<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死囚小遊戲(二)
返回列表 回復 發帖
Originally posted by playbr2 at 2007-3-18 02:02:
* b" K1 |. Y2 L3 X7 F" a0 u4 C
9 {0 d5 [$ k$ B) m4 v- m1 O
4 I8 |! ]+ f' N# C佢係話無論個犯点死.....死之前都個倒數.....到零既時候,就''丁''柴囉
0 R& {) ^7 L3 F3 X我嘅意思係:你每件事都同佢倒數321,+ v  i% e: A  {
當佢問佢幾時死,你都答佢321,
- u' m* [: G9 E' r$ [6 j# f咁佢咪永遠唔知lor.' h5 f/ P2 h- z! |
係咪好有創意呢!!!!
Originally posted by guswan at 2007-3-18 02:10 AM:) }6 e: g4 O2 H) f5 |+ k" h
3 W( b9 v3 q6 d  ^8 i
我嘅意思係:你每件事都同佢倒數321,* B. |: x' n5 g/ D
當佢問佢幾時死,你都答佢321,
, k; e! e1 M# t9 z# N  X咁佢咪永遠唔知lor.  H- F& R* L. `8 o. j6 i8 D8 h
係咪好有創意呢!!!!
- G! V6 G) H" }- a. O- ]

- x3 c9 p/ b1 D9 _& i, B( Y% B, ?3 [, q我個答案都好有創意.....你睇吾睇......睇就去老地方
Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2007-3-18 01:23 AM:
9 ^( h- J$ @/ X: J; ^3月24日,
' ?- u7 n/ u( ~4 Q9 S, q因為肯定唔會係最後果日,係最後果日咁星期5未知lor,) K3 f3 W- q. T3 A- N0 K
咁佢以為果日就實唔洗死,咁就篇篇果日死

- a' V4 V" j/ ?! E) P) Q0 C1 s+ Q& J5 F) c% \& v
白撞
( ?' y2 A- J6 r好似幾有道理
Originally posted by playbr2 at 2007-3-18 02:24 AM:
" F5 N5 ?" j, x* @# |4 Q) X  i) V2 K
1 E( I& m6 M8 w
我個答案都好有創意.....你睇吾睇......睇就去老地方
$ a; T$ S3 |1 [9 `- ?' T
我都想睇,但唔夠分
多謝大家的支持yo^^
4 S1 G8 E  z3 ?; `! ~  R& @: g答案我想應該會如期在下星期日公佈' I% w; \  L9 N. B3 H
有部分人已經答0岩左
4 H* Q5 L% c7 I* H
8 F# p) o7 m# I# n不過呢~我在這裡要說清楚啦
9 D. l. E" \" G5 V' u4 J首先~無解釋ge答案我唔接受啦(**包括埋第一題)
0 P1 L: a8 f. T7 d第二就係,請分清楚"覺得"同"知道"
, h6 g1 a3 D& C  i  c* L1 P0 J  o兩個係唔好同ge概念
6 Y! X! w0 L0 B  o7 T- W"覺得",你可以完全無理據或部分理據支持對某件事ge睇法
8 W  _, C# G2 @" ^) b而"知道",你係有足夠理據去支持對某件事ge睇法
, j' ^3 p* I( O- g; \% R
! q- q) y- z% C1 C舉個例
% d5 O8 D8 R: i# b1 ?) D& Sd某些武俠小說出現最多ge場境(XD):$ a+ \& n' E0 s% K8 G
一個or幾個or一大班人去到某一個場地
1 R# f' a1 `2 ?見到sakura310訓左係地下度,個肚插住一把匕首,而playplay就跪係我旁邊,從我身上拔出把帶血的匕首) S; K# v9 V# \+ F  s
於是眾人多半會說:「playplay,你做咩要殺sakura310呀?!
3 s9 @/ I! R# I0 zplayplay:「無呀,我無呀,你地誤會啦~" S' w/ K; S8 y+ ~/ x: w
眾人:「你手上仲渣住把刀,證據確鑿,你仲想唔認?!
7 O! r3 v+ A9 j! @, X- T+ Z' m5 J
拿~~眾人只係睇到事實ge一部分,就"覺得"playplay殺左我(殺je,我無死),呢個就係"覺得",
9 z7 Y* ?; q9 G) J" b% F3 [9 z1 S實情係我俾人捅左刀(我仇家太多了),之後哥個人走左,playplay黎到救我,幫我拔把刀出黎,眾人黎到  k2 I4 T# w, o! U( Q
咁"知道"真相ge就只有我,因為我清楚成件事係點發生,只要搵返捅我哥個人,就有足夠證據. A6 r8 _: |0 D* E. u2 ^

# \5 V4 U$ m; ~我諗唔使我再解釋啦下
9 ^7 ]3 D- `1 x( E% b晨早流流就打一大堆字 XD
: g8 m; v  N4 {+ u* H3 m6 {9 F9 o' h& H  W; }% z
[ Last edited by sakura310 on 2007-3-18 at 08:44 AM ]
Originally posted by kaichun88 at 2007-3-18 07:12 AM:( _: A: N( M, X
  S& K! R" Q% f3 Z$ w) S1 L
我都想睇,但唔夠分
8 A# b' |! K! U5 B# |1 o7 M; L

2 I2 U; ^  U8 R3 |# s個game 完左之後.....無論岩錯都公開我個答案.....比人插下我都好
Originally posted by sakura310 at 2007-3-18 07:13 AM:
, k/ U7 ~, N8 |9 W1 `$ M多謝大家的支持yo^^
6 @9 j: _4 E. H/ r答案我想應該會...
; s& o& ]! n* B  v* e. p% y6 b# j% w5 Z$ m8 x
.......弊我錯左...... 我答案有三個 ''case'' 字 吾記得加複數 ''s''
: N! n& d' x% \6 j1 i$ U7 |. l
! u! `# r# Y' ~% p. q[ Last edited by playbr2 on 2007-3-18 at 09:10 AM ]
to playplay:4 S1 z1 X( _6 v  i
ok~到時我會post出黎1 X% |/ k+ y! v' N
# I6 b, Z4 t& O4 v/ H2 `' F
咦?有grammer mistake呀?咁我唔當0岩ga la wor
, G  y& H' l6 ^# h; g& R4 n, t4 D; l
既然playplay黎左
. c! y; L# }4 G( h咁我就講啦~~^^
, V& E/ j, q6 g9 p$ U# A! l你篇野,我覺得好似係由機械人or電腦寫出黎咁" \$ D( \" z6 \; `
playplay你係咪讀電腦哥d or programming係比較好ga?
- ]5 t3 Z: X5 V+ H8 u( v因為呢~我見你的解題模式真係好似programming,這種方法我最受落 8 y& i5 l& R" O

' f1 \2 F( t- H5 {% ?  j& |[ Last edited by sakura310 on 2007-3-18 at 09:06 AM ]
Originally posted by sakura310 at 2007-3-18 09:04 AM:
" L+ \0 }' p( [1 \8 o3 ~to playplay:
" F- }3 p* d# e9 X8 l7 I( yok~到時我會post出黎% h8 H% U! F! z! s5 B
...
, A+ Z# |& Q- ~4 _5 Y" {8 z0 y: U/ M* p. i
.........我讀到中五架咋重有....我讀書年代冇電腦班(除左理科唯一一科有電腦班)......但我是讀A.M 的....不是Computer3 Q  u7 }0 ^) K3 w" |* S, V

" P: ]4 T/ _" [) Z4 v.........而且我係 programming 白痴(因為對e門冇興趣 , 覺得d指令好麻煩)
: ^  m% p7 K: @8 K
1 C( w* {1 L" F.........所以我打機咁多年都吾識用d修改器去改參數
. h$ S( f8 D5 O
- P( f; V* n( a! N  t[ Last edited by playbr2 on 2007-3-18 at 09:38 AM ]
Originally posted by playbr2 at 2007-3-18 09:11:
6 |: E, E3 `! S$ W+ ]; B3 U+ }& L5 U, n4 R- h9 i5 I/ h

" l: n, y! X  X' X+ `.........我讀到中五架咋:cr...
  G1 w; U$ s0 ~. }
你打咩機?我打CS同battle field 1942.
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 死囚小遊戲(二)

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。