<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人可以幫我一個重要問題~
返回列表 回復 發帖
Originally posted by 阿感 at 2005-12-9 23:14:7 N! N$ E; m$ \* y! t

) v, S, h( L) Q
  K8 U5 D; ~+ V* H) j+ z好似同緊某人講:cool:
9 o3 o1 e$ g9 s$ q! \! h3 I, n+ M1 ^; A0 l& |4 |8 k
who?
Originally posted by 阿感 at 2005-12-9 23:14:
5 m: N/ B/ f- y: u) X% Q: m
/ d- W. ?4 [2 E5 V( x1 T3 m( T
) L& D6 ]2 {( u& K5 n% z; Y好似同緊某人講:cool:
+ C0 s' w# u5 {1 X7 `) y+ w  d- d' r% r% A0 D
C君
Originally posted by waithung at 2005-12-9 18:30:
  c# c5 a+ k$ A, o希望大家幫忙~唔該~~
$ h( j# M. J. T& y9 n: M& A5 q3 i- f! h
我最近發現我...
; W  M; s6 W4 K* k1 `  H

. V2 D$ e, M  L/ d, d+ G如果你並非一向條咁,我覺得你要去看看醫生,因為你可能是有病。 你唔好以為我說笑又或者想玩你,我是認真的。 ) F4 f! U; t" F5 y0 N0 U% ]) F$ R
# d+ _; x. f. \+ {( }
病徽- [& J; _' R$ X8 ^( h& q9 N5 Z4 A- V
說話方面的困難︰患者有時所表達的思及內容,別人不能跟上,有時他們會創作一些字眼或用奇怪的表達方式。有時他們又不多說話,令人很難和他們交談。
/ [$ P8 ]1 |8 x* L
- f" [; X/ h/ p0 v你亦不要怕去面對,人人都會有病的時候。 你要正確的去面對。
網上身份誰不『機密』?
Originally posted by 151515 at 2005-12-9 09:46 PM:: V# W2 k$ ?3 p5 L; s8 a
不要膽怯,我和我的朋友都鍾意男仔大膽.
2 u7 j5 V1 g4 r4 y8 ?我覺得我唔係冇膽ge~
/ q& r( v# f, u8 `; r最大問題係>>>>冇話題!!
. O$ r+ R' ?7 y4 l我同佢講野,成日一句起,兩句止.....
Originally posted by waithung at 2005-12-10 00:32:% j" x: m9 S3 l
: W( f# l, M7 F4 i6 i* ?
我覺得我唔係冇膽ge~) K, I8 Q7 N- k) y2 `; m
最大問題係>>>>冇話題!!% U" Q% _& v+ Y
我同佢講野,成日一句起,兩句止.....
- q$ D6 _) ], L- W( _9 N4 |: H% I' Z1 i/ {7 C/ m5 Y  {
其實, 傾計呢樣貴精不貴多o既.; _# y& X; S& d+ T( C8 l9 R& N
你講得多, 但冇意思o既會令人好煩.
/ S7 b8 y7 h0 o, _9 B- P* ^% {你講得少, 但大家吹得開心咪ok囉,
( h) @" t9 h) \6 n/ {根本無須介意"成日一句起,兩句止".
, R+ _+ u$ }! m- d8 v) T- R8 \) L; i& x% [
小小個人意見, 不一定.
如果是新識既可以點頭表示友好先←通常對方都會俾返反應....試多幾次之後可以同佢say下hello同問佢做緊咩.....而對住阿媽你可以講下你今日做左d咩呀or問下佢做左d咩呀........甚至講下自己有咩打算同睇法.....你唔同阿媽講可能因為你心中會諗佢都幫唔到我既....另外你媽可能驚煩到你又唔同你講野......其實俾佢知多d佢都會進步.......不過呢種情況好多人都會......只要你主動講先就冇問題......記住主動幾緊要ga, X( G. a1 u% d$ q
另外話題呢d可以由生活小事開始←即多些留意周圍注意小處和自己...你會發覺好多好有趣既事....最好當然多閱讀啦........上EF都有幾多好野睇.....不過最好當然睇多d報紙同課外書啦........畢華流曾經講過社交圈子中最多話題既通常唔係d咩咩專家....反而係d咩書都睇下既人....因為咩都可以講上兩句.......而且唔同類型既書可以廣闊自己的視野←咸書都可以增值.......睇多d書、認識多d自己同多留意周圍....話題自然會多ga la......同女仔相處就要自然D啦..抱住做朋友心態←做到固然好,做唔到又冇咩所謂....切忌太扮野或虛偽......即點同男仔相處就點同女仔相處...當然要斯文d同正經d啦:cool:......記住你可以嘗試講多d自己野先,人地因為你咁做自然會俾返相當回應你...男仔面皮要夠厚
Originally posted by 2000 at 2005-12-11 01:55 PM:8 Y$ P: a$ j4 I/ [4 L& z# l
如果是新識既可以點頭表示友好先←通常...
* [' }. p' m" B% u' o7 r7 W4 ]2 L% ?! e$ c
多謝你的意見~我會盡量試試~
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 有冇人可以幫我一個重要問題~

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。