<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大劈炮-員工插爆迪士尼
返回列表 回復 發帖
Originally posted by fffai at 2005-10-8 12:18 AM:! w' ?! {* H/ |7 C4 a7 h8 d
ya6 M/ ^. r; [  O9 @+ {! e. y
she said right
7 i( ^6 k! Y0 P. F( h  H* Z我都o係disneyland做' e3 O3 T: {! Z
正pk6 @2 |% A3 v# G' c" }$ s
簡直就係垃圾樂園!!!!!!!!!!!!!!!!!
# f* P& ]- f, V; P- _/ C0 S7 s你做扮公仔果d???
摺吧啦
So bad... Walt Disney's dream becomes nightmare...
同麥記無咩分別 一樣咁刻薄D員工
其實同香港既文化背景都有關係既
0 L6 L/ y! {# I" mDisneyland係西方野
6 G7 m  g5 k$ m) @0 X9 v你無可能將成套文化照搬黎香港要香港人欣然硬食- z! w. k- u2 e' Y0 B
香港人話唔鍾意食就話香港人無文化又盛& @( d1 g/ n0 @4 Y! N% u$ x
講真話巴斯光年唔舒服真係好外國style
2 G; N! \) S* B- p4 n5 H香港人聽落可能真係覺得你壞機但又搵藉口搞花臣$ a, p2 A3 B9 B  V) w$ ?

5 M2 C/ j$ F* e3 Y7 F' T8 o: ?我求其舉個列多倫多本地超巿D收銀對比唐人超巿D收銀手腳慢幾拍
) l. o: `7 i# t' R# K+ PD電車巴士司機可以開開下車停低走去買杯咖啡要成車乘客on99係度等佢* v: Z9 Z2 y0 P) t) t
係佢地眼中係無問題
1 b8 Q. A5 Y( v  F, T# `2 i但我地就睇到眼瓊瓊
+ l; ]8 ~7 M7 e- l$ Q# p, T1 I" N% n& y, D) o: v8 _& A" B
herothree兄所言亦甚是6 v$ m, y  {. a# A, A, k5 J
撇開某些內地客過份極端行為
0 U6 U5 }- {* `' o; `兩個文化有矛盾唔應該只怪港客
( k! d4 c' ?6 m1 K$ ?( |6 Y遊客比錢迪士尼攢錢究竟係應該邊方面配合邊方面呢
, a3 J6 L, h. F0 S3 W' }+ C' C呢點迪士尼公司最好搞清楚8 \7 C7 n2 K: C& B9 u
唔係話餐廳供應D港式點心中秋搞下節目就叫迎合東方文化
: c4 u8 @# ?" k
4 @$ ^5 M9 \% U& |[ Last edited by adamas on 2005-10-8 at 10:02 AM ]
不過又唔可以話要迪士尼改到就哂港人而無哂本身特色既
0 Y( H; ?: m* @. @; j0 s真係一個唔錯既會考作文題目
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-10-7 10:57 PM:/ E3 ^" \. g+ \: V+ d7 z( g( O
我地香港某d人真係同大陸哩無分別
% N. E) {& [0 F$ a/ H# b你估想壞架咩
4 G- x3 _* Q9 N1 `  ?& o/ S  x就係你地又要影相又要呢樣果樣
/ d# i; }# q: j3 D6 r; t- Z* Rd相留番比你拜山用啦
/ q% E# E3 w- w( q1 O
3 F4 Q1 V: M+ {我地香港某d人真係同大陸哩無分別
+ T4 f, v! w# {  X' N! {agree  with u man
Originally posted by adamas at 2005-10-8 10:08 AM:
! R5 ]7 J! Z& s5 U不過又唔可以話要迪士尼改到就哂港人而無哂本身特色既: {# Z" N. Y) z2 O# \  t0 Y4 C  Y, a
真係一個唔錯既會考作文題目
9 r) O1 ~1 q& l' _% a* F
係wor~~~; H. z9 p. Z! e! k- Z3 n
其實大家成日話迪士尼好差,海洋公園反而仲好...
* t4 j0 ^& U4 n+ f但係
( M/ T! @& k9 B( |3 ?( j" Y! Q  h1 O1) 大家有冇真係去過...聽人講話差,你地又話差...
% h: b) i  u& }# O2) 圖片,文章所講既未必一定真,話唔定只係有人亂up...(海洋公園要派個人去唱衰disney 有幾難?)! p) E: m& |4 l
3) 就算真係真既, 海洋公園咪又係咁多大陸人, 佢地咪又係0係個公園坐哂0係度,食哂煙.../ A/ I% s1 d6 S7 r+ D
-------想講既係,唔好人地話差,你咩都唔知又話差...6 O/ ^  G) p% h8 @1 @( M% s
e.g...即係好似上次有人post 0個度d 飲料機要$25 一支哂飲...你地個個又嘈...之後都有人講左只係d 機係咁...鋪頭0個d 根本唔洗咁貴...
Originally posted by abc123aa at 2005-10-7 10:59 PM:
  A/ s* P; a9 Q1 \" v& \
$ s- G& m/ O* N- N' j) h哈哈,香港人係咁,寧願你話比佢聽壞機好過搵其他藉口
1 o4 |0 V. J; E) _我真好想知外國人係唔係真係入到迪士尼之後會好融入童話世界既呢
, }: g' m; M' ?$ r6 _香港人唔識欣賞佢地西方d"幽默"+ ~" z0 C) k8 m, \
佢只會覺得"你當我3歲細路呀?"
8 X1 {- O+ m& K6 u; o5 F" i% a* E, c( e  k) I8 Q6 d$ e3 m
因為,亞洲人係比較務實,
. T& K+ |$ ]! R, ^; x如果佢話比我知有故障要停,我會忍到,但佢話巴斯光年要休息,我諗我都會爆粗~
3 P4 x: ?- ?% y; F好似早排西鐵咁,壞就同人講壞,如果佢話d西鐵攰,要休息,我諗田生即日落台都似
Originally posted by herothree at 2005-10-7 11:04 PM:
  e1 W5 T6 e8 f2 M7 m4 q
( T+ t7 m& V  X% d: D
+ z# U+ N1 |0 h% P0 P7 _yo bro there/ E0 x/ @3 a% y
those lines are f...
: D8 E0 Q$ x. w) y# j, Y1 S+ e) z8 z
有冇人幫我譯到中文?
Originally posted by abc123aa at 2005-10-8 12:20 AM:
: ^8 ^0 e, U* Z* h  O! z$ j* W4 A+ g
你做扮公仔果d???
3 w3 i( Z% t# G2 c
5 z' |" _! [* ~1 ^: I" V' ~" {- J  q! W) J
可能係:cool:
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大劈炮-員工插爆迪士尼

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。