<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 想問你地有無咩方法可以戒煙的? [樂+]
返回列表 回復 發帖

想問你地有無咩方法可以戒煙的? [樂+]

想問你地有無咩方法可以戒煙的?* G, q  a7 W' K2 l
我已試過很多方法,也不見效!
( P# V; U3 @2 n6 j- O/ b
9 {9 Q7 \5 K0 H! s, v+ }[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-4-28 at 03:49 PM ]
我都想知.........
唔食就是方法,$ C1 [) o7 P, K; D; f; p3 P0 R
試戒就不是戒$ l0 O# X& E, `$ @* N8 I2 F# P
2 z  ?# \* ]3 b5 O
[ Last edited by DXneo on 2005-4-24 at 01:43 PM ]
Originally posted by timho1027 at 2005-4-24 07:29 AM:' f! N: A3 ~; L9 ^: u' T) h# g
想問你地有無咩方法可以戒煙的?
1 a; M, n$ _- n! W5 S: }# _我已試過很多方法,也不見效!
. w: T" P3 Z+ w+ u& i

2 K% Q* I1 e2 s  m食唔食取決於你自己有幾大決心戒' b3 Z% p+ D( B% V
有決心更忍唔住都忍得住 la
食毒品......
Originally posted by hkcitywong at 2005-4-24 11:42 PM:  N- L3 ^( s1 ~( R  }2 e
食毒品......
; V* i; H9 s: I, X8 }0 a
9 `3 |/ O+ i+ M: Z2 a- T) ~$ w0 g
咪玩啦大佬....
Originally posted by crap at 2005-4-24 09:47 PM:
9 z% c9 Z# L9 F7 ^7 e% Z3 G1 f" n; ]4 X8 N  y  b( Y
$ T0 Q( ^$ P5 X' c) l6 |! k
咪玩啦大佬....
! l/ S* b, R  p3 L
1 I/ d' U5 D# ?$ I0 ]講下笑.....
Originally posted by timho1027 at 2005-4-24 09:29 AM:
' I* A3 Q# G; I5 n想問你地有無咩方法可以戒煙的?& V& S3 f$ i2 l5 }: n
我已試過很多方法,也不見效!
( u0 _2 F( v4 ~# _% |* k
7 z& S% W  H' Q8 b- e  G% O
我用左一日時間戒嫁4 b" B0 O' {+ O9 F) G# ^6 D

7 o" K2 Q$ o6 v# Z) \* [9 B我覺得只要有好既理由, 自然可以輕易戒
9 M: |! A4 K- R+ X6 j; C. W9 y! H! ]我既理由係, 我有好多野未做, 要娶老婆, 生仔女, 搵勁多
/ R: W! D4 F* ~! A2 X未做到之前我唔可以onon99咁釘蓋/ O. M& j# n/ f
. h" ~: v; {4 O0 f% d0 Z
我發現呢樣野係我出國之前做身體檢查 (果時食勁多), 照完肺, 坐響度等報告, 一路就諗...* R% e# r- Q. K/ @" x3 k
等咁耐...會唔會個肺已經爛曬, 醫生唔知點同我講好?!/ _) o/ e8 j& |% X
諗諗下發覺唔應該為幾支煙仔連命都唔要
: K# q! Q- R8 v* V; n% L' j; g後尾醫生話一切正常, 鬆一口氣, 但都決定以後唔食, 之後就無掂喇
0 b) N2 f; h4 w0 @* i. b" d仲順便酒都戒埋' w/ a  D/ u5 u

4 n( M' U. O' E2 V; O* J小弟誠意推介, 要戒煙唔係去戒煙中心, 係去做身體檢查
Originally posted by crap at 2005-4-24 10:00 PM:
+ V$ W' W5 y; \$ k8 O5 K$ w" Q3 p2 P( E

1 P: X0 G# [5 I0 n我用左一日時間戒嫁
8 c$ w* ^/ A6 l: ]5 e
' f1 i& e! q0 m# G% K4 K1 P/ N我 ...
5 f3 v  g7 `5 p4 W0 H
  k: F2 _; j6 @3 q4 K3 n! [' ^
only one day.....but i can't
Originally posted by timho1027 at 2005-4-26 04:27 AM:6 |# L$ O6 F& r, o2 D$ `; Y

' u% u8 B) g; L) F8 ]; u. Y  J9 S+ H- V2 m
only one day.....but i can't
; T8 p' a7 ]- Z# |
6 M+ \0 z+ [& {& |3 l: M
how long have u been smoking?* n* N" B4 _# N* x
u do smoke much?5 O# i9 r9 `2 @! m
and do u really wanna quit?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 想問你地有無咩方法可以戒煙的? [樂+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。