<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣
返回列表 回復 發帖

, i* s3 t4 ]1 W4 Z: ~$ Zl buy everything also 有呢個習慣
我有個特別既習慣,如果去超級市場買野,
9 F: A5 n0 M  f如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,7 \- x, t: E3 ?1 |0 G/ ~. \
因為感覺好似賣剩庶冇人要
8 Z/ Z5 f1 r7 o( D7 S大家又會唔會呢
買e2樣都唔會-.-''
  m" ]/ s6 M1 G+ e, F. `
/ ?7 W, R1 I0 i; y6 n, B1 J不過假如見到第一包野飲就會攞第2包
Originally posted by wcchan886 at 2008-7-8 01:46 AM:3 X/ g: |+ M; y' l5 f+ @( y7 M
我個特別既習慣,如果去超級市場買野,
/ o) n! ?0 y  n& G& o! h如果件貨買剩一兩件,我多數唔會買,6 k4 C, i- f& ~2 w; ^
因為感覺好似賣剩庶冇人要1 |  |/ E! U2 h; e9 [+ n5 S
大家又會唔會呢
2 o6 W) T/ k% K+ g) ^

9 x- {% ~$ R  f5 w5 t4 Kme2
我連買$14本公仔書都要下一本) N$ u- o* y: N8 D9 c' N
或者咁講,呢d可能係香港人既習性~" F8 E. @3 H2 |( |$ L& c8 [
我地生活係一個咁緊張既社會,處處都要防人........自我保護意識麻,6 v8 E# R/ i* [5 _
簡接造成呢種小動作,要後d或下一本会感覺穩陣d乾淨d,前邊果d俾人'摩'個哂,有菌架!!
+ q) D) `* p9 [& H3 @9 k2 Y" z; h9 G/ w7 I( O
要面頭個份?咁米好蝕底??
( X2 ]2 w* M1 u# K野飲得番呢盒,冇後便揀??味飲第二隻囉~~2 }4 c% Y& _3 J

7 V) U. \6 J, n' M[ Last edited by 也媽嗲 on 2008-7-8 at 01:50 AM ]
Originally posted by sfxc00000 at 2008-7-8 01:41 AM:( ]" f% y4 P7 S, Z

; L! M$ G6 j6 nl buy everything also 有呢個習慣
2 ^. M* \! a4 x& m8 d  [8 U! S$ a0 h3 N6 A8 q. h" V  O
你咋,唔係我
# m9 F. h$ j% p! F; f4 H+ {7 }) `# r7 s: _6 r) |
咪混餚視聽
) ~3 N7 V- Y  [2 G
: B8 F+ R- o0 C- b買漫畫雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d
9 B+ V2 |& T. T3 r7 _我見過 d 報攤好多人睇完半價回書
Originally posted by sfxc0000 at 2008-7-8 01:53 AM:
: |; M+ j& P4 ^+ O" l1 L; d. j% N' V- ?* \9 S* O* F

% x& k& x; F& O+ r) S; ~你咋,唔係我
% h3 I9 h6 l: t* k4 b$ |* E0 ^  _- w6 @
咪混餚視聽 ! |* y& `9 |+ H, n/ V) p$ L0 [1 j  @) R

2 ^- E! r7 k+ f+ j  r) J0 ?' X' P買4仔雜誌通常我會拎第 4 本或以後果 d
3 V" _9 w* J# a3 e
# y: J$ j5 o" J  _8 i/ S" ~+ j. ?
' N1 W% z3 i# F8 ]- p9 u
l know
小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, 買紙包飲品先拎走第1包, 再攞第2包, 不過, 總會將第1包(件)放返原位的, 連去美心買排包嘟係噤樣呀, 成了習慣呱.
看來大部份的人都有這種習慣,我也是...
$ T% S8 ^! k/ ~4 r) T$ ?2 ~7 ~買飲料大部份會會第2瓶,因為店家會把日期在前的排在最前面
; G9 F! `9 ]# o3 w( {買雜誌會會第二本,因為大部份第一本會有很多人翻過,看起來不像新的...
Originally posted by bobo21 at 2008-7-8 01:56 AM:
$ M* c8 n6 B) A9 I2 h8 a. }小弟嘟係噤嫁, 係7仔買報紙, 買雜誌, ...
& o( m: I: R) @1 A0 P7 h
  t, y! w' \1 A/ Y8 g
麵包一定會4 B  Q3 J( ?( a7 I0 o, r$ j
感覺上第一包好多人摸過
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家有冇呢個習慣

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。