<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型
返回列表 回復 發帖

hihi

我本身是一個髮型師..., T3 R0 p# ?3 l
其實有d salon 都會有最新既髮型書...." y; C2 S' }: q- E+ D
未必要自己買來睇...如果間野無...就最好搵過另一間啦....
# ~! L! }% @& Z9 F# Q7 f而且又可以即刻問岩岩自己既面形同髮量同髮質適唔適合...: [3 ?+ ^( H8 @' o* v
如果gel 頭個d 髮型...
% L4 M5 c2 m: C: i- N6 `如果個剪裁好既話...一個髮型都會好易gel 同打理...
- d5 s: b; E  N1 d7 Q9 E) p有一d 髮質比較軟好難gel 得起...
4 C9 H0 E6 ~% r7 s! {可以先用風筒吹起先....
( @; a/ r+ Z/ ~# m' J$ k) S再用一d 比較硬同定型強既髮泥...! L) o, `3 S' D
就已經可以...連定型噴霧都可以唔洗...3 @1 E" O: E, O7 ~
一定唔好用d 濕潤既定型用品
7 {( K# o4 k( b- @) w. P4 y因為會令頭髮更加無力..and 頭髮小既會好易見頭肉..更加感覺頭髮更小...8 M7 F( v2 D  r' k
( V+ v! s3 b3 a" F3 w
髮質比較硬同多既話...我覺得用一d 濕小小既gel or gel 出來有濕潤效果既定型用品會好d
+ F- e9 e  I: U因為出來既效果會比較無咁厚d 頭髮...* E8 P- E% ^7 X  V  }
不過要注意既就係最好用d 水溶性既定型用品會好小小...9 C& Z6 p* \8 Z+ v" {6 W; L
因為只用清水就可以沖洗走...
2 F$ R2 A( n8 h$ b
3 g' W& v, q1 ^& J如果係用d 比較難清洗既定型用品...可先用護髮素沖洗先...
/ ]: U* s! `7 m  \+ _再用洗頭水...會比較沖洗清潔...
嘩~~ Thx very much!!
4 m: O5 r4 i0 |" Y7 k- F: @4 p( o/ D- n' |4 _8 Y8 l  n
你既意見真係好好,我學到好多野! 我會按你既意見去試下架啦! 0 F6 N- h; P) `* H+ `
我d頭髮彈性唔夠,可以話係軟既,但我又好少吹完頭去gel,唔怪得咁難gel啦!
6 k# c% X  h* g1 g同埋用護髮素沖一沖先用洗頭水,我之前唔知係咁。( b" c' x% l, }) g

8 O- K+ J' C5 A我想再問多少少......我頭髮厚密且有少許鬈,咁髮乜野髮型好睇d呢?
4 w7 E. P; u* c+ ]* g
; x) x& K, V; q3 Z其他人有冇髮型或頭髮護理上既心得,不如分享一下俾大家睇~~# V/ |9 c. z0 C9 b

0 ~$ U7 F/ U4 l7 Q9 ~7 ][ Last edited by gundamman678 on 2005-7-24 at 09:31 AM ]
軍階: 中尉
座機: RGM-79 SP II
開始準備聯邦軍官升級試! 向大尉軍階目標努力!!
Originally posted by kaing at 2005-7-23 09:55 PM:
4 L, Z8 f$ O3 E+ s8 N我本身是一個髮型師...
; z* b% o& R; G" ?其實有d salo...
1 f' n0 z8 m, h/ J/ P
我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
Originally posted by hob at 2005-7-25 12:33 AM:+ t% T7 n+ k' [; J9 t9 e1 _% O

7 Z1 F! T1 U$ T& k4 b) y# ]我想問下頭大應該剪咩髮型好 ????
6 _. h7 C9 r. \2 P! ]光頭=.=
http://www.youtube.com/watch?v=Xu06Nyo7u-c&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ftMDfCaHnao&mode=related&search=
我禿頭
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-23 02:30 PM:5 k: d* Z$ S8 C" ~
1. 想問下大家個靚靚髮型,係自己睇書...
2 D- V% p7 [- M" X, y0 x- u. k* Z! G
gundam生~
5 S1 i% {1 t6 Q4 Q* ?9 G( z我之前都有跟日本髮型書gei~其實唔難ga~" R; P+ Q  I. b5 q
如果你用泥o既話~我可以教你個方法令佢企得耐d ga~
+ b, _0 w& a, @2 i- F你用風筒吹好大約你想要o個個型, 要頭髮仲熱o個陣落泥, 你d頭髮就可以企耐d ga la
+ y9 X/ z$ ~7 s, l我曾經試過以下咁o既頭返學~but 短d

628 x 945 PIXEL下載

Originally posted by gundamman678 at 2005-7-24 09:25 AM:8 t# ?( I( X, d
嘩~~ Thx very much!!
% ?8 u$ }! k5 b$ ?+ V+ t2 T1 A' q
9 ?9 \" ]2 ~7 a' @9 j你既意見真...
! z' y2 m: `" f; B
我同你都一樣~, C) ?" l, j5 [8 E# L% C
頭髮厚密且有少許鬈( g; Q% R& M. |. ]
but~我skin head now
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 05:50 PM:
0 V3 j# Z8 a' @6 X
2 h, T3 o6 Z8 ^我同你都一樣~$ z. ?4 Z% E! [6 X+ Z4 i, w# O( L
頭髮厚密且有少許鬈4 |. H6 d) n* J/ s. d7 x
but~我skin head now
5 i/ |; R( ]" h( t8 l2 f' }- o
' M, T# k. l5 z- }- y4 r
我以前都經常剪短,但一來好普通,二來因為d頭髮長得快,所以留好短既話就一定要一個月剪一次髮。3 P* [- W  `) |8 U: x
1 L8 [# x2 o. R6 h! {: I0 b
所以而家就留長番少少,似乎可以比較耐d時間先剪一次,但髮型都始終未係好滿意。
Originally posted by gundamman678 at 2005-7-29 07:25 PM:- t6 g3 O- F0 j! [7 Z
" t5 V- ~; e9 g

' T! J4 ]% t- @3 g5 ?我以前都經常剪短,但一來好普通...
( k" j% ?) L4 H. c8 }我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
Originally posted by yeahchan at 2005-7-29 08:05 PM:
& r% D: r4 q$ n3 q+ H3 c# s1 I2 D  i, u1 L* d. }. N# L: T; }9 l8 i
我d頭髮都長得好快~我一星期剃一次~
. A9 _/ b" S9 b; y+ M5 ~
3 N! C) w9 o% Y
睇黎我既髮質同你好相似喎!
- _+ R/ n+ f' q4 m8 D7 K
( J! K5 b4 ~: {6 P但你話自己剃頭髮? 用乜野剃呀?
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家既髮型

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。