<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 11:27 AM:/ d0 x) X% G% Q0 w& _

. D- N8 }2 R2 ]8 W7 @' S; q【自私】,『自』是自己咁解,『私...
: g% m9 |6 Z& r9 V& o% J0 w: m( D  E0 _
0 j' K/ }7 c" E5 b& @2 \
有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
千呼萬喚始出來~~~
邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香港人?* z8 `- J5 |0 ~/ k+ r' n
而車上的人又點下面哭訴0個個人係香港人?
$ v, I0 N2 z5 n" b+ f$ j% I+ F我覺得有巴士唔停低唔救人係唔應該
( u* ~$ ?; a- J; p8 n( h不過0個位人兄都唔使指香港人冷血丫% n- m0 e! v) P" }2 k
未必一定係香港人黎架嘛上面0個班
! N' s3 i$ v( I咁樣講完全唔負責任
3 T8 c2 w$ |6 v5 B  m佢一個人的激動會引發好多後果.........
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:
. j0 |/ R1 @" q' L* M3 Y+ y2 t- a6 |邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
( h3 R: W: ^9 P8 F. x8 x% q( E  E
唔理係唔係香港人,總之係人就要救!
.
停下幫佢地叫救傷車
Originally posted by 周衡 at 2006-2-2 11:38:
' `+ b& V) ?9 o6 j( \
) ^0 z' I& h, {) S# P% i) t$ _' u& K0 G
有邊個國家既人唔係自私,唔係淨係中國人
5 Z* M; Y. r- _$ h7 y
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58 AM:
, ~& w3 S) g, ?7 W  O停下幫佢地叫救傷車
, m  R) a$ e) C9 o* K
哈哈哈哈
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01 PM:
# Y6 ?9 [# C6 t) v/ H- ]* P; s7 L1 a$ `
人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
3 g1 c. x) ^6 J
4 R% Y* n! |+ m
咁即係係人都自私,問題係有冇自到出面
千呼萬喚始出來~~~
Originally posted by 機密 at 2006-2-2 12:01:
, h: ]1 G2 ]6 x+ E
) M% S+ ?6 Z' ^4 m6 n) f7 j' {5 l人人都自私,但我是最愛祖國,最僧英美狗同日本鬼,我估你都知。 不過,中國人的自私真的是最出面就真的不能否認。
2 h7 S7 A! `  u8 U+ m
( |/ _& _; L4 a  I$ |6 C因為中國人無咁虛偽
.
Originally posted by cfccfcc at 2006-2-2 11:46:
% E+ E: q0 H  E. e+ N$ z: {邊個可以肯定經過的巴士一定係坐住香...
6 W- ?, |/ p& W* L# C+ ^首先即使當時是0600am,但我仍然不相信人人都緊覺。睇完新聞,出事位置是慢車位,應該可以雙方都見到對方。(所以先知那是香港人,無論是以樣、說話還是車的招牌來確認,多數旅行團的車都有個牌在車前作識別)
. ^: P/ @. k: O5 E- N. N% x# h% P# p
當日講的先生話跪下求佢地幫忙,但無人理。 首先他無理由要說慌。所以無理由不信他先。  所以首先假定他的話是真話。  7 a% t2 [8 |/ }$ @) D7 {

, Y& p, H7 N" q5 c3 U* l0 \若果是睇唔到、無法確認,那位先生無理由可以咁講。 如果是部部車都無人清醒的話,他的說話似乎不合邏輯。以他的說話來看,應該是他可以肯定有人乘客知道出事,有人求救,但無人理會才會作出如此聲明,對嗎?
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by rowan at 2006-2-2 11:58:
- @9 a+ x- l+ t! M' F停下幫佢地叫救傷車
; S3 _+ I7 S4 {( K( G: j2 W" c9 F% A
) Q! t' [6 k" ?- ~0 |( }1 p
如果司機唔停,你會點?
.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 如果你是新聞報導中的旅行團, 你會否堅持下車幫手?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。