<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009
返回列表 回復 發帖
原帖由 R-Star 於 2008-12-4 12:46 AM 發表

作為co-manager, 就有絕對o既權力去add/drop同trade players
簽錯人有甚麼大不了, 之後簽番個好咪得, 駛乜咁麻煩

我都系坩諗,但佢要玩勻真我冇計,我都唔打la,仲要D moive仲乜
原帖由 eqhigh 於 2008-12-4 01:33 AM 發表

聽到有人讚我我就會衝入黎

不過雖然你咁講啦,其實又唔可以以我地兩個黎比較,畢竟你的確花左好多時間係nba上,而且你本身亦好熱愛籃球
而我呢,只係盲中中入黎試下新野,玩落先開始對nba有興趣(以前只係係學校打下 ...
所以細路仔是無憂慮的,我初初玩時心理只是不包尾便okay,第2年玩時我認為自己已夠料,所以我擬訂入Playoff才Pass
總知今年我放棄,以後都不參賽,但日後你若有疑惑時問我,ok?
原帖由 Xtravagant 於 2008-12-4 08:25 PM 發表 覺得秋兄今年真係返晒來。簽番來D人無咩星味但勝在實用。Esp. Pau Milsap such a talented player like Bynum今年真係好希望可以入playoff然後同艾兄+秋兄一決高下。就算輸左我都會好高興...努力啊各位!  ...
未必真係返晒來, 只係今年可能係退休前最後一年, 打得積極咗 (係咁 add / drop 趕賽程) 有關 
另一個原因係仲未同強敵交手, 事實上我對住 X 兄同 Sugo 都要輸

我隊波有 3 個人隊員曾經畀人話我簽早咗: Bynum, Millsap, Brewer,  X兄仲話我應該簽 McGracy 唔應該簽 Brewer ...

但係佢哋總算大打爭氣波, 

雖然佢哋未必可以 keep 住到季尾, 但係我都要同佢哋講一句:

I'm proud of you !!
原帖由 feeon 於 2008-12-4 12:30 PM 發表
finally a big game from KG tonite, however, this is the last game he played for me

i just realize X's assist number and FT% are unbeatable in this league...
i can beat him if we play the same games last week
原帖由 asurada001 於 2008-12-4 12:58 PM 發表
now i can't figure out why Okafor... shooting 83.3 % on FT in 2 games.....

Haslem can block .....

another difficult matchup with Terry's team... (he's matching me move by move)
why can't i just get  ...
maybe it is the reason terry keep "ignoring" my offer (play against you)
but at least he should give me some response
原帖由 R-Star 於 2008-12-4 08:36 AM 發表 冇佢咁好氣check佢profile成績都唔算好好姐 anyway, trade唔trade倒係成個league o既決定, 唔關佢事i can't believe it is a champion league that oden is dropped beforeyoda唔聽我講出varejao benc ...
遇著發晒癲嘅 D. Howard, 啲 BLK 一早放棄咗

今 week 打多 10 場, 排面上 PTS 可以帶 100 分, REB 帶 40 至 50 隻

反而 3PTM 同 AST 數據接近, 所以咪出 Fisher 囉, 

FT% 只係煙幕 

不過你隊波今日真係超水準, 大部份數據都係平均數之上, 特別係 3PTM, BLK, AST, 搞到我依家好頭痕 

今個 week 出現 6 : 3  or  5 or 4 嘅機會大咗好多 
原帖由 Xtravagant 於 2008-12-4 04:24 PM 發表
Guys stop bringing this back, Derrick Rose wasn't this good at the time of trade. I mean can I say you guys make a steal if you go get Kevin Love now and he puts up 20p 10r by end of season?

I was  ...
o個時rose未打到而家咁好, 你一trade完我已經話eqhigh蝕左
原帖由 asurada001 於 2008-12-4 04:30 PM 發表
only a strained hamstring.... it's not like the end of the world...

that Rose trade will be heard throughout this season...sorry X....  it's just too memorable..

i wonder if i dropped Mason too ea ...
yes, it is too early to drop mason who can play 25-30mins with great 3pt (equal value as jr smith at least)
原帖由 Xtravagant 於 2008-12-4 08:25 PM 發表
覺得秋兄今年真係返晒來。簽番來D人無咩星味但勝在實用。Esp. Pau Milsap such a talented player like Bynum

今年真係好希望可以入playoff然後同艾兄+秋兄一決高下。就算輸左我都會好高興...

努力啊各位!  ...
你排緊第一喎, 你入到playoff可能見唔倒我
原帖由 kgkgkg212121 於 2008-12-4 08:36 PM 發表
sorry呀各位
呢排真係忙.. 唔得閒上黎傾下計
最多真係執下隊波排下lineup咁
我都好忙
放工返到黎都11點幾, 返黎先得閒睇results同update下d news
原帖由 Rated-R 於 2008-12-4 09:11 PM 發表

根本就個天玩我,我放棄左仍然作弄我,Wonderful life
與天為敵我點玩得起丫,浪費力氣,所以我走喇
唔好再安慰我,唐某人已鐵定永不參賽
講依d一d意義都冇
另一方面, dirk實用性可能不夠, 但單憑穩定性同可靠性已比brand好, 不明點解你咁想做依個trade
原帖由 秋葉林 於 2008-12-4 11:10 PM 發表

遇著發晒癲嘅 D. Howard, 啲 BLK 一早放棄咗

今 week 打多 10 場, 排面上 PTS 可以帶 100 分, REB 帶 40 至 50 隻

反而 3PTM 同 AST 數據接近, 所以咪出 Fisher 囉,

FT% 只係煙幕

不過你隊波今日真係 ...
我都俾人話過早簽d.howard, 不過我一直都對佢咁有信心
輸10場有3:6都算有交代
希望你唔係唔記得drop fisher/finley啦, 雖然佢地害唔倒你隊波, 但同樣亦都冇乜幫助
要solid ast的話應該用watson代替fisher, 3pt就應該mccants代替finley(雖然mccants已被簽)

btw, 係咪之前propose o個3個都唔放?

原帖由 R-Star 於 2008-12-4 11:17 PM 發表

講依d一d意義都冇
另一方面, dirk實用性可能不夠, 但單憑穩定性同可靠性已比brand好, 不明點解你咁想做依個trade
黎到呢個層次仲有人認為我唔系天收咩???
件件炒唔起,Trade親都仆直~!
我知Dirk有用,但佢唔系我親兵,仲有佢已失去穩定,我既然唔打,達成個心願剎走佢有乜問題???
我成team人只會留兩件愛將,
1.Js.smith
2.J.johnson

我任何時間都十分清醒,包括,斬AL,CV,trade Dirk,仲有收山

我想trade人
原帖由 terryjog06 於 2008-12-5 01:04 AM 發表
我想trade人
send左offer俾你又唔trade
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » Sports討論版 » fantasy NBA League 2008 - 2009

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。