<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...(真人真事)
返回列表 回復 發帖

我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...(真人真事)

我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...6 M0 H% e( i" U4 d; g; t9 O$ }

: t) b: z2 d7 e我日日都去我樓下個間OK到買叮叮飯食.昨天,個天落鬼死咁大雨,啲人行入黎OK,個地當然濕啦~咁啲人拖地,我見到佢地攞住一個紅色嘅筒加把地拖係到拖地~都冇咩嘢~
: ~" W' U2 [! ?2 @
6 [( f* l9 y- J9 O, N; _. n到我今日去到嘅時候,如常等候叮飯時,我見到OK嘅職員係到加雪糕漿(因為啲雪糕冇哂),我見到佢用噃昨天拖地嘅筒攞黎裝一啲未經煮熟嘅生水(就係我地平時用黎洗手,洗碗啲水喉水),裝咗三大筒,(雪糕漿要溝水先可以製造咁多雪糕)然後倒咗落去雪糕箱到,有顧客黎就食得架啦~+ H5 B! j2 s9 G
5 {/ g& u( A: F9 V6 n) B
我覺得好嘔心啊,死啦~我昨天先又食完......以後打死我都唔敢再食啦~~
Originally posted by neitly at 2005-6-23 05:20 PM:- C% x: L+ P4 J$ }
我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...
, D/ g7 Y. k9 N1 Y+ b, @5 n
5 m7 c- \' ^4 W7 x( y0 C# L1 D! W...
) ]* @, n; H2 D9 V- D
下次影底佢,告到佢褲甩啦!簡直係離哂鋪,頂!我都有食架嘛!
好彩我已經冇食n年= ="
摺吧啦
Originally posted by neitly at 2005-6-23 05:20 PM:! n1 r& W% C3 G4 f
我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...9 u7 g- n$ C3 i% W. V0 m

% r+ [6 L) Z9 H5 v/ h1 C5 p- K. m...
8 ]+ v+ J" ~! V! f, J5 w
* ~/ O8 P3 H5 l
我以前做過'OK',佢地真係咁,但只係廢物利用,無咁得人驚.
那裡看見貓,那裡喜歡牠。
Originally posted by astepor at 2005-6-23 05:40 PM:! H+ {" c( r9 n' S6 `( ]
" H0 l% c" Y" a9 U3 X( m! [

/ J$ U& v! Q( J2 Y9 K; x我以前做過'OK',佢地真係咁,但只係廢物利用,無咁得人驚.
: a# g9 F, m1 d! _6 j# g/ c
但我親eye見喎......
唔係滾水就梗嫁啦7 g( f6 x4 \$ F
而且其實香港既水喉開出黎既水都係可以飲得1 ~: Y3 k& t* o0 Z* G" k  A

, s. c& _+ L- J: K& Y  A至於拖地筒就.......
Originally posted by adamas at 2005-6-23 05:51 PM:
$ x5 d$ ]# C7 ?* z唔係滾水就梗嫁啦
  e$ E  m. i7 B) b  }7 m; B而且其實香港既水喉開出黎既水都係可以飲得
0 f: H3 J5 W* t& o  O6 G% G( Z/ h9 E+ \
至於拖地筒就.......
& A: n7 I. h! m' G/ Z. d可能係廢左既筒黎既啫,haha= ="
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-6-23 05:56 PM:1 x% Y! _. V" ?3 [6 @/ I
- ?( Q6 n+ h( _* v, q0 C6 X
可能係廢左既筒黎既啫,haha= ="
! p% v" T. D: V- J3 |% b唔會啩~使唔使咁......
其實D熟食既野真係好多我地見到後唔敢食既過程# N+ c% S: v# w) n7 y% _7 R
有人分享我照睇4 e( o% ]* h. ~
但我鍾意食既都照食  X7 ]1 y1 j+ U/ K
........ 都唔擔心得咁多
Originally posted by adamas at 2005-6-23 06:03 PM:3 g8 R; J5 C/ Z* ?
其實D熟食既野真係好多我地見到後唔敢食既過程- c- O# z3 s2 i( a$ F
有人分享我照睇
. R  S& }8 @8 H# m0 u但我鍾意食既都照食
1 o3 C: X  w. k1 a* Y. c4 S........ 都唔擔心得咁多
6 t8 d. u) Z0 N' Q
咁又係......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 我勸大家都係唔好食咁多ok雪糕...(真人真事)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。