<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 01:56 PM:8 Z+ R9 Z, U$ ~. }& j
SING﹐我覺得基督教真係好虛偽。
7 a, k7 g/ I. `9 k* J( B
! J2 K0 D. U( {6 a' D: Z仲有﹐好多人一出世就出世o係信佛既家庭﹐有乜可能一出世就要落地獄呀﹐跟本無得揀﹐好唔公平。
' R$ W- k0 k* H4 S3 N$ Q1 J8 E* ^- w# `4 Q; I9 ^+ F1 D
vivienna 兄" y3 n0 o5 L. y7 D+ N
2 D) k; ?! D- w! E
基督教覺得佢可以選擇唔信佛
7 ^# [9 N# q) |- }0 a1 `即使出世o係信佛既家庭
+ o  J0 `6 u) |+ A9 ]$ f( K$ I& t! j5 E& m
希望答到你啦 
Originally posted by singgeihot at 2005-6-4 14:48:
* }9 l% g4 z0 n# }8 {/ D+ {2 [! Z7 p. V# A4 S5 x

2 x% s7 }$ J/ |9 ?管教吓佢啦
7 _0 L6 o/ C4 I. Q, F
大家同grade& v+ a) ]: ]; J$ l4 n. B, q6 ]
兼且我對某d人係採取不聞不問既政策: j3 A% ^. ^1 W# Q2 D+ ]" S
等佢有破綻我就俾個critical hit
5 Y" Q3 S7 n' ?: c7 z/ }. ?; L6 n乾手淨腳唔駛煩
' [4 f9 D! Q8 ^: `' s8 p* w! O* {, A0 J3 u. }8 ]2 F! P& L
對個d唔值得尊重既人! B$ u8 X2 q2 R! b& i0 ^+ Y) l
我話佢都嫌費事& c/ Y5 x% L; o  X1 [; D
vld2就係一個人版
我會多謝神比左一個咁好既家我,家人對我十分好~
  M3 E1 r2 y0 Z有個咁好既家,就算唔駛發達,一樣咁好
Originally posted by 周衡 at 2005-6-4 02:56 PM:6 w9 d5 r! H9 X6 Q0 Y
我會多謝神比左一個咁好既家我,家人對我十分好~7 K6 [0 _1 h9 j0 C) r$ O
有個咁好既家,就算唔駛發達,一樣咁好
  H6 m' l/ K5 [7 s1 t: ?' g4 {' J/ ?2 [好感動... 終於有人理下我個主題啦...
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:55 PM:
: @4 F) Y/ o) F' |0 i2 m) a7 H* k0 p) r
大家同grade; e& u  B+ g, H1 [( d4 {/ l3 x: b
兼且我對某d人係採取...
6 ]: `* _. Z  i5 U& d
就咁比佢落台la, 佢話自己吹下水ja wo...(放佢走把啦)
誰願回看憂鬱的眼 舊事沒法平淡   偏偏要裝作平淡
憑著忘記將它沖淡 但是易說難辦   歲月已印在眉間
Originally posted by vivienna at 2005-6-4 02:09 PM:
$ X  f9 J3 ^& e
2 q) o% l. t! x) D7 }你知唔知聖經係由人手去記載架﹖除...
3 G- C9 E6 \2 ~  m& u
# L, k7 Y9 k; Q, }6 c: _/ }  W
vivienna兄
7 \3 v3 ?. i- {- ]1 g" _' {, E% R$ Q6 T( t, u$ U$ m/ _# J$ v
聖經有大部份都係由十二門徒寫架
1 d( r' y8 n6 {& d$ W; t! `寫左之後亦都會反覆check下) A: [, b1 b6 E
- r& t6 I: X+ \6 F
我記得...
9 _& G- E/ V" P6 x  H% ^係羅馬時期曾經開過會,
7 r: f- `9 n1 j4 ~+ i" U5 I, Udiscuss聖經有冇錯(即係神冇講過又寫到有講)* B3 @' f, {, l1 R' w' o2 Z
) ]; d1 e4 o& }
從此聖經就大致上定形啦 
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 02:55 PM:
& E, M7 C; O: a; ^
, a" b8 _7 @. P- C9 A+ \0 |- J; X大家同grade# h$ O" M0 Z; i% E% t
兼且我對某d人係採取...
0 L) p# }0 S, e, C$ U3 q; j5 \

& p6 d7 j" E% d4 x2 k) x2 \版主~
6 q0 ~' b& _4 ?0 A4 M* h. D/ C) f* h1 `5 a/ |* i
我想問甘兄幾時開始做版主?5 a( F( R' }1 @6 R, d/ g0 I, P

( `: ?* x4 _- O好多人都唔妥佢) ^7 @  q) E- \: Y' W3 k
點解唔廢左佢果版主位 ?
Originally posted by homan~ at 2005-6-4 15:02:$ K- @0 C" i0 H7 _1 N( T! g2 L, V7 a
& R0 ^: k$ U1 m' i: v+ v: I. Z
/ ]) T( X3 t. m! ^
版主~: W- \* L: L: E- L
  r) p2 r2 q4 v* p) d9 D. l: x: X
我想問甘兄幾時開始做版主?- Y. r% i2 s. k. S) e

* r! d; c+ |" T( P/ ~4 _' P' O3 t9 G2 C好多人都唔妥佢- ]9 ]  S7 h/ c6 E) d# f
點解唔廢左佢果版主位 ?
3 A5 M7 F2 u) D0 l! V# w, D; F1 }4 e/ j' }. }
板主一職為admin決定( B. L7 g- u! @) W6 k: k
非由我負責" t- z9 W$ B1 w; I& S

! B+ j9 p) L0 O! L, b" G. I不在其位 不謀其事3 q& {; p( {* e0 [; H* P
希望d人可以明白呢個道理
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 03:04 PM:
# V, ^6 A( S4 W
1 Y# Y) z* R: Z3 ?4 [0 A! k/ ]8 |0 w' J$ x/ [1 V: r

* X/ ^! K. r5 n# ?% k1 ]佢想乘人之危博大霧既意圖十分明顯. ^1 ~6 ~' b, e/ E* b1 R9 p1 d
可惜功力未夠
* `4 X% l6 S, Y希望下次可以俾個精彩既演出我睇下
3 a3 k2 A& z! o) K0 `( |0 R  s0 V$ ?
發生咩事,咩唔係講梗有冇神咩?
Originally posted by 樂壇渣Fit人 at 2005-6-4 03:06 PM:3 t, f  z5 r/ m5 C. `- a
+ p" n8 W$ G: O$ R/ {0 {

; W6 n& Y% a6 O1 r( d板主一職為admin決定; e, }3 f8 j2 n7 J" P% h
非由我負責
, p0 W7 i+ U5 J" l9 t4 n4 H+ ]9 v  J, l; s
不在其位 不謀其事
! Y  V4 P" _8 y8 J- H- }* \希望d人可以明白呢個道理
- k! k5 I* P( w% p8 U" E+ [$ ^- F
/ W% [- y* G1 ?' G4 E" d明白!
4 I" M# F' w1 V) _, k8 l& y
. w2 a% h% N/ othx~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 俾機會你親口同神講聲多謝,你會多謝咩呢?[積極回應+]

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。