<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]
返回列表 回復 發帖

[討論] 死過未呀你?! [樂+]

大家做左咁耐人  q3 `4 b; f/ P% M. J5 N& S
有無經歷過死亡既感覺同恐懼?0 [1 h. t8 b7 N7 w# v

2 K! ]. V' c5 d( z0 p即係話有無一刻大家試過以為會死得?; ~+ R6 {/ K' v# K6 U
5 K3 }, p! C0 S; ^5 K
一齊分享下發生左咩事,
! i1 b( _8 Q4 o( v3 W個感覺係點?
6 j1 n8 P' ~. \# F. H5 c% Y" K6 D( \% T# J同果時諗到咩野?
6 [! N* L& j0 [* K+ ]3 s同果件事有無改變左你啦
; Y; g( v4 b2 D6 N5 p
) B7 z" y* f% O. j+ Y又可以等大家有d提防
8 q+ P4 M' m: C) a. Z: B4 E4 t0 @/ k  _
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-15 at 05:58 PM ]
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:. p2 k1 w$ P! B1 K$ T8 A3 b
大家做左咁耐人+ D, F$ T/ ]5 H2 r5 M
有無經歷過死亡既感覺同 ...
; w$ r! ]/ G1 l$ z6 ]! |0 n話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
Originally posted by crap at 2005-4-15 02:57 PM:
" J- Y9 |6 x, d& Z5 B大家做左咁耐人0 G! A- u! X3 R6 S
有無經歷過死亡既感覺同 ...
% m! `  q2 `* P7 C: W( A5 Q未試過喎 =.=: v+ R! i& _+ v+ R& u4 X  n9 U
但係我老豆就試過跳河o個時個頭到塊大石~~~(唔係自殺, 係跳水 =.=)
& s, P% F% R0 Z9 Y; Q" {" v撞到個頭都凹左~~~& e# W; ~3 k" T# W5 D
不過我唔個佢有乜感覺~~~9 s' Y* f+ B! l/ j- x
但係我聽完之後就覺得好得人驚
我有3次......% {) z* W- j& Y
8 F) P  M. M; x  z2 _) p' r% J% j  Z
1) 好細個(幼稚園)同老豆去馬會游水, 唔知做咩無啦啦自己走埋池邊(無水泡果d), 跟住行樓梯落去, 跟住一野就跌曬落去, 卷左幾個圈, 只係見到d藍色水... 我果時太細, exactly 個感覺唔記得, 總之覺得死得, 好在有個叔叔過拎起左我.....無事! 只係飲左勁多水....
3 y8 t% \9 T9 Y' X$ `9 ^
) j2 l5 R! W* n0 [) n2) 中學, 水上樂園執之前...... 同幾個朋友去果度賀佢執, 玩5彩天梯... 大家應該知個'嫁步'係點嫁啦.... 我響最右邊果條.... 大家如果有玩過, 會知道中途佢有個平d既位, 你個人會拋起一野, 我滑到果度啦, 一拋起, 我諗我有1/4 個身出左軌... 勁清楚見到下面d樹....., x  |! n: |! x4 I1 Z; E. M
落番黎果時個膊頭'hum'中條邊, 跌番入黎... 又無事!!$ V) i: l8 Q0 O3 E  A; E. H$ I
果個moment太短, 個腦一片空白, 又係諗住死得喇...咁....
. d- V6 H( K& G6 o) ~( v- j
0 x& Q; D1 c* E& R# Y3) 中六, 果日係夜晚, 響天樂里行過銅鑼灣, 要過果條好q闊果條馬+電車路.. 我緊電話, 無睇路, 見無車就過, 點知原來勁古惑既... 有d巴士係S形咁由燈'色'舖果邊cut入Newway果度既(一日行銅鑼灣既朋友應該知...).....
9 G# O/ B" S9 `  y/ ]  ~我剛行過電車路, 忽然聽到'呠~~~'咁, 一望, 兩盞車頭燈埋緊黎, 果時個腦有野諗喇...諗到細個睇果個有個女人行出馬路, 有架車衝埋黎, 佢 O 曬嘴果個廣告...
0 E0 n1 J* m* \+ N! ]- N好在諗完仲識退後, 架巴士擦住我手'爭'過, 個電話飛走左(不過後尾執番, 仲用得, Nokia好野!!!), 條手鏈粉碎, 件衫黑左一邊..... L: C, a0 `2 k" @0 @
事後諗番, 如果退慢半步已香了.........
* G0 g* i6 b) h  t從此... 小弟無試過衝紅燈...
Originally posted by toro at 2005-4-15 05:08 PM:
, U. [! t; S( Y7 U7 w) t
. g( k& H$ ?8 ^. f% F% V: o話你今日去到咁盡?呢試就無試過,但係呢句嘢我阿媽以前成日問我ga
* M" M0 U5 {& J3 b7 e) _( R* y  z1 l3 I" |5 u! Q0 _# Z
好盡咩.....
' P6 o% d% K9 n* k7 y你竟然無?! 我仲估壞人多數都試過添
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:37 PM:' M" e6 c0 |: o! v) x* w" Y/ q
我有3次......
* w; y) m! I6 h5 _5 H: n/ i5 m4 b- A: N: D6 u  r( N
1) 好細個( ...
$ D( C# y  V# C$ M
嘩~~~
+ x+ K4 g( \- z; l( Y7 F第三次真係一線之差喎% X8 }* ^# K' O' x! l( N: V
下次唔好過馬路講電話喇~~~
" A8 O# L& t" x: L好危險o架~~~
- s2 z' ~; N3 Z( ]! F9 n我都唔希望冇左個朋友^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:44 PM:2 z4 l, J; f$ j! b7 g

! g: S6 k3 B% e: f! B# I) X' }4 v嘩~~~$ ^* w3 U1 e& ?/ p
第三次真係一線之差喎
( ^5 i% R4 k5 y) {下次唔好過馬路講電話喇~~~- G# y( S$ @- d' [) v$ D
好危險o架~~~& P5 s+ S8 V6 |5 [0 J- p0 j/ Q5 p
我都唔希望冇左個朋友^^"
2 ~* o+ u" u: e3 s# c

/ k9 ?; z7 G0 G. ~3 C1 A7 U0 }& [8 ^' x. p+ p; }7 w/ ?( o; R
hahahhaa& L5 B& q# R- u6 m8 x# O5 I
多謝你
9 x, b8 C, o$ T  S/ Y# G5 O& G7 n不過我睇黎都幾大命既=.="
Originally posted by crap at 2005-4-15 03:46 PM:3 i0 ?/ H1 ^  M; g6 R- s
3 b$ O( d# e1 p

) _" M- Z/ \# A, B% b# \( y& ^4 h% K# u- N# c
hahahhaa% Y9 T; ~/ g. J3 Y1 ^5 E, K
多謝你' y" l* m! k" U3 Y0 K
不過我睇黎都幾大命既=.="
2 t3 M6 S$ U& s5 m6 P我老豆都好大命~~~) A9 ]% F3 f& D$ ~- W' m5 z
佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~
4 g+ j8 T: c2 |7 C/ ]但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)
6 J. [; G3 t8 j  F2 s" G如果唔係就唔會有今日o既我^^"
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 05:51 PM:
) g0 m6 K9 W! F, w4 W6 o# Q! P' Q
5 s/ X; z. M; s' f( B/ ~8 {$ ~& T. D# \我老豆都好大命~~~0 X) p% \1 B, w" G6 W
佢有次俾支尖o既竹插穿左個頭~~~
' Z; n8 k3 Z1 z& @但好彩冇事~~~(我睇過佢個頭真係有個窿, 好嘔心=.=)
. J* B$ P, w- o) h  J如果唔係就唔會有今日o既我^^"
8 t9 y& J; ~, j3 F8 l4 ?% L

" S$ u, c- F, b# Z# ?) k9 ]: O( S; k! T/ l! `0 R5 K+ ?! H
你老豆果d大獲過我果d 10萬倍.......................
Originally posted by sfxc0000 at 2005-4-15 03:44 PM:
1 j* `3 a& y! P* M" B+ U6 Y4 _' l" _0 N. B9 c; [
嘩~~~
+ s2 }0 F1 k* u第三次真係一線之差喎
1 D7 M; J. o0 `9 G" j下次唔好過馬路講電話喇~~~
; _" a& \# f' o好危險o架~~~
: g& {: a% ~2 p% ]( v4 a我都唔希望冇左個朋友^^"
' H1 o. ^* V/ j哇~~~咁恐怖既........我試個過馬路睇書.....比架車嗶一嗶都嚇死
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [討論] 死過未呀你?! [樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。