<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】
返回列表 回復 發帖
Originally posted by at 2005-7-30 12:02 AM:$ `1 O! q- m+ f- K/ M! d
% h+ l, W; c3 `' J" J
犯罪者都係人ja~點解無好果面??
5 z, Z% n& t! n  @
但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:05 AM:; S5 ?  W/ T3 \3 O+ k
5 O& ?  |; D+ h" ]$ w
但若果過度讚揚我覺得有點誤導小朋友犯罪(個人意見)
/ S% y1 s* l7 A' w. ^
你點解覺得佢有過度讚揚?
9 P( E6 `4 \) [. O1 _3 _& ~還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:07 AM:0 o$ U  h" V- U. k8 d
# H6 a' d& H8 Z) Z( T6 o1 f3 B# G
你點解覺得佢有過度讚揚?: X! `+ R! n6 I3 c  H4 g8 w
還是你覺得犯罪者一定係喪心病狂?
# M  G. N1 n" Q% b唔一定係喪心病狂
  ]1 ?! D' D- P3 R9 {) E& y$ m但一定會有少少誤導
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:09 AM:
1 {% p; l2 E/ X8 H2 c$ U2 J: j3 P9 d+ [/ b& N( i0 |
唔一定係喪心病狂
: r/ Z# o; w# a$ ~7 z* f但一定會有少少誤導
5 O0 K' u) }7 O2 H
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?
/ @  `$ f' N, U, }一定要講到d犯人面獸心先ok?& p9 P- w9 a2 y8 G# ]
我覺得咁樣先叫誤導喎?1 _: t! c! }0 H
到底你誤導既定義係乜野?
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:11 AM:. u- I, S5 V# F  ?
& u: q& @8 Y. u" K* J/ z
即係點?即係犯人有親情係不可容許既?- ^3 F, y" o% ~1 O
一定要講到d犯人面獸心先ok?  e- M" A- i3 t3 m
我覺得咁樣先叫誤導喎?/ E2 B+ M6 Y  j0 _/ ~$ x, G
到底你誤導既定義係乜野?
; I2 M1 }4 }0 s8 V- S" V& b; R* C8 M1 q2 Y我覺得如果佢講到一個犯係真係好愛佢地的親人
% }5 Q+ d  T5 A- |3 U肯為佢地既親人著想
7 f8 c# l! q) D咁佢地就唔會犯d咁重既罪
1 T0 ]- _+ j! E, j$ {5 p3 }' I+ Z6 q- K( k* P% v
至於誤導
, T' h7 [% L5 U# K: t( O- O" G講真我都未見過果d犯8 K2 ^( Y9 x' c4 r
但如果個犯人係冷血既
! k* G/ x0 i7 ^, ^而又講到佢地好有人性( I; m  w, B) _3 e3 \
咁就會誤導觀眾  {2 n" ]! u' R3 n* m* ?
重申一次我係未見過果d犯, f8 l& m3 Q8 O9 Q' g
我唔知佢地有無人性3 `& x3 F% u/ F- N; e" Y$ k
但係佢地做得出姦殺十幾個少女
3 i! J- ~! i5 ?: l爛賭唔顧家4 X6 q. v. R3 b% @# U! w1 U
佢地的人格又何存呢?
咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉1 j% d  I" G- J0 n
依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格
, d# ^4 ?; t; Z! r, q; [) j- x不過有部份真係無哂人格,依個我知
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:36 AM:# I9 U2 ]) {  L( u* g. z+ u- A$ p
咁講到尾,你咪即係認為犯罪者一定係喪心病狂囉, y  ]4 P' t1 R2 t) e7 W
依個世界唔係黑白既,犯罪唔代表一定無哂人格
; x0 _. I& V  n- t7 @! W3 K0 Q不過有部份真係無哂人格,依個我知
% O; q! h5 K$ E# Y# G

$ b( b$ B. ?; Q: c% C/ N5 O3 ?6 N我對紅字卻不敢苟同2 |6 r! v4 Z" C4 o" i9 d  e
現實中唔係犯罪者一定係喪心病狂囉, ^7 X0 ^7 a0 M  ^, }  w# h
我都有一個朋友佢係坐過監: L4 ]/ Q! D" _% r7 k' P' r" X- O
但我都接受佢; i% ~  P! u8 S4 y0 ~
肯同佢做朋友: \$ t- _9 G# I( w" @' ]9 l' G& y
因為我覺得佢真係肯去侮過. Y9 d/ U4 ~- O9 F
4 ]7 k+ w- I. M; K. ~
對於危險人物裏面的所有人我唔會覺得佢地係好顧家,好愛惜親人的那一類9 k+ f" W0 G+ J4 O
佢地每一個故事都有提及到佢地既家人
; }9 v+ P" g5 t2 u5 }但佢地居然可以做出咁既事(姦殺、打死人重燒屍)# v, H, K& _3 ]  y
以我理解佢地係好似好關心佢地既親人(可能我理解錯誤)
6 X- m- O7 C$ W$ ~- j+ H* K, D我才說電視台好像有點兒美化他們
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:45 AM:3 X6 y" x3 C3 p
0 m* n; R: x' M, Y2 t1 t! n4 H% o

4 ~9 p- w$ @! z- |' H9 P我對紅字卻不敢苟同$ H5 ^  Z5 k7 T7 R" }* m( ?
現實中唔係...
5 p3 t% A0 h' ?* }; `8 g
我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,
3 }  g! i( A3 h3 K( |3 e+ R$ d! a, T所以我認為是你誤會了9 a- A9 s, ^( \. O
而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像/ x2 i' ~! [/ i) `7 O
人心是很難觸摸的
Originally posted by karenmoe at 2005-7-30 12:48 AM:
( Y) E$ o. W! C4 Z" O: q9 R6 V1 F
3 L6 c0 @' N: T我睇左幾集,當中的人大部份都係人渣,
( N: T% v8 Q& _3 c9 F) y6 @所以我認為是你誤會了. k( g3 {" W1 h5 ?+ Z2 m
而且一個人為了某種目的時,做出來的行為可以超乎想像( ~7 V5 I2 d# H5 n
人心是很難觸摸的
3 A0 z& L1 l6 v7 I嘻嘻
8 O4 d; v! y+ x; N6 U差d我又多個仇家
% X# I# G4 u4 _! V! `! q, K想問聲
! z/ p7 R" E. R1 j4 @( f7 Z+ _我誤會了什麼
" L2 Z+ z/ f" S* q可否告知?
Originally posted by invisible at 2005-7-30 12:52 AM:. [$ p  G+ T) G

* P! [3 M: ^) y9 L8 r" |嘻嘻: f$ n: x' p$ C! V" x" E& j
差d我又多個仇家; m1 N. |! T' T; A7 Q/ y
想問聲
6 U" C; i+ j9 _4 l2 ?我誤會了什麼, {( Q) z! z/ p9 y  V
可否告知?
/ a9 m- G! `4 x  q) {/ V7 x1 h( U你指電視台有點兒美化左班犯人
3 `7 H4 M5 d: i  {; e但我睇,佢地部份都係人渣
: J" _# w3 V2 }) \% {而且無乜唔合理
. S- `+ d5 |& K" M+ W7 V& j所以我覺得是你誤會了
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【危險人物】

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。