j' X! Y
辦公室助理 = 6-7K (市價)& X( h2 x0 N3 X

. E) S, }3 G9 j  Y8 w: f5 d政治助理 = 15K (天價)% ~) E3 s0 n* n, o/ m2 h. ~! ?7 D

8 q& r3 N) Q# q+ a) v" @辦公室助理 = 政治助理 =   
/ b9 b8 j2 U+ H/ L. ^" g
& G1 L7 ]/ R) q1 w" Q* n2 w; X: E- o
7 H: e2 w$ U6 l2 j# z4 L& j* r
[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
禾係 ........ ....... 電梯男
咁多個就只係得梁卓偉做到野..
用15萬請一個低B辦公室助理  
0 F9 j+ h% n. r5 `; h$ I* s/ k- G% M
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。% h9 H9 z8 r/ y9 U# X9 ^
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。0 g7 d5 m& [4 y& ^% H  x
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,8 x' T: H6 d4 H8 ^5 e# D
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。

! M6 m( s- ?7 V4 X身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢
' E/ i, [  A, Q; V& W9 I
, s1 s+ T6 J: L& g0 j; h8 C+ }- ^  L) T* E% k2 G$ }
掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
! Z# S0 R; r! _: i( ~/ _樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。( X, M* w0 K( ?) a  {  A4 N
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
( Z% \( Q' O$ U7 n# m! V  D既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,$ R+ ~0 Y: O! A/ n* G( D/ _
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...% e  F  N+ R7 N
andyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
" N2 ]9 O& e8 _2 p/ K- z5 `2 M

5 _: G% ^/ ?( c- E3 s7 J) H) \7 q快餐店平均時薪只得22蚊   " w1 z% w* u- N  f; H

4 d7 Q! l+ X( U+ }. F( e看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
3 K9 F, z+ t9 C. |$ H# d% Y1 L

* f# x1 J. ~* ?9 x快餐店平均時薪只得22蚊   ! l+ _0 _$ W1 i. {3 g
+ s' ?4 F1 N8 T7 G9 o; a$ v% B9 U
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
; X+ ~# F* n6 X8 H( d/ @電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
9 J7 h" U( P& f9 @" o. u

" W' `: k) N* W2 W& \& M% H我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
thanks for sharing
& m5 W/ I  j; m  w4 v% y
挑!
+ k8 h. @. U$ ]7 G- {8 J, [* [3 o成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,
; ~- n  g( J6 o  D% ~4 O佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出
4 P3 Z; a3 {0 w, q一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),* o2 V. x7 o" {- q' {+ V; S
即係大鑊飯,無需問責咁解o羅 " q- T4 P( K9 n+ M4 _2 Q# |
私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇
0 |# u$ I$ l0 V+ L家下政府擺到明玩晒,你吹o羊
9 q: c, R4 E6 w* b% ~+ d檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,, |& e0 J% D  _& n/ g
所有人都係搵o野o黎做
  q# S$ Z6 x9 Q$ m0 Z$ V/ `; o9 b- V- k. X
我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」 2 ]/ h8 p. A& W( w& f
andyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
# G( F/ y% ?) T' z) e: u- \* i. ], O
# X: ~! {7 w% O- [& [炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。