<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口
返回列表 回復 發帖
間公司請著你好快會摺埋
咁孤寒o既話就唔好成日請假啦, 要尊重份工呀
3 O. f- R9 c2 P) u2 ]) ^) ]古代d 太監年中無休, 日日都冇得請假咪仲慘過你
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-27 00:44:
* b& F% T! ]0 l我唔肯定有時間出紙
1 t; Q( b' u4 @0 ]
: z- [7 T$ q6 z( z, f( q$ c6 M9 x% q" F) i/ C( Z3 _) m! D
咁唔好諗咁多,索性番工算啦。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 12:47 AM:; r& G, |0 T7 ^
2 ^  O6 `5 a& c

) m! i$ x1 m  y
( b9 e2 `$ D- P# S咁唔好諗咁多,索性番工算啦。
1 W# b" W' P8 V" v! z" v) j. a3 O' ]3 {" Q: z& W; M
咪玩       100  % 要請嫁
Originally posted by 大優勢 at 2005-10-27 00:49:7 L: }* p) V  N- `
8 h0 Z' b) {" I+ z* w3 E# v
# s# \6 O$ ?$ y1 M0 v
咪玩       100  % 要請嫁
- G) W0 \, s* _$ R, ^, c9 X2 [
0 m4 q, T5 A. y0 s. Wrepeat,請病假已經是最完美的方法。% t' a. [6 u6 R% }" C
- s5 {+ ?7 U1 o- r# W$ E
無時間就依家去急症室,扮胃痛啦! 又是沒得check的,你要同佢講想要病假先得。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 00:59:
2 D' E2 H( A5 d' H( n
! t" [0 S( O# g# I: n0 ?% H1 `2 B" i. g7 \& S
repeat,請病假已經是最完美的方法。) _. d8 P! g5 z# c( v
4 V" \% e: N# R$ A7 U1 r7 |* ^
無時間就依家去急症室,扮胃痛啦! 又是沒得check的,你要同佢講想要病假先得。
4 p' O% e9 I1 I' ^
無時間就千萬唔好去急症室,排隊都排死,你又唔係真係急症
Originally posted by ciger at 2005-10-27 01:28:5 r& }* ]# N' G! f( {

+ ?5 S9 c& N. z0 _無時間就千萬唔好去急症室,排隊都排死,你又唔係真係急症
  \, }# c* C7 M+ h5 }4 g
6 _) l/ v! s( V  u5 K! J) R% f
係要排隊都排死架啦! 但如果佢明早無時間睇醫生,咁夜你叫佢去邊度睇?  呢招連我老婆做護士的都話OK,信唔信隨便你。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 02:20:
) X# N. {! `) }' @5 T$ p2 C
5 Q, m0 C8 {/ E) }, u, E8 ^0 t* h8 O
5 I8 z. W6 z+ B1 h1 p係要排隊都排死架啦! 但如果佢明早無時間睇醫生,咁夜你叫佢去邊度睇?  呢招連我老婆做護士的都話OK,信唔信隨便你。
" w1 w& l7 S) J4 k9 m除非佢零晨去排囉,如果唔係就冇用,無薪假期得唔得呀,唔出糧可能批呢
Originally posted by ciger at 2005-10-27 02:28:
) r, f8 d/ ~& R4 J( c
& A: m4 ~3 i! M: q除非佢零晨去排囉,如果唔係就冇用,無薪假期得唔得呀,唔出糧可能批呢
% H* |7 Z* j1 n) Y2 v3 i# J7 C; K1 o8 U8 ~5 M4 g+ w# t
講完好大機會放,但長放那種。+ Q4 W# T0 s5 |5 B7 |9 h+ E+ j8 S
好多野唔係你話正路就掂。  你放病假一日半日好地地,問佢放假反而『成日記住你』,分分鐘找借口炒你!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-10-27 03:13:
5 `. v3 z& [7 ^. i/ K9 ?3 a0 ]& }  T7 ~) i( d

: @8 x7 r0 ?# g( w+ }  d% ?7 j# z講完好大機會放,但長放那種。; A9 J  `" S  Z
好多野唔係你話正路就掂。  你放病假一日半日好地地,問佢放假反而『成日記住你』,分分鐘找借口炒你!
# `8 N# J+ q3 e, n8 m  H都唔一定架,最多咪扣大假,大假唔一定要連續放,其實不如12號都放埋,攞3日大假囉
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 大家幫忙請假夕口

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。