<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!
返回列表 回復 發帖
暈。。。冇人性的
落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........
8 B- y" d" Q; v' c. J' Z. |( h偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:28:
" W" E9 M1 y5 j7 w# I落後國家如巴西,偷野真係會被當場處決的!呢d吾係新聞...........8 c2 U; S  n# P8 a% |  V
偷麵包被一鎗打爆頭都有,你地冇聽過嗎?!
; |) O+ C: |- [7 Y7 I# \. f
" _! j# `, N7 x) i! H* k有,呢d人死後必下地獄
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:41 AM:( U( G4 Q0 P2 @: v3 O- j

4 I+ m5 M& N- J4 j1 f* n
! |) T7 a) ]/ x$ I5 @3 O& |6 F有,呢d人死後必下地獄
# w8 n: E7 X0 G' U7 l$ N3 U
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
Originally posted by alan123boy at 2005-11-16 00:47:1 X) r7 c6 r6 P$ T
* X, `0 K0 Z& y) i
我覺得文明社會同落後地區好吾同...........
( O0 z2 w/ l; M% }5 f
+ Y( \* [4 A/ r. _8 z
係,落後地區做衰野就衰到出面!' |7 ~0 X) D3 Z! M
文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 機密 at 2005-11-16 12:50 AM:
. R$ o8 E+ q0 n4 g; P! Y$ K& L& k# m9 g( F$ a( }! ~

. T1 ~6 X! I4 x: @係,落後地區做衰野就衰到出面!
5 {, X6 M; L$ K  n文明社會就有包裝,懶平等但內裡一樣咁衰!
: Z9 b; W1 ~# y, W9 n人性醜惡!: x0 p/ ~# Z$ z% K2 M; N
但居於文明社會的我當然認為偷麵包罪不致死!
! ]" _; P' M4 W/ y. {' j8 A! n但居於落後地區的可能會認為合情合理.............
偷左麵包就斷手, g: Z  s7 {5 M
咁偷左情就斷.............
: K9 O) A% M- S0 R& f0 J" J  T3 H本人覺得e種既懲罰係錯誤
8 Y$ \! P- C1 X& o1 Y但可惜e個世界唔係我
' y* W' m9 A. K- o/ v* I+ A世界上一定有好多不平事% L: f; k2 A/ @) c1 ~( C. Y5 j
但回想一下& i% c% y/ y/ x: b7 [2 t" O
這是不是事情既全部呢???
好變態
落場後只許盡力去跑
Originally posted by 大家樂1234 at 2005-11-15 04:21 PM:6 K& ~  R9 F4 w5 q4 h1 A; l8 ~  P
無人叫個細路偷野
! A( f/ k4 j, U" G/ S: s# v% q' ?細時偷針大時偷金
$ u# W  ?' g/ q' v7 E( Q0 z0 b# \* \9 G0 ]0 V% X6 T. N& z
你係咪咁都講得出口呀,細路仔無屋企人照顧,有頭髮無人想做喇哩,
5 w7 U) Q% P6 E小朋友無錢又肚餓,唔偷野食唔通等你過巴西請佢食飯呀,人地國家無香港既綜綬福利,
) l0 V$ D# S3 F* O! G貧窮國家餓死街頭幾多人你知道嘛.....你試諗下,我地唔食夜晚餐飯o個晚個肚都餓到爆啦,
/ o1 w$ K% j: k8 d5 `餓死..差唔多講緊係幾個星期無野到肚而死,小朋友唔想監生餓死先偷野食o者,我唔係認同佢偷野食呢種行為,我只係覺得佢已經無得揀,係咪咁都要比人"碌手"呀.... f# V) [/ v, I) ?
你咁都up得出,因住第時報應糸妳屋企人身上....
HKHK
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » [轉圖]懲罰.....偷麵包的小童....!!!!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。