<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Rika at 2005-5-17 07:54 PM:1 [: z* [0 m) \: r& u0 b) r
) [- j& {! w- t! r% J
証明左佢真係讀得書少, 唔怪得佢
$ z# y) _$ B4 p* N3 U1 z, K...
; I4 b4 [% o: x" C% }7 S我都贊成你既講法既,! W/ r& \* R1 R5 h- R& R
但係香港就好難做到啦
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 08:18 PM:
# {$ `* k8 a: G
" u8 {# c' `. p7 ^" U6 i0 e我都贊成你既講法既,5 [& ~7 h9 i- c; E) j( g0 o
但係香港就好難做到啦
# M7 `. P9 w$ f! [; x8 M

6 |( U9 ?3 P) g' M5 x7 O' \# dThank you,
& X* w: e0 X! @2 A. y: m  Z5 X
( _) G& r% {, x2 E! K. l) R8 @  N1 v唔單只香港
1 q+ Z; B2 s- S' R+ p$ b! _其他地方都係好難做到8 m2 J! c* b. X% P% \
因為有其他因素會影響到就業機會
+ ?( \: U4 q0 W, {2 x例如輸入外地人才同埋廉價勞工
2 t: K! w# L. C" X2 B不過政府都有 policy 去保護本地工人) i  M0 Y% Y& n& X: B$ h

! F! K$ L, Z7 v8 g[ Last edited by Rika on 2005-5-17 at 11:49 PM ]
Originally posted by Rika at 2005-5-17 11:44 PM:
2 I' }# M# a& {6 f# N
/ l2 s" W! n: N% I  y0 n9 \% }. a
$ w( g& J7 I, i: X$ f2 mThank you, ...
% n( ]* F1 X2 A; O2 w
係...........
6 g0 T2 d) M6 ^7 G, w+ h; ?以前本econ書都係咁講=.="
Originally posted by 【車仁】 at 2005-5-17 11:59 PM:
( A. H5 y% W9 i2 m$ p* V9 H8 ?/ V
4 U1 ]* C) Z: y4 w2 V% |4 L8 T, E& M係...........7 I) L7 P. `# s2 R5 N
以前本econ書都係咁講=.="
+ j' T0 n6 s% p8 t  d; K* ]
讀過下咁喎
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 11:34:
) r+ \' y2 g! d! j" M& s
" V: O; H) g! M$ Y/ H4 A即係話你1至4點都有齊呀?
; @/ d/ l: V+ u) `3 T( }; K
sorry!我唔會俾自己無野做5 `6 ~* q( j" }1 w5 c' I# {, v! d
我太貪錢  W/ k6 h2 ]2 C9 ?3 d0 i6 J
係香港只係你認為直唔直!
$ E$ T! k$ g% t' a; l3 h唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月6 ?! j" a# {$ |+ l! q, w7 ?; t
依家?做裝修搵9000* p/ V6 I; ?: L5 i
唔一定咁灰既
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 12:22 AM:
8 E  n1 T, [; w! A
$ k" L' p* q  t: E; {4 l' Lsorry!我唔會俾自己無野做
. ]- P1 F/ ~! H1 c我太貪錢( m7 i2 h* n( _5 `
係香港只係你認為直唔直!* x) P4 h# E% x
唔係吹水 三年前我搵十幾萬一個月
& E5 o1 D- M# C& r5 K& L依家?做裝修搵9000
7 \! U* A& I. Y5 f$ `0 F唔一定咁灰既
4 ^. N+ p( i! @* E
由十幾萬一個月一變變到九千裝修" [0 \6 ~" R. p
好大轉變, 發生左咩事呢?" h. s. o: N/ n. m  @
如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
Originally posted by Rika at 19xx-6-30 00:44:# e% _! F) k: V

9 K7 p% K. j& U由十幾萬一個月一變變到九千裝修% w8 {/ m. d8 Y& c
好大轉變, 發生左咩事呢?
5 y* w, O. @6 _. ^4 D如果唔係犯法野, 介唔介意分享下呢?
- q& s2 P3 A. @. E7 A7 c
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯法既# i& C6 ?8 H( v+ T+ b5 }: |
唔長遠同埋自已懶 又輸又大洗
' S6 h! \# M3 x所以轉下 幫我阿哥手
: ]0 a0 p, O, ~8 y! D大轉變?由頭黎過o羅
# J- Q, u5 L7 f# o1 u& b3 Q! Y5 o5 K人生係咁家咁家o啦3 V9 m. J* t9 x* C
有起有落嘛!平常心對咪得o羅
; J4 C4 M3 b4 e; @5 j& d$ @$ U; Z我老婆話對我有信心o咼!
- w5 `4 d, J7 i7 P遲的有$$咪再戰江湖 做下生意仔
+ k% T+ r: t8 L發大達
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:" e" P& a. p7 Y8 D& Y2 [
! X: `  m  L$ `4 m( {/ s
我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
$ F! @" l4 X& g$ ~. p6 N& x
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
Originally posted by sfxc0000 at 19xx-6-30 19:21:
& ^$ s: m+ k0 r1 s" L$ \0 |8 e: b4 K3 a+ _/ O+ y# ?# y( |
如果d人好似你咁諗咪唔會有咁多人自殺囉
' p: w5 I0 o2 E4 T3 ^8 S3 f' L賭徒就好似老同咁 無得e
$ F- x3 ^0 U& L我有抗體架但係有時都會病發啦* B+ f7 N6 Q  c  R: |
何況無o個o的
Originally posted by 老鬼X at 2005-5-18 07:19 PM:+ o& D# ?- ]1 K" n+ s- H

' h" a- m% C8 j5 R! W. D% Y我之前係做賭場 (x碼仔)基本上無犯...
+ X0 B5 |/ }3 A5 \% K8 P; ?$ V4 n. u
有老婆支持太好
2 s6 C- y7 C3 s3 a祝你早日發達
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [5/18吹水加分題] 失業人知唔知自己點解失業?

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。