<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【轉貼】小心! 小巴有便衣!
返回列表 回復 發帖
Originally posted by Dr.anger at 2005-12-7 10:28 PM:/ X7 X+ U6 |, ?. H7 x% J
不過o的安全帶—日咁多人戴過。如果乾乾淨淨就話姐,想人扣都難..
" T3 L2 V9 ^2 d8 a* E
) Y+ v- B9 e; g7 ?% g3 z& [1 w8 \! S
係呀係呀,仲有d位都好多人坐過架
咁能on9既,D 交通警冇野做搵野做
Originally posted by 阿感 at 2005-12-7 10:32 PM:. a+ b( f% F0 a% q/ N* d$ R

$ N0 _: z# F  n
6 M. K. S1 H7 h; }4 p" A1 [+ W% S" ]3 }( O
係呀係呀,仲有d位都好多人坐過架
: j. w0 e$ v5 e( D+ ?7 o; e
位就有條褲o的布隔住姐。咁安全帶都有機會則住你隻手同頸掛?3 d1 Q# i3 J8 ~! H) R4 N. ]5 u
你有冇試過用過o的成條都係汗或者磁nup nup既安全帶呀?% ]! J5 j! R( Q! x: z  `9 a0 \0 K( |

. ~( W5 w$ p3 i) U3 j[ Last edited by Dr.anger on 2005-12-8 at 12:02 AM ]
膠少陣當幫忙
我估係 因為近排小巴意外多 , 佢地先出下黎做下樣
係因為捉呢啲冇危險吖嘛,你唔見佢哋捉倒揸住支AK47嘅葉繼歡?!
加強票控係有咁既需要,不過講到出到便衣去捉人就真係好似唔係咁好囉。真係好浪費警力。。。=.="* G: Y. a! f; x1 ~6 D9 ^9 H
( _: W$ P0 u% ^9 R
不過大家其實真係扣安全帶啦。好多人都話唔方便同老土。不過我就覺得唔用就老襯啦。順便答埋上面有位板友既提問。(依家係有安全帶既小巴上唔扣安全帶,最高罰款5000入獄3個月。)所以為免不必要損失,真係扣返條帶啦。唔扣你俾人罰錢果時就老襯。。。仲有錢財是少,有起意外起黎,條安全帶就可能救返你一命。條命又係你既,D錢又係你既,唔扣真係蠢。。。
8 T& u2 i* N. u; d# c
+ `6 T3 Y, p6 u( o8 ?+ C至於超速問題。今日都有進展。之前我地D測速器咪無用既,因為人地超速,在坐咁多位有幾多個真係去投訴先(我地多數為怕麻煩就無盡到自己責任(包括我自己),又係度話人地有關方面無做野真係有D唔係咁公道)其實如果我地真係多D投訊,咁人地警方、運輸處先可以做到野,只靠警察街頭做票控,邊有咁多警力24小時守住D超速黑點。如果我地可以盡返個責任,幫忙監察小巴超速問題D小巴司機都無咁招搖啦。(試過有次我搭紅色小巴出旺角,行西隧個測速器顯視速度已達110咪,真係好快,快過其他已經超速緊既小巴好多。咁有個男人就同佢講叫個司機開慢D,個司機無理不特止,仲繼續加油。之後個男人同佢講再唔減速就投訊佢,佢先肯減慢。所以其實投訊對司機真係有阻嚇力,不過就係我地唔用呢方面既權利先至令小巴司機變本加厲)。) m( Q) E: F9 T8 w$ N
有D離題同過火,唔好意思。不過都係想大家有時設身處地林下者。。。講返個測速器先,有睇新聞都知依家考慮引進新系統,新系統既測速器會自動keep record,有晒超遠、開關門、剎車………紀錄,我覺得個概念幾好,岩晒我地呢D怕麻煩既香港人。到時唔駛我地做野,超速既司機都會受到處分。。。。最好廖秀東設立規則時就寫明唔開個測速機既都要罰,等D司機咁鐘意熄左佢丫拿。。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
Originally posted by tottifung at 2005-12-8 01:23 AM:
8 Y  i' q" A" G" }, F係因為捉呢啲冇危險吖嘛,你唔見佢哋捉倒揸住支AK47嘅葉繼歡?!
& t+ \: F% H* S, B2 O3 i5 |& C6 }. {" h. D* Z4 L' y
唔通o的o野冇危險唔使做咩?唔做咪又俾人插,有事o個時咪有人走出o黎講三講四,又話冇監管又剩2 a/ Z8 g8 c# A& R$ C
其實香港警察o既破案率同速度都算高,真係好唔明點解d人成日否定香港警察o既效率
Originally posted by 阿感 at 2005-12-8 01:50:
2 \; P9 C9 f3 U# f3 z5 l0 f! C9 i9 V# ]

6 D* e) b" f9 p  n唔通o的o野冇危險唔使做咩?唔做咪...
! I8 _+ t1 t0 s& O4 D完全同意。。。有時大家講野真係唔林深一層。。

仲有Sport板飛機區 索女運動員、PE學生妹等緊你(新圖非附件~免分~)
一早就應該啦!:cool:
Originally posted by 阿感 at 2005-12-7 08:01 PM:/ c. P; c2 `4 q! |6 z/ \/ |6 _
: X, z' J  e- i4 I
5 `3 y3 `! F$ t" ~9 y! w
咁都話o徒哂納稅人d錢?而家d差佬...
) V% h" }3 j! b4 f
! q7 Y0 U% ^3 [# K% d- y$ Y
嘩~~~你好型呀=o=
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 【轉貼】小心! 小巴有便衣!

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。