<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:05 PM:
8 G. V. B$ N6 ]8 ^! N/ A% P其實我覺得‘信仰’尼樣野好敏感﹐係尼度講好容易嗌交。
# f8 x9 S8 n* Q, W+ Q' D

+ U: p. K7 U8 A5 _" D/ c% _8 S$ y+ A議事論事, 講道理啫
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 01:58 PM:
3 r. O/ H" V6 R, C8 B1 O- A* N  u
" K6 {2 D  c& [0 k2 y) z' E5 p
6 p& s, q: C8 F2 Z多謝發問~
% E$ Q4 i) y9 J8 z5 y5 I' D1 x: O# v& b2 Q4 H
1.點解只有耶蘇...
8 c' a/ x9 [8 e" W( |. h2 x2 c2 i0 f9 r. O0 e& O( @6 G6 ?( h

Y, X/ F9 M! Z* Q* }我就好公平既,我相信2005年前有一偉大的人 耶蘇
/ v; B+ \/ b! e( p" H  a他本人應該無咁偏激,應該係曾經有一位大牧師,0 q  n& k7 i/ f3 V; e( Y6 |
他看見世人亂拜偶像(西方)而改寫聖經或福音
# j& R9 h! O3 i+ q# g5 v3 b
" N( I- }1 `/ ]+ Q8 |9 F! v. f0 R, ^7 U* N$ c3 z2 i
致於而家D基督徒真係好似被外星人捉過咁款!!& M3 o: G2 U: k9 I& n5 n
全部都洗過腦咁的,如有言詞不當,勿怪
能忍不計心胸闊,悅盡人情眼界寬
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:06 PM:
' b2 O/ {7 V$ i) W! _* r
. a0 L( n. J7 z7 y! f3 N. T6 u2 d! Z0 P7 M, o% m8 C
brother, 你問得好 !!!!
9 r8 v, s+ u, x3 ]! T# t( Y- G  x1 e: Z6 ~9 \- {/ M
亦都...
+ `% C0 G# I# ]6 ]
你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除左十戒﹐跟本成本野都係由人手去記載﹐入面係真係假﹐無人知﹐但基督教就話比人知信者得救﹐好多人跟本就唔知信乜。
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
% P0 }( f1 \6 N( d
& k2 O! w3 c- o1 N# w$ M( q- s( l# ~+ u# {9 D( Y
您一個對幾個真係唔係好公平5 k) V6 t9 m* o# p
不...
2 r. v% i! n. A% ?9 }1 k$ T
依~~好似好激下喎!3 F- t2 m9 I1 T
我又想問下,呢個世界係唔係真係有神?又有冇呢實質証據有神ge存在呢?因為本人無神論,咁我係唔係又要落地獄呢?咁究竟地獄又係點呢?
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 02:08 PM:% |' z3 a& K7 Z! V# C" h  G
8 j' t4 e+ C( \; m: }
7 L: ?1 z6 e- a3 k) q9 j' M" Q5 O
議事論事, 講道理啫
8 P3 {/ g9 H! d
好難架﹐我地有既道理係會得罪基督徒架﹐而距地果D又好令人憤怒架。。。我試過一次同阿媽個親戚講﹐講講下火都黎埋﹐阿媽叫我收聲。
Originally posted by william303 at 2005-6-4 02:10 PM:
; B. m- @6 B+ T9 q9 Q, j呢個世界係唔係真係有神?
+ c- K. @* q0 w你甘問無人比到一個客觀既意見。
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:! ^6 O$ E2 K( l% T. \- |2 p

1 o0 z1 L' |* k你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
; `: f6 [+ Q0 p" s* ?
8 Y# j2 Y/ x/ l5 L6 ^0 IDear god,
9 r8 P8 K. Z) ]: P' p7 QDon’t know if you noticed,' s9 m3 s! n+ X( ~4 v  t" T
But your name is on a lot of quotes in this book.6 f+ _+ W! E5 ]6 |, H
Us crazy humans wrote it, you should take a look,
% d' ]% p: U6 t# O* L' ]And all the people that you made in your image,8 d  m) j$ `+ @
Still believing that junk is true.7 b3 Z3 |7 o' @6 H% r% {: i6 G
Well I know it ain’t and so do you
最可靠嘅終生伴侶係.... 面油紙, 鼻貼<-- 答案   ^_^ '
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:03 PM:
: z/ ^) S( H/ T
  }6 m; R/ f4 C7 v/ s' r
4 r( e! e  c, I: X" @! v您一個對幾個真係唔係好公平- h( e, C6 E$ q, f( o: h
不...
0 D' A$ \4 i4 l) D+ s9 s( Q/ r5 E' L
5 g, w0 X2 R" H  S* u
版主,我都係係度吹下水者2 ?: F" Y2 l( T$ z" A
4 n8 k  n7 E* j* Q1 J$ g) i) V
又唔係要分對或錯,吹下水者,有咩所謂ar 
3 l8 x0 b  P9 m. A, h6 t# E( d/ X: `7 Q( H) `2 o' d& m
依果問題....& a* B4 I0 c! n( t( j& l" c/ a$ {
恐怕真係答你唔到~( a0 P4 z# O0 @! J) ?5 b" f$ a6 E  L  C) O
( D! ~/ n/ }6 X+ F* E, B
只可以講...( d7 ^5 t" x# y) ^
神唔係即刻要我地落地獄$ H& E! J2 W8 s' t! Z
有機會俾我地認錯law 
... 以為咁多人討論個topic... 原來開始 "離題"
- ?' b6 j( E7 K' t* c1 _1 H有點....
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 02:13 PM:4 N3 e. \: a5 g  J1 t0 K9 N0 w; B

9 ]( O2 e. V) L3 H! }0 D
( _! j  u4 T0 a版主,我都係係度吹下水者7 v* }4 X: S5 ?" h- c6 W  `

/ x" O: T4 u9 ]. R) o  }...
% {8 {+ J+ \( v" J甘homan﹐你都真係一個幾大方既基督徒禍﹐你真人係咪甘架﹖
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。