<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 緊急求救!死火啦!我要盡快搵到佢架!!!!
返回列表 回復 發帖

緊急求救!死火啦!我要盡快搵到佢架!!!!

緊急求救!!!!!!& @$ y- }3 D  d
我一返到黎,隻龜唔見左,我用本身放隻入龜膠盒到,以前都冇話唔見,但尋日開始,隻龜已經唔見過,但好彩搵得番~~~
/ X, A, B7 A: {& C0 S, V$ C) w6 n( ]: C
今日返黎個時,隻龜已經唔知去左邊,廚房搵過都唔見(我本身放係廚房),佢唔見左唔緊要,但我怕佢死左發出個股嗅味,搞到我成間屋都係!!!!
1 k5 ~/ H  `+ z6 f6 U4 }( t. O) K4 k: h1 d7 U" y3 q: k8 u
請問有咩方法可以引隻龜出黎???咁隻龜通常會”呢埋”係邊??7 B2 C7 Q6 W  P5 d3 B0 t8 F

/ _5 Q/ k( t! k0 G7 J; |# @唔該啦~幫下我啦~我要盡快搵到佢架!!!!
唱歌~0 T! H7 ^+ [7 _8 t1 w9 ^
唱..........你回來吧~(最佳方法~有效的)
你果隻係咩龜?陸龜定澤龜?同埋幾大隻?% j2 ]! m1 y& x* b. P
佢地通常會哩埋係o的隱閉既地方,例如梳化底...雪櫃底等.....& f8 t) U' i+ f) }) l; H
你可以試下放o的蝦or魚肉係地下....睇下可唔可以引到佢地出黎..
% J# `5 H4 |, i4 N+ z: P另外下次小心o的唔好再比佢地可以走出黎啦....請珍惜小生命.....
0___o.......
揾吸塵機吸
Originally posted by kakeidevil at 2005-10-15 05:28 PM:
4 J- d6 O6 H8 h4 p9 ^揾吸塵機吸
2 Q- \. a' K) G+ t
好殘忍.....
Originally posted by pakho at 2005-10-15 05:20 PM:; y: s) J3 O, ~8 H
唱歌~6 o/ f% u4 z3 X5 r7 s
唱..........你回來吧~(最佳方法~有效的)
0 s, l! Q8 z( N如果佢識聽嘅,我都會唱俾佢聽ar.....(thx for sharing)
Originally posted by 黑黑仔 at 2005-10-15 05:26 PM:# T5 _$ g1 X/ ]  U0 m. A2 |
你果隻係咩龜?陸龜定澤龜?同埋幾大隻?...
$ @% ], A. j  v我就唔知係咩龜,我係街市買嘅~好細隻架!!!!
7 j3 v4 B8 G! _4 w- ~  M但我雪櫃好多塵係下面...隻龜都會入去???
$ s- n( g( }( X2 @& o$ g' h2 T5 \8 b7 |8 A# b7 H- Y
我屋企冇呢兩樣食物...可唔可以搵龜糧代替??& B6 Z! m0 {+ d. q

) }, ^% p% N2 q  t* \/ T( N如果梳化底...雪櫃底都冇,咁佢又多數去左邊???
+ Z. |! e' g* c% s
6 ^. V0 @- a- n1 n! U4 ^- h我依家重未搵到呀....
, v* X) A/ c- u+ X7 Y- D1 k& x: m% u+ G
(不過好多謝你教我)
會唔會個龜頭細所以搵唔到
Originally posted by dc3547 at 2005-10-15 05:40 PM:
0 z) s4 H+ U( {% t9 u; H! C會唔會個龜頭細所以搵唔到
4 u0 r- e) p2 d) c! n4 a( V隻龜都幾細,不過唔係你講個樣野
Originally posted by neitly at 2005-10-15 05:35 PM:
3 U* G8 X8 W' j6 a  l# R4 U1 k5 @" k' G; I) M( V
好殘忍.....
3 p4 q- {3 V) G2 P/ Z0 ]

5 V- O+ [$ ]& \6 X" N1 f4 {9 {3 V: ]6 o* o5 |" y1 y! H/ O
大佬,如果佢死左你又唔知係邊
  I/ F, l5 O& o/ A* P唔揾吸塵器吸,唔通揾隻狗黎索ar??
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 緊急求救!死火啦!我要盡快搵到佢架!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。