<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31:. y, t% s0 N: _" _* `# j1 b
宗教有宗教的一套規舉, 不應以政治的...
. U1 e: A& `; }1 z! A( ~% k" `5 }7 h. f; b" m
1000000.........% agree~!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:; w3 s3 j# y- E( {8 Z# Q& J
7 h, u1 S8 v0 y& }: _6 n
* T/ y% P$ [3 I6 c
agree x 4& d. H: q6 @# _  x3 Y6 V* |
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
Originally posted by 打狗棒 at 2006-5-9 02:31 AM:7 H' d* |+ X" L. F7 X
* L7 D  ^4 F' W9 n1 {  e& m& U2 `  V
講得好 ! 
Originally posted by FishyR at 2006-5-9 01:28 PM:: M9 M8 r/ n+ N; ^9 Y0 f
我覺得係各為其主. 陳主教老頂係天主...
$ h& V: U6 u6 p/ l" _6 I" D; H  I' r+ k! i' X9 M6 b' |
bro,. e+ S5 B7 ~9 L7 T6 l
天主教所有教會都要由教皇指令架
# Y7 W) ]  s/ r. o- I0 u% }% z依果係天主教特色之一 
6 [3 a9 B+ S9 O6 d0 r9 e$ j, }4 {) ]7 m1 L  E
唔似得基督教9 q4 R! J2 a1 M* N
可以自製教會 
" M5 O; L7 i% f. Q% z
; z( o" r6 r  [# V& G愛國教會d主教要宣誓支持共產黨....+ H# x# P- S7 j$ u
可以自封主教既
: }( u. @3 n' G" ^- z又點可以叫天主教????
' L9 M& M& a  X; X. ^4 v' h3 t2 t0 T9 x
8 h3 P8 ~3 E; U. h4 w( i8 c

$ _' z# F9 l4 s% b( J: U$ }年中有好多人被逼支持愛國教會' `- _9 P4 h, E- _' ]
真正追隨天主既係唔會理佢架
Originally posted by rest365days at 2006-5-9 05:05 PM:
; s  X; Z# e6 F8 E! e2 I8 U6 P. ?) K5 J
, L0 o7 R  t$ Y6 F
agree x 48 D1 n, c  {0 A' R: r, E" J
如果梵蒂岡試吓自己任命幾個中共副總書記, 我諗場戲會幾好睇
agreeeee
Originally posted by homan~ at 2006-5-9 06:48 PM:
* A$ y; o  ]& c  V3 `$ S) a8 I* U- r& f: Z+ w0 U
  S. `! l8 b. Q
bro,
- |5 ~/ F# V- O+ Z天主教所有教會都要由教皇...
, N+ J% a  j9 T$ L* D: x( Z3 p

8 m3 A; X$ H% @+ |* M) Q' ^- p大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺得任何教會架構都有政治成份. 好明顯大陸容許中國o既天主教信天主, 但唔容許中國o既天主教受梵蒂岡控制. 所以係咪有個咁k喱o既教會囉.
/ ]8 z# l# H& g佢要攪個主教出來, 同宗教本身無關係. 所以支嘿q嘢持, 都唔輪到你講! 你整個梵蒂岡天主教喺大陸實變法輪功.
Originally posted by FishyR at 2006-5-10 02:06 PM:
; H% Z* ]: I( Q  k3 t: F& {1 e3 f9 H, ]: T: o$ u# P8 I4 d. N
4 B4 f: R1 @/ |" S% R
大哥, 呢樣正係細佬o既意思. 我覺...
/ ]& S: E( X+ ~" Y4 q# k  O% w
............咁緊張人地自己封...因為利益而矣!!!
7 E( j* M: m: C3 ~: f; n, R% C{不能控製你...點得??......一定耍我來控製....我最巴x閉..你地中x人想自封???慳xD啦....}
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
Originally posted by FishyR at 2006-5-11 10:06:" ^1 l* ]* j( v. ?5 [+ j- X
magic 兄, 我唔支持係因為呢個係大陸o既政策. 無得改變, 亦無得多咀. 佢做o物, 我係咪喺度吹吓水囉. 硬要拍哂手支持呢d擦鞋仔嘢, 我無興趣.
7 c  H4 K- U! J$ o# @5 t
哈哈, 同佢講都嘥X氣, 佢已經自封為"天鼠教教主", 大家都唔同Channal, 由得佢宣傳佢既教義啦, 香港有宗教自由架.........../ J' T3 n" z5 f! B7 K

) t+ U+ L2 b; ]. D. vhttp://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=113920&fpage=1) t& H2 R6 c2 ]7 X6 K  S1 G: c
) C1 M. J5 b6 j
[ Last edited by 打狗棒 on 2006-5-11 at 12:45 PM ]

564 x 424 PIXEL下載

返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天主[如果有]..非專利...點解中國人要畀鬼佬點??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。