<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?
返回列表 回復 發帖

[5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚9 p& O* z6 L* Z/ l7 H
因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀
. j. m8 \& ]) n3 L5 F6 q- W. K多謝各巴打幫忙!
; K- K+ m; |1 y  |9 F* ?8 K) ^( Y6 @  X% \

- o: |: R3 S: k5 o) _1 q
" c% l1 V( b7 t- n- S/ }/ A7 M1 C: u2 s1 m
如果有故事分享
5 g* O/ m) F* M- O加分double架

5 H1 \% h! J  Y
  ^$ b+ b8 s6 [+ Q) Y& \
1 y! N" U( P. ]# _# L3 k6 B
1 f4 Z: O' A, E4 k/ M: l0 h7 M+ y
9 s" x8 F6 V/ b! a: g- ?
/ `, P- T; c+ Z積極回覆主題之會員, 每人可加 5~30分, 視回覆質素而定6 f* H! D. Q2 o. ^+ y8 R
(積極回覆之定義: 字數起碼超過30 及 有意義同時貼題之回覆)

I' c& v! w. s+ }3 o4 Z0 |7 B1 r
[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-5-25 at 09:38 PM ]
rob and kill
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:5 s2 j6 [) z/ E& W! j
各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
4 U! K/ ^+ H; f. u7 B0 |4 Q# I& v0 U
; i) a) G0 L+ W; ]
2 {, W4 w( ?7 V) yme too
Shing
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:# L$ D2 b: Z  i. ^$ q* w: h6 |' ]
各位巴打有咩方法追朋友或者係親戚,因為我覺得追人還錢重慘過問人借呀,多謝各巴打幫忙!
0 d/ A7 T) f$ g% y% U0 r老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀5 K7 L( N+ l$ H) W
去小押錢債審裁處啦
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:01 PM:
  c2 t  H/ t: Q, t
& g+ G8 a7 Q! G- z% r$ s2 {1 J9 p4 d老實講﹐我借出去既CD同DVD總值都過千呀$ i. v+ x3 J& u7 W+ i
去小押錢債審裁處啦
( T7 |1 q  b& `! b3 G6 V8 I7 T* h
去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
Originally posted by william303 at 2005-5-17 03:05 PM:' _2 [9 Z) w, R, Z

?6 X& f1 k9 e- Y去小押錢債審裁處?唔好玩啦大佬,朋友親人點攪呀,如果生意就話搵人收都得o者!
+ X4 f. Q/ A2 u- |: l甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。1 d0 Y9 x8 G4 K1 u' b5 `
3 u) n: o" f4 J( S! a$ o
請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
Originally posted by vivienna at 2005-5-17 03:09 PM:
7 C& o" P5 ~# i8 Y2 v
9 N- k  z! n8 W$ ^1 V0 v$ _甘好難架禍﹐我諗我會好直接甘同距講話我等錢洗。。。1 X* x: \+ M" P/ b; i- A! [3 I
+ d* Z% s3 W8 E. c
請問貴兄借左幾多呀﹖<1000, 1000-9999, 10000-99999, >100000?
# h" R+ g. P2 e' L我都唔敢提,總之就唔小啦!
Originally posted by dexter at 2005-5-17 03:07 PM:
* A2 |4 @8 \4 r: `! {( i. L我只有失敗case................試過我個friend問我地借完錢最後都還唔清大耳"loan"條數跳樓死左...........
' H8 n* t' |4 n' y" F
今日睇百發百中好似話過左7年唔使還
Originally posted by william303 at 2005-5-17 02:17 PM:/ q, A$ e- ]& c
: y% ~' ]2 `9 O$ I* `) Q7 ?3 R! h7 u0 J0 p: J2 Q
咁咪問番佢借) K4 K, e' J0 O: H7 Q; }( `; t
算啦!佢有心唔還可以點....我以前有個fd成日問我借$
+ g& M% ~5 `1 [; T/ w9 b/ j借左幾廿蚊仲問我借...
. s: ]/ |" ~- Z" T8 d- i見到佢都掉頭走6 x' v: j1 ~" X2 m4 }& _
果幾廿蚊當買個教訓
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/27吹水加分題] 點樣先可以成功追人還錢呢?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。