<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元
返回列表 回復 發帖
係,菲律賓人就係咩都係求9其!
2 r) b& A/ y( L# Q. D( H/ a- Jalan3015chan 發表於 2010-9-10 11:48 PM
7 Y9 v3 T4 D- L( }% S6 }  a係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...
" t5 S/ [! S6 M  Y, F' ~0 y2 A
所以燒才第一句岩架 ... 唔應該把當地政府既無能 ,
3 ]# e8 N8 ^* W- _& W+ a當成全部當地人民都係咁 , 但佢自己又鐘意踩人地 !!!
1 w# E! e4 x  {6 p! z( h7 @迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:49 PM
: S- B9 c! `, u
5 k8 ^# y: `, P0 v0 z
我睇法係:. `' l0 d: R+ K
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),% ^( `6 _; f3 c5 c9 q
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,
/ r  i5 F' T& X請舉例說明之
& C' c7 g# C6 m/ M3 r& c
5 ?& l; |; g2 J- n$ l
我睇法係:) K* Q& w; h. _1 ^' n  Y7 A
很遺憾地,一般而言我都覺菲律賓人係「求撚其」(我冇話所有菲律賓人都如是),/ V; G# {) R$ r/ |+ K2 j  F4 Q
當然,你可以唔同意我/蕭若元講法,& b( S) X# L/ `: J7 {4 B
但請舉例說明之 ...+ ~1 o; U0 {/ Z, `4 J1 d+ }
infjlam 發表於 2010-9-10 11:58 PM
) ]; t1 j7 x  B9 ~7 \& ]我咪問你點解釋賓妹羅 ...+ f  ?) d2 o5 E1 @4 z
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???; T+ ~, W# T9 r' A4 y) _' d
定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
+ e0 ?$ {! ?  ]7 A9 s
+ B1 T, C7 q1 ^6 q  ?- O, ^& d
1 h" x% P+ ]2 w5 h# T$ q係呀 , 係奧巴馬做總統之前 , 世界上仲唔少相信 , 黑人智商天生比較低 ...0 ^4 [" Y8 K( K9 e: x$ \$ V
迦樓羅女王 發表於 2010-9-10 11:51 PM
3 V/ B7 X- w' f4 j! y0 Y( S' ?+ o3 M+ O4 {- K: I2 A9 B
黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,
2 S, r: @7 j5 a' ~, o. A* P基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)1 D8 e+ [8 q& b% w" }
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實
8 q+ e2 O. h" q* E  D" E7 }1 `/ C
我咪問你點解釋賓妹羅 ...( Z8 _; |" K9 C8 R2 u( x/ i9 W
唔通菲律賓人基因就是女勤男惰???
: w! `8 l+ q. P4 K定佢係來香港 , 受中國人勳圖先e+咁好???
- `8 j% `; q6 x0 @迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:02 AM
$ Y4 y* Z9 x0 w: t2 N6 K$ S9 H. C5 m& Q( X: |
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)" Q* p: G; k+ V4 \8 G, O+ ]! a
根據蕭若元《演化心理學》所說,# S$ l8 [2 k& @, U
生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
" y& Y5 N' s7 Q2 N3 U* E當然,這個理論,信不信由你(我亦有若干保留),或有其他因素未定
8 z) D  o5 z% b# n5 i+ y
/ f/ P$ I8 z  K9 s" W
就算係賓妹,我都唔覺得佢地特別勤力(對比起一般華人而言)/ c1 J: V: o3 t9 _* B- a
根據蕭若元《演化心理學》所說,
2 F) D3 T" x' x9 F( h生於熱帶地區的人(如菲律賓),女勤男惰是因為女體積比男小,散熱較快,所以女較能適應炎熱天氣,
6 X5 M' n4 ^6 p& ^. H當然,這個理論, ...
5 G* H/ E4 e" C; Hinfjlam 發表於 2010-9-11 12:16 AM
9 s, l/ H  b% u( G; B+ ?8 {* K我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
8 P; x' w2 k! x4 F3 C又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~+ m+ @4 v8 S: `1 I* L

4 p% R8 t4 n7 F/ y6 E6 l! E燒若元係我心目中 , 地位並不高過陶杰 , 一樣係文壇騙子一名~~8 @/ z* F* _1 s4 G
係既 , 香港係文壇騙子都出唔到好多過 , 呢樣我認 ...: ?! J0 T& \- Y
(其實仲有一個 , 係26fun活躍 , 姓打而家中排名第9)
9 _& N( G6 T; L( t+ ], L; O; C0 j: m

& a* z* C' j* y" V0 P: E) a& _黑人智商一般而言唔算高,呢個係客觀事實,# D  v5 l& W3 K  c; }1 g; z4 Z
基於先天因素,黑人普遍擅於田徑項目,游泳卻對他們而言是弱項(因為骨重)( d- `! J, W0 l/ [
中國人天生不是打籃球或短跑材料,就算出左個姚明和劉翔,亦唔能夠推翻呢個客觀事實 ...
4 N( B4 B: G+ ~6 y% X: ?1 pinfjlam 發表於 2010-9-11 12:08 AM
' h9 L9 Q; D' s0 K% Y
如你肯認去比較下普遍黑人生活環境 , 仲有整體社會文化環境 ," p! X5 _. o7 a
同中國人 白人既分別 , 你就會明點解黑人做果d所謂智商驗試 ,0 T8 W, }# P1 E5 b8 I0 y6 j9 h
成積會比較低~~7 l# D/ u3 X- ~9 b3 n

! ]) v7 t2 a- C& j我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,$ }  c* T- q+ A' ?! J; T0 h! f' y
否則會壞腦~~
% S7 G; L2 R9 j
我覺得你應該打開眼真係去睇下d菲律賓人 , 睇係果d唔係警察 唔係公務員 ,
4 L5 k0 t3 k' Z5 k1 @又唔有錢 , 仲未到中年果d主動人民 , 有幾多係大隻過女人好多~~6 _/ g% l, ~  K
迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:24 AM
+ z  U8 v$ r, M; x+ y4 v; l
0 i+ i- W3 ~1 H9 p& a$ ]  O; ^5 k3 B; W; E& r" T
你有語病!都唔知你講乜Q
- m. B- j* @- K3 u, Y( ]% Y2 w3 e& ?2 Q# l& ]

. E4 c2 g: i! ^8 s3 u8 \1 t/ G% U8 t, r我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁 * e7 [2 x7 P5 b5 E$ D
9 E$ z, }4 @8 m  i8 m0 I
' Z. U) @( L) [
# t" \* S& v4 ~6 f3 p
另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,
" n: s- O% z- z講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計落你都算賤
, ^2 _+ G( ^3 w3 g
我在此勸告大家一句 , 燒若元既野我讚成可以忍下 , 但千萬唔好信晒 ,
+ K% o3 [2 M6 J" r否則會壞腦~
/ t$ i8 u! }3 P0 j迦樓羅女王 發表於 2010-9-11 12:28 AM
6 {% m' n5 T7 f. o" T* ^+ t# h  V0 G, X; l. [4 C9 x* P( g) \
p.s.乜野叫忍下?% k0 ]: ~3 K$ D* [$ V
! @3 `+ H2 b( A
壞腦?壞左腦,唔識分析o既人,唔聽都已經壞,
% R- m" C# }0 K3 B不過呢句說話由閣下說出,唔知點解零捨...
" r% w. M' D, H. A. o7 u8 z& S+ y$ K

* F( y+ M2 Q" ~# ?$ m你有語病!都唔知你講乜Q
8 C* k. \! S; x8 b
) a: {- X+ E) b9 q9 k7 [8zsXMQlUlMQ: q& Y5 H& u* f6 K; d. \- ^
我可以幾肯定,香港人就算再濕鳩,都唔會好似佢地咁
- @" T6 L3 \) T1 U# O0 @1 C/ A2 \' T6 o- ?
" F( @) p& s4 S. e/ p- B+ ]' t

( U$ G- \7 R$ D3 V另外,我覺得你都幾「記仇」兼「冇品」,! `9 [. D2 n  A/ o6 d6 r. F
講講下蕭若元,都可以辣埋狗哥,不忘落井下石,抽人水,計 ...
% i' N1 e+ J7 s9 Sinfjlam 發表於 2010-9-11 12:36 AM
3 v. O. B7 S; @# g- n* Z唔知閣下係a眼 b眼,定係c眼見到菲律賓男人明顯比女人大隻呢???
8 G6 d- O0 W: v  x" v! K2 Z定你係想表達其他野???
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 天下最賤 ... 燒若元

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。