<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|
返回列表 回復 發帖
最起碼我都當你地係真正既朋友, }5 _: O! z1 i( R; u
我要講既只有咁多
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
% {4 T5 i2 T  v! O4 x% g+ A最起碼我都當你地係真正既朋友
' a; h( S. D9 @我要講既只有咁多' D) Z& \( }# |
明就明,唔明就算
. R0 a, b0 w" ^$ W2 U
. |. \7 N& n: }5 K1 W* ]% y你忘記左打:& ~9 K2 M0 n% o2 u
"明就明,唔明就算。。"- @0 K9 v5 Y4 f, c6 J3 t8 W  H
( M! z; O) j/ f- N
[ Last edited by Triangel on 2006-10-18 at 01:33 PM ]
7    6      5    4     3    2    1
Originally posted by gn00987333 at 2006-10-18 01:07 PM:
2 T% J8 o! l* S0 ~6 j) o: n9 P9 w最起碼我都當你地係真正既朋友$ z7 k- F5 w: a& @
我要講既只有咁多
9 L3 s& Z1 ?  R. F( W% S

4 c% g1 t5 t! y+ b4 r
( H  D$ t! s! f  @! S, U3 V  y做咩gn囡突然串o左咁多呀?
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
當然有啦,雖然而家我少左上黎,
1 o3 ^! C5 F: j" U不過上上黎同朋友仔吹下水,1 L, ]% x9 C# j
有咩唔開心,呢到既朋友都會想辦法黎氹返我,
  T# G4 L8 o+ B3 Z之後都會有好多舊友同我say hi~, l8 Z7 C7 T' {) U* m; j) H3 \
仲有唔少新朋友比我認識,8 k7 c8 C! e2 O
估唔到我走左咁耐,都仲有人識我,  R8 w1 F- G. S2 n1 W
仲有人冇忘記我,真係好開心,# B. Y* B. Y9 m5 ^6 l
呢個就係ef令我有歸屬感既原因喇
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:16 PM:3 f1 J, D1 l2 g' m, }' ^# m
當然有啦,雖然而家我少左上黎,
0 a5 g# l9 f, L) _7 B6 h+ Y不過...
7 C# ]) V! |7 t: D; m$ B# ?# \+ p
5 M, k* ~2 R9 t& }0 }: ?
$ B4 J9 I; n. B* ^5 e' _! wef 係講心﹐唔係講金!
3 p8 O, v( U% w) V7 [) L  @/ k; f
8 S% h- X2 N7 I! D5 m8 |( p& Y你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
IU   vs  UI
I won't GIVE it UP!  as a WOMAN, I must work hard for our Happiness~~~ ^^

求新.求變.凝聚.合作
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 15:23:
: o! L5 |  h$ C! Yef 係講心﹐唔係講金!
5 U% M0 |) q- r
- b' J, H) m) J' U' a7 Y7 o9 }你走o左幾耐個個都隨時歡迎你返黎la 左仔~~
% P! y. ]* `: H4 E- I, C
聽到呢句說話,真係有d感動
Originally posted by 左輪仔 at 2006-10-18 03:34 PM:' ]5 Y. A2 z4 ~: i! S6 q$ }

1 h+ T) {. @* e聽到呢句說話,真係有d感動
4 \' v7 v3 w# o
& p! B  S' f! z/ a# [! Q

9 h- c7 t1 p# O7 c3 w
IU   vs  UI

求新.求變.凝聚.合作
自動報到
4 C3 ?* A* X7 r4 R% X
  v2 x% i' z5 M, P( e; Z9 n
Originally posted by playbr2 at 2006-10-18 03:49 PM:! y( d+ X; t: ~- g( w% l

/ {8 z3 N. [' \- t0 R; k' Z我係指真實生活上既朋友,有事揾人幫,你都會先揾佢地.因為你可以見到佢地,咁做起事上黎你會信心大D,因為你可以摸到佢地所以安全感高D,.........但其實,幫吾幫得上忙又另一回事.......而且,反問一句,你對生活上既朋友又有幾深了解,你能踏足他們的內心深處嗎??. ?4 r  B5 [& K- g
% |6 @, u% O, i2 E9 J6 l& [
至於,上網既朋友係虛擬性質的,因為在日常生活上我們未必真正影響到你/控制你........而表面上大家沒有身份地位區別,所以可暢所欲言,講一D平時未必同人講既野(秘密、私隱、赤裸裸的''性''),........但實質上你我双方都有不能越過的防火牆,就好似你既個人資料,身份利益等等............如果知得太詳細,玩得太投入,变左真實朋友,大家就會不其然地想控制/影響對方,咁暢所欲言的空間就會消失........因為虛擬朋友你不能摸透,所以會覺得他們在真正有事時幫不上忙.......但其實在心靈上,他們是唯一可以透達你內心痛處既知己........9 A6 O/ n/ v4 Y; h6 l) {0 r
; G( I* T% T' F3 Z* S0 m
有一句諷剌既說話,日間上你我是勢不兩立的仇人,晚上(上網)卻成為惺惺相惜的知己
' w/ D6 T* s  y" u* w) I9 }' S- Y
7 r( A/ |4 H7 y: R% u
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:
1 ]5 w' y  J& }% r: Z; j4 Q& p9 }! X* i+ @# P

/ g5 U% k; |3 x( u
) W6 L6 {& a) a  r做咩gn囡突然串o左咁多呀?
4 `$ f( h' r" Z8 V6 |......................................
Originally posted by trista_cheong at 2006-10-18 02:58 PM:* I( K; q4 T2 T7 w. }: \+ S
% T: P: ]2 F) x& q
! F9 [! F5 f# L4 }8 Y% x
$ V1 a+ f* k; i+ q( J2 U8 `8 n
做咩gn囡突然串o左咁多呀?
3 _' Y  o, {- }3 O% \
因為我變左超正常所以我講野原全唔會理人感受
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » | 你話網上有冇真正 既 Friendship 呢 ?|

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。