<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 活在香港,要硬食甚麼歪理?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by bigfish at 2007-5-2 08:22 PM:
5 T( k  L& y! f
3 }6 ~3 c  Y% \, X& V呢d 野, 真係中國人先諗得出& p/ N; g" [" @1 c; X- o3 W
所以香港特別多怪現象
& B1 c* `( [" r- u
你指d僱主ge賤招??
9 Y3 d& J2 [: N- h2 q9 i! }8 `$ \2 D
5 i& l! H- L" _3 |
咁又唔係
: W$ X8 U- P( t: H$ U商人以利為先2 ~1 }. n: y! w& x% t7 e
唔關中唔中國人事.7 Y) Q, b1 H% o! y- V
唔好下下都要踩自己人
民主定民粹?
Originally posted by pigcat at 2007-5-3 05:47 AM:
6 ^! W! e; k: ~$ p' l3 R1 i0 c* p! t
你指d僱主ge賤招??
/ t5 H" d) z- q) H/ b
( J5 k% t: M3 s$ l$ i$ H/ i
7 N' F9 M3 Z9 B3 g; O1 C  j咁又唔係
! C4 n. a& C( m% |商人以利為先( ]% T6 Z& D5 S+ R7 L+ K% A
唔關中唔中國人事.
7 W/ n1 w, Q4 m: ?唔好下下都要踩自己人
9 b! l8 M, n7 H* f有冇聽過一個故仔, 如果"中國人去到外國, 唔會團結, 只會互相惡性競爭0 h" i9 q# r4 B+ h6 l& E+ F
但日本人去到國外就會槍口對外, 因此中國人係世上最低等民族"" A0 n  L8 ?" N% o% T
呢個故仔唔係我作, 係一個本地學者講o既
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:
/ d. o; e( p6 o/ ~0 F
) \; ]2 T$ s. Y- O$ Q有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
  P$ x4 Y  w$ D# E( N1 |2 W! V2 ^( S% W- h( m
中國人去到外國, 唔會團結, 就唔會有唐人街啦.
仲有, 硬食緊d"正音"
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:
' E6 K! @6 J0 E) t
' y# P7 `, |: w有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
+ e- m& t1 t; |
果位學者係邊個..?
* v0 |( r4 q4 z* z& D) |我真係想知...
民主定民粹?
Originally posted by bigfish at 2007-5-3 06:22 AM:! r2 W8 ~3 O% R  T$ V6 G, R; [. K

0 A; i2 e; T8 U4 L8 l# s. K' \有冇聽過一個故仔, 如果"中國...
: c* w, ~+ ]$ f+ e+ b2 }; x果位學者係邊個..?
* N$ J- W0 j) \7 S8 B* u7 Y( Z我真係想知...
民主定民粹?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 活在香港,要硬食甚麼歪理?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。