<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??
返回列表 回復 發帖
五年前見過.+ g& Y. @, S0 P9 B+ V; k& L6 ~
無用刀ga...不過好激.
& N; K' I- Z0 x$ Z) f, G# i2 h  `: b8 g5 t發生在鬧市.
0 |) B3 D8 O: h7 D1 V) o9 Y有次假日, 五,六,七點倒la, 同班fd係銅鑼灣Sogo門口等人.
( C5 w+ @1 k$ e* f2 K咁企正係正門(電車路,面向成日都好多人過個條馬路), 右手邊d落地玻璃飾櫃個到企左一大班人, 佢地打橫分散企ga. (個時我無留意ga, 因為個度成日有人企係到ga la.)( ^' D1 ~( @& R! Q
之後無la la我既左前方(即係三角位個度), 有班人離我七十米度出現, (三角形陣形ga, 即係最頭企一個,之後後面d人每排越來越多人, 呈三角形,好似三國誌打機個陣咁) 行過黎.0 O# q& d) i) R# r, H
行行下, 突然加速, 衝過去我右手邊班人到, 口中嗌住類似"打x佢老x".) Z; d$ \; \" J$ S% \  S
因為個時右手邊班人離我十米都無, 印象好深刻.
: f  V7 z, r0 B我重睇住三角形帶頭個個人, 沖埋去, 一野禁住某人個頭落去塊落地玻璃到. (事後睇過, 塊玻璃花都無花)
  y3 E5 V6 B! M! w4 q) I9 g當時sogo d阿叔保安沖晒出黎, 欄住個門口, 好似唔想俾班人走入去.
9 k, o; g2 U3 e3 |0 K1 }( J6 H1 o事發一分鐘倒, 被打同打人兩方一齊轉灣向左世貿方向走佬.
3 @+ n$ J) c- \8 Z4 T8 X. @0 B我重記得有個肥仔走包尾tim.
個人意見, 如有冒犯, 請多多包函.
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:
! ~3 C$ t# d& i8 X& g4 z五年前見過.
" y1 Z( {& t( Q; v- m+ a8 b無用刀ga...不過好激.
1 ~9 z1 B2 T/ N- c+ h...
; X- D; E% [" _. W1 M+ C+ K4 z+ ~5 c" u/ |5 c7 l) b5 \, d) e
我好鍾意你最後果句~
以前系學校摺報紙當刀,射馬紙當槍
Originally posted by minghkhk at 2005-10-18 08:47 PM:
& ^: }6 W! }( O, J2 P五年前見過.& E( Q; G& _* d3 f
無用刀ga...不過好激.
/ c- V/ d% x$ @3 W6 ^* Q) A...
- M! M( w6 @: z
真係好似古惑仔d情況!!!
落場後只許盡力去跑
我講過程比你地聽
. F& o( p, @, q大約7-8年前晚上1-2點(大約)幾到大圍有個足球場(近火車頭酒吧)
+ V$ B! i1 M2 K8 C& t0 }. i8 S* Y我返香港過summer(本人在外國讀書)
; r+ `, D$ W$ Z我同朋友去街(我的朋友跟人既)行好運中心& x# B: K# e, `# m
我朋友既ar大無啦啦唔知發咩神經飲醉酒唔知係take左成 係甘屌鬼( H0 R1 X' j$ j7 G, q* {$ Q
之後我同朋友見到佢,見到我dfriend 話一陣講數,連我都要去...) e5 U5 R# b. u- v6 a
去左球場講數入面2社團加起上來有300人多
* c3 E6 G# y1 V5 ~# v9 b我同朋友佢企前面...下到我同dfriend腳軟
  U7 _0 \* |1 f5 A+ v之後對面社團仲要有開山刀(佢地收埋左)
; ~3 p* p; S, \2家真係打起上來,我同friend 立刻走la, 點知比人埋伏4個角球地方都比人包抄0 A6 b0 M9 P/ ?1 @" y* e
(見到d人比人劈到個頭d 皮吊著左隻眼)...@@ 見到我都呆左....心想做戲咩....有沒甘誇張  M+ r8 t9 D) J4 O( j
我地都唔理照走(見到d大哥拎著大刀搵緊d ar大劈)/ ^8 H  ^3 U& H& M
好運地沒理我地,我同朋友走啦,再回頭一望又有一隊人追我地
* I4 e; O* R; B! r" }$ x7 C; g) `我地賓跑到大街...(姐係旁邊係火車站) 見到的士立刻坐車返屋.......3 i+ I# n7 p3 [% E9 s& {7 Y( e
之後我地真係好驚...唔好跟人..唔係講玩
9 Q  @$ }' n- r
+ _+ d6 ]) x' b& u! l( d9 R3 Z[ Last edited by iad on 2005-10-19 at 06:07 AM ]
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?. Y7 A3 X, r% x* b1 H! ?
定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
Originally posted by 阿感 at 2005-10-19 07:30 PM:  {0 V* l4 j+ c4 l# j6 H" H3 U. L0 F% Y
請問外國多唔多劈友,多o既話,邊度多?
6 X7 r& P) u  Y5 v2 L定係外國多數查槍?只有老唐先會拿刀劈?
7 S! m1 D* T. L6 [& C  s- Z

0 E( `' s7 }  O- O, `. _
9 d, V) u3 c% Q( v, Y4 E睇news, d人多數渣槍多....3 A- L. v/ r) x* C( o
有2個人渣車, 一個想過佢頭
4 ~$ P* D0 }' n1 R唔知黠樣2個人都停左車曾論
( K, s* ~1 w( K( y, @5 r( u$ q之後ar A 開槍射 ar B
um .... 係呀 ~ 6 v4 K" m: w. Q2 T& x
人地老外通常都係渣槍多, 一炮過, 你死係應份, 死唔去係你大命 .......... % e; t. j" L0 _, w) y
我地老唐拿刀劈, 開山刀, 老牛同西瓜刀 o既威力通常都係大過單單一炮, 同埋老唐 ' 一不做, 二不休 ' 好小話就咁劈你一野就走, 一向都係劈到你訓晌度先走, 理論上你 o既死亡百分比會高好多 ! 達到目的o既機會相對高 d ! 晌經濟原則上拿刀劈係好過查槍射 .......
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人試過劈友??

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。