<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩補完牙
返回列表 回復 發帖
Originally posted by d228216 at 2005-6-18 10:49 PM:
& a' w4 w7 f: R1 t+ w
$ i% U, E$ }, V$ i3 W; K% K9 Rvivi 咬得人多 爛牙嗎?% v. ]( s; m& Q: l, }! k0 l  {% w+ \
[100% 吹水 講笑 唔好嬲呀!]
+ Z7 [& R5 o' }8 l4 ?我係靚女一名﹐好多麻甩都唔介意。
補一隻牙要250=.=
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-6-18 10:53 PM:# r+ P9 i, \8 B. `: u
聽人講
* O* \5 Q8 d/ i6 O" ~6 O補完同真牙果d好易蛀( Q. m  ^4 I. h% V$ M5 N: G
銀色果隻我阿媽補左都成十年有多9 z/ f4 y- u: i9 H/ L
都無蛀過
2 {9 Y" t+ m! J2 n佢係用銀色果隻
( ^1 d+ @% R4 ]) O# d
我都唔知呀﹐但我都有粒銀色 filling 成15年架喇。
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-6-18 10:53 PM:$ h- G( A  o* c$ R/ n: c
聽人講
$ x. ]/ {- M+ m0 [: r補完同真牙果d好易蛀* T# |. I% S* L. `" w' j5 z. |
銀色果隻我阿媽補左都成十年有多
1 p' A3 x4 p0 M都無蛀過; D' h8 Q0 E( X! S* M. M
佢係用銀色果隻
' t1 S( }# e  E& s" W1 q4 u8 F8 R' Q8 R& q7 X$ I
我試果補磁粉,白色果D, 補大牙, 唔夠3個月就 散曬 成口粉....最後補銀錠...10年 重未有事!
我有個朋友仔自中一後無睇過牙醫
5 D6 K0 ?1 {6 r& r佢早幾個月去睇 (大學3年)
1 \/ |4 v. r) h5 j$ S* K) |! N. Y阿牙醫話有12隻要補
* y8 r0 T4 Q7 c+ q跟住灰曬  b4 j) J" W3 k
我地成日兇佢話好痛
1 ?2 \% x9 v' ?# M, v3 o唔知佢搞成點
Originally posted by samuelleung at 2005-6-18 10:49 PM:
6 |. X. f0 H1 v" k  i講起牙, 有冇人可以分享下脫牙的經驗, 因為醫生話如果我要ku牙的話就要脫四隻牙, 好驚....
( |$ t$ _, q' a$ O) z

$ w/ K. a: m3 _9 q咁你真係要ku啦, 我果時ku牙前都係要拔四隻大牙先夠位, 勇敢D, 支持你呀兄弟!!
Originally posted by d228216 at 2005-6-18 10:53 PM:
( ~" U6 W( R: a+ [7 r
1 G/ Q/ j* b+ O; J) V1 y) _# U; M7 V7 g3 _

h( V9 T  @! M6 }脫牙事小, ku牙, 有排你暈! 有D人開頭好辛苦! 成個禮拜!
* N* R( E0 Y# k! I' k, U- q
4 h( w4 i% F7 `) W, I
真係幾痛嫁, .不過痛都係每次返去比佢整完D牙之後, 通常每個月一次啦, 每次痛幾日, 痛痛下就慣
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩補完牙

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。