<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器
返回列表 回復 發帖
' V2 n6 E2 c3 e" Z5 ?- q" x0 R
$ W; C5 N6 u8 W+ K
用你的邏輯, 最近利比亞民眾不理政府呼籲, 專登上街鬧事, 呢種係擾亂社會秩序, % l3 l9 R0 A/ Z" x: I' G" W
. G9 k, o# B& e! r6 _1 X$ g* y; L軍隊來清場, 戰機投炸彈, 民眾唔好好保護自己, 係咎由自取andyho 發表於 2011-3-8 03:056 [* T& k! H, X
PM
( _" b+ Q6 o- @$ o5 O0 ]( J
; P, e7 m1 `6 _4 H- f# Q3 ]淨係識得利用法律漏洞,  傳媒力量來難為班差佬,  呢d係英雄所為咩? 9 }! x" h) K/ C, m* c+ O' X- R. `; X
如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  
( V# x1 z5 r  b& [5 `都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.
- x/ z3 ?) W+ L8 T' [- j# D- _  k
3 ]+ ^) W& Y& b: o8 k
每個人都要為自己做既事負責,  何況而家講緊係一個8歲小朋友,  返學放學都仲要阿媽接送既小朋友,  作為父母帶佢去一個咁混亂既地方,  出左事要怪就怪自己保護小朋友不力, 唔好怪人!
1 `: P0 }) G. D4 M5 |; ?: ZK2K 發表於 2011-3-8 03:19 PM
' v- z7 f! c  k
/ W( {# H+ G9 h( a6 h7 R3 C
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
( }; j' ~  [/ R  q9 V9 {7 H那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔好怪責菲國政府及警察!
. @3 J- y, B) P$ y3 g$ a: A3 S6 b我講得對唔對?
5 Q9 A; w4 R" ^0 y' }
! }4 F' c, ?: K) B6 S如果真係去到咁無可容忍地步,  咁咪學利比亞人民咁組織人民軍攻打政府囉,  你有冇膽量先?  冇咪繼續打下咀炮囉,  8 M9 k7 ~+ \/ P
都係嗰句,  人地搞革命要流血
6 a  Y+ e) c8 }" B$ c3 @都係嗰句,  人地搞革命要流血液,  毒男講革命就流精液.K2K 發表於 2011-3-8 03:34 PM
) q, ~* b- C# b
# a4 N0 r2 Y0 [) K3 S- y+ _+ _% e! M你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, ) @  y/ H6 u2 h* {. s
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢?
: \  H6 ^$ X- w- j" |4 n( g
4 T* n2 K$ I" {: b: _K2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
/ d  H6 C( G3 ~
% U9 q8 ~- h* H; o0 x6 o$ H8 |( l; u6 m2 }
$ s7 D" t: U, ^1 @* @  a0 h% M

0 b  m, g$ a" F
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 03:50 PM 編輯 # D8 Y3 i+ q! D+ r3 ]
8 s1 H" e+ c0 }
$6,000已經抵得住12,000 post, 扶共滅洋的五毛份子仲唔加把勁發言?! m+ r! \" r$ V# J8 Q# U
打狗棒 發表於 2011-3-8 03:23 PM
, I. ^5 g- I! L1 Z/ p
1 i3 L, V  v" o& f$ t; Z3 W
九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦
3 j2 K2 Y; a* P4 E9 h  y  ?- p' H  u0 O  }3 \. T; |
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先
$ c! T1 C3 o+ }5 H4 T

: `& B  D) I6 U# x九哥你就下佢地啦, K2K好小朋友架咋, 我地係成年人, 就下D細啦2 V/ i' o( v+ Z$ M! U) d
; h7 `: F2 b8 @2 Z
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...+ Y  [: s4 O5 D% M: Q
andyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
1 t" s3 x7 {* ?( t7 g  W3 c

. `9 a8 K0 Z6 g! `0 \
8 T- }$ c. B8 e! y1 _仲駛你教咩?  你見狗哥呢排咁少發言,  回晒塘,  就知道佢就住就住啦!   
8 P. z# i6 h4 _! c0 `& O# E7 P7 q" j: g1 U/ y) Z" B" N
留意一下紅字, 我不是斷章取義, 而是你強調「做人要為自己負責, 去混亂的地方出事要怪自己, 唔好怪人!」對嗎?
4 p. ^  z& D1 z# G# J$ Q8 S那麼香港人去菲律賓出事, 應為自己負責任吧? 明知菲律賓國民水平低, 仲要貪平去玩, 要怪就怪自己, 唔 ...
$ f( j' M) _: R: D1 d) K$ Randyho 發表於 2011-3-8 03:42 PM
& T' Y! ?$ R3 d. g5 G: O/ B
0 I0 A0 p  k! N, g
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦!  
6 N6 R* p  y% w; N6 o- l! F+ Y$ V7 D2 T% L, L0 F; T5 n
你為何無厘頭發晒矛? 我quote你在#7講過的話你自己重溫下, " b0 k$ @9 k8 q: [8 r3 i; Q
叫我去搞革命, 是不是你自己所講的東拉西扯呢? - K! J0 ^9 J6 J2 |7 d) T+ w

1 {3 g9 ]4 Q. k3 U+ d: M  GK2K:「你喜歡東拉西扯來幫班某些人護航,  係你既事!  
. c% X+ T+ V$ T: Q0 g
% t, ~$ }% w+ ?& U
4 a/ R3 ^4 a5 M. u9 _7 b( c
- W: U; x, R5 l, A0 _8 Y
( {: H- g/ x2 }) g..." j8 m) n+ J) D& H; n2 z
andyho 發表於 2011-3-8 03:45 PM
/ U4 ?; z2 x+ L" Q3 w
% O7 s4 E) M! a- E
你用利比亞比喻就得,  我用返利比亞回應就係發矛,  哈哈...你都幾有趣喎   
7 q7 g+ t2 `. n3 E0 U, F) i* J. A' z
仲有, 我在某討論區見到你喎, 你用緊舊網名, 而我個網名同呢個只有少少分別, 下次等在那邊HI下你先 ...7 L$ A) V* k" ?& W9 B; Z
andyho 發表於 2011-3-8 03:49 PM
0 T3 u1 a  `* ^# m0 q5 h! c3 q& l
$ t4 a7 w( ?5 E/ C) }' D冇問題,  既然大家咁有緣,  你HI我我實回你喎.   
本帖最後由 andyho 於 2011-3-8 04:06 PM 編輯 6 ^* ?! |" `4 Z. r) L5 a1 w" F

$ {8 R# _! I6 q/ N
. b* _/ B- p. }0 l% H4 `' Y# O: L" C
講緊個8歲小朋友,  你就先舉天安門,  然後利比亞,  再來菲律賓,  全球都俾你扯晒埋黎,  仲有冇呀?  繼續啦! + d' }# ~9 }! w2 l1 |) H8 _$ U
K2K 發表於 2011-3-8 03:57 PM
' h# X& g8 u; O) U9 o: K: K, @
$ p8 h/ }8 ^3 P* `! L小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
& m2 o" e5 E1 r, g2 @+ }
2 D0 I- G6 V$ o. r  u7 |% BK2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」
( i3 O- u! ~' ]1 e( T9 }K2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔壁屋小明, 再扯去提樓下小芬, 關佢地X事呀? 你全棟樓的人都講X晒丫, 仲有冇呀?  繼續啦!」, {, j; c* m3 N& B. w9 Z! M: [( z
) d; h/ T4 C5 g9 c, Q
K2K真是個講邏輯的好孩子呢, 抵讚!
5 E$ D" g2 m% n- ?; `夠喇, 今日同你地學生哥玩夠了, 你喜歡打嘴炮繼續吧, 呢區大部分是成年人
) I3 k4 c2 \2 o2 H' T看得出邊個至係傻仔的
( {+ z1 E$ ]) n, Y. d( g) r/ s
# M. M* w) k0 B$ h; k
小朋友就最喜歡避重就輕, 不利的就避開不回應, 以下是技術示範
+ ]& g) P/ W3 i7 g5 i2 D; \. ]7 }9 Y. t( o8 n7 _% h. p5 A5 ^
K2K爸爸叫K2K:「仔, 你為咩唔溫書呀, 隔壁屋小明同樓下小芬好乖溫書架, 你都溫下書啦!」) V) r; a9 }2 m7 o
K2K回答:「老豆我X你啦!而家講緊我溫唔溫書, 你先扯去講隔 ...$ N  n  K; E7 y7 P! D0 r
andyho 發表於 2011-3-8 04:03 PM
1 o3 R3 n4 i8 {# I

s; u7 |$ R8 R$ x你都幾搞笑喎,   好似係你東拉西扯,  想設法避開直接討論呢位媽媽帶小朋友參與混戰是否需要負責喎?   
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 李少光︰利用小孩做鬥爭武器

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。