<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]
返回列表 回復 發帖

大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

我大部份昆蟲都驚,& Q  A7 X  S7 T+ z6 t
曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,4 ?/ L! C3 G  f$ v# K
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!, B& b0 X0 R' h2 ]2 ?
好在則邊果位係我朋友( k% _0 o; ^! \& B; I

" ?% r/ _+ v7 v. U( ~0 I/ C  k' B[ Last edited by 樂壇渣Fit人 on 2005-6-10 at 09:57 AM ]
如果講常見既! i; w  D5 y1 r" h6 p5 _* c
就一定係「蚊」!!!
1 D& i* ~7 T) B( H# z3 G* U$ v9 h# g
飛得又快& R' B& m% K8 ~0 Q/ m
體積又細9 n& D1 z+ A# U) V* w! Y6 v7 G8 i
好難捉; `( A) p+ T2 J
+ K8 U7 V: w$ @( X6 I4 @) i
日頭都好d! }7 k* K0 X; F, b" E; w0 ~
夜晚d蚊就出動
- z  i( K, @$ n# F1 w7 P# y就算唔咬您
0 K$ _4 ^' B' U) I都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
% m: u2 q$ `2 h2 z1 c' b好慘架
Originally posted by 良友 at 2005-6-9 09:57 AM:
# L$ p! n: s. r7 K/ j我大部份昆蟲都驚,
- q9 ^8 {9 m0 h9 c/ l曾經試過係茶餐廳食野時,因為有隻烏蠅飛埋黎,4 l) G' ]" ]1 Z+ f8 |) v
嚇到我一九拍瀉左則邊果位杯凍檸茶!2 Q. {2 I! N- Z2 h* E1 J4 g0 H, k
好在則邊果位係我朋友
' ]. {5 Z8 \; `' z2 a$ A! e% K" i7 G. u6 {; R6 d9 K
所有昆虫, 特別係响狹少空間亂飛嗰隻* e5 z; v  f' _
不過蟻我就唔驚喇, 仲会同佢哋玩
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-9 10:11 AM:
& y: ]6 }. L# S) [; M如果講常見既
( ^3 o& o6 `1 r1 m就一定係「蚊」!!!, h* w# r' S6 w# s1 C; M

0 v, \6 A% J' W4 Q, f# I8 k. e* H9 |飛得又快2 o4 I1 Q# T/ L0 W9 f
體積又細
: k$ S* F) k0 I; P8 j好難捉' p$ ~" R9 }5 w0 F9 v2 U" N

: M, i4 _! B: `2 B5 c# l, O8 m日頭都好d' J+ C: D) Y, }/ [, k
夜晚d蚊就出動+ X! ]3 H. V" J3 t6 v& a
就算唔咬您9 N% |; v" g  V- v" M1 s5 t* O
都會係個耳仔邊「嗡嗡」聲煩住哂
7 L/ R& O0 X+ X$ @0 ]" v2 }* o, @好慘架
: E" h2 C5 j) t' q
我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
好快手~~~~
字伯言,吳郡吳人也。本名儀,世江東大族。
Originally posted by 阿細 at 2005-6-9 10:58 AM:
/ t- m) F; X9 }0 K/ ]4 c
( E* Q3 f) B2 Z* Z2 ~我同我阿哥成日玩..=.=~用手捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
: S/ u' c2 o; ]% n
6 C& z( v- ^; E$ C我同我阿哥成日玩..=.=~用筷子捉~之後再放佢出黎飛~再捉=.="
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
我依家好多昆蟲都驚, 細個o個時都唔係咁o架, 都唔知點解依家變成咁
蟑螂!!!
' n, h4 ]+ T$ G) \離遠見到已經打晒冷震,怕怕!!!
識飛曱甴!!
0 X; F0 V7 B6 l5 Z, N, E, y: P& N7 _+ }  }/ s0 H* l+ u. Z" [6 O
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by 史艷文2 at 2005-6-9 01:15 PM:
( b3 `( j) s) r) M- @識飛曱甴!!
5 a* y* }% \, s9 L+ f; |0 O( i5 U: X" ?* H5 G& v' k) g
[ Last edited by 史艷文2 on 2005-6-9 at 01:38 PM ]
, c/ j1 J9 e1 E4 V' ]9 I
/ \8 X- Z. z7 z: L- s8 }5 c3 h9 H曱甴本身都夠晒串架喇,
" t/ I& }8 O5 U$ K7 Q識飛果D仲X串,我都好很驚,係HOME見到都唔知點處理!!
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家最驚咩野昆蟲? [積極+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。