<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩睇完電視..我諗
返回列表 回復 發帖
Originally posted by YIP at 2005-12-17 08:28 PM:
! n/ d2 y* R, e7 Q% _8 W睇咁耐新聞~成日聽到入面有人用廣東話講一D挑撥既說話
& X' C0 t  a0 ~0 K% B4 G: v! s同埋我覺得 , 去睇熱鬧o個班香港人一定有份起哄
( a& Y9 o/ B5 ~% z4 w
我想講句:佢地係咪香港人黎架?佢地係咪好想香港暴動呀?香港警察d還擊算斯文啦,至少冇捉住佢地一棍打佢背部啦~擋佢地又話暴力,唔擋又話人冇能,只識出糧!和平示威,叫叫口號我都支持,但係香港--我地的家攪事就一定唔支持!d挑撥果木一定好鍾意人去佢屋企攪事
我估應該唔係之前和平示威那班。應該係無政府那班攪野。
Originally posted by 機密 at 2005-12-17 08:46 PM:8 ]8 z7 {  [, g2 X4 q
我估應該唔係之前和平示威那班。應該係無政府那班攪野。
3 v2 y2 E# z/ x# }' c
都有可能係
摺吧啦
Originally posted by abc123aa at 2005-12-17 20:54:" b8 l, x, p% r+ S4 C$ x6 b
4 \/ v, T0 R2 B) p
都有可能係
8 m" j$ v. a: N6 L- }, g" L- Q: d/ o
九成九係。 人無理由會咁極端,而且見到警察last warning 後有班南韓人離開。
前幾日D示威者踢警員GE盾牌; T/ ~, x* b% L1 S* g. V
我覺得無咩問題4 V' T' V9 S3 a; s( e

' x" s8 c) J. {! y* a; r. p7 E但今日我係電視見住佢地用滅火筒兜口兜面噴向一d毫無裝備ge警員度, s3 e5 X% P$ T. q
果一刻我爆左粗; c7 |' B8 |" a2 ~! f
大佬,差人都係人黎ga!兜口兜面噴人& y3 q' u. J+ [5 X. Z' F7 X
人地仲要無面具無盛,會盲ga!你無錢je,唔駛搞到傷害人呀
8 Y6 t, I$ G/ j: N# @' f1 q: z9 l* o* v0 [6 j$ Q
仲有d示威者搶記者ge梯& m- X' D5 Z# H9 U
掉向一班同樣無防暴裝備ge警員度: R& O4 O  d( ?* J! t" x
有個差d被掟中,大佬,死人ga!
% E' x5 H! }+ d: R: j) M2 O' ^# O0 b人地無頭盔,無盾牌,你都攻擊人,係咪癲左?!
! H! g3 I# n8 t" G6 O# F
( y% j9 a6 I7 n果一刻佢地絕對唔值得世人為佢地抱不平!: f! [1 g/ X) P3 K  v  E% r
* V! k8 J' d1 d( j9 V
同埋我同意係有香港人唯恐天下不亂6 ^/ v; K1 J0 {- O: {& @
e樣野係電視直播上已經原型畢露!
26FUN頭號周麗淇FANS
祖雲達斯多年忠實球迷
打法勁似恩沙基,球場上ge通天老棺!! @@
Originally posted by MaxFigo at 2005-12-17 09:04 PM:$ i+ T/ @- X2 w1 A; S
前幾日D示威者踢警員GE盾牌& f4 ?2 G2 Z. [0 E% h0 c
我覺得無...
* R( W1 J) g2 T( h& T直情係失控!
' x6 W# B) M3 s8 ]: p/ E, M咁嘅情況下,只要可以鎮壓住,我支持警察用任何武力,只要唔係槍殺農民
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-17 09:22 PM:
5 ?1 I% n; v- s, D" g$ S' l) [% I0 T. t0 K9 @( t
直情係失控!
9 r  z. U; `. X5 G# n6 p8 E1 ?2 O咁嘅情況下,只要可以鎮壓住,我支持警察用任何武力,只要唔係槍殺農民
5 x, a% I! y  A( D% d; H
1 b- G- p: P. G5 P. ^
" S& i9 W$ v& P; Q8 q
用催淚彈都算溫和la
2 S+ q% w# p, n1 l0 P$ M$ I# I# Y" Q- a6 r% O. ^$ f: Z5 E7 B$ V% [
而警方今日支所謂"水炮",其實都只不過係水喉一支......
祖雲達斯多年忠實球迷

警施放第二輪催淚彈

示威者在稍事休息後又再衝擊警員防線,警方在發出警告後再施放催淚彈。
9 r4 l1 b0 i3 z' B5 @
0 @; O& Z; Z: _5 ?1 d1 e示威者集結在告士打道,人數眾多,他們在一輪吶喊後,再衝擊警方防線,警方舉起一個警告牌,表示要小心催淚氣體,隨即施放催淚彈,示威者被驅趕後退。% s0 I, G8 Z  U* u
6 x: t& H( m5 g- b
啱呀!用d招陰果班友!如果唔係佢當我地香港d警察住打唔嬲( P7 m( f6 b, l1 y$ Q$ G9 U
7 A- x( _5 S8 Z8 ~- M
[ Last edited by YUEN_LOUIS on 2005-12-17 at 10:04 PM ]
Originally posted by YUEN_LOUIS at 2005-12-17 09:27 PM:
) q$ U5 X7 g* v+ R  P1 ?示威者在稍事休息後又再衝擊警員防線...
. H1 d1 q0 B: o" y: s7 k1 g( i8 y9 M9 e  X4 `

% e  Y9 g$ y+ s4 x+ }5 b( I4 V好明顯....示威者有備而來,胡椒噴霧已經無用
. _0 c  U) ]% }* E9 q要轉招la
祖雲達斯多年忠實球迷
Originally posted by MaxFigo at 2005-12-17 09:04 PM:
! M* J9 C  C- ]' x# b前幾日D示威者踢警員GE盾牌
) u  g* y' x/ Z" }1 @+ G- i( g我覺得無...
6 C' j! @! C8 y; U- B咪係,果刻我睇到我心諗,你冇野下話........
6 }7 Q* \/ I2 v; m上次睇返南韓d警察對付返南韓既示威人民,佢地係出到拳打腳踢....打到d人幾乎死咁滯......香港果d警察已經叫做斯文喇,唔好次次做又鬧唔做又鬧啦
摺吧啦
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
娛樂滿紛 26FUN » 吹水版 » 岩岩睇完電視..我諗

重要聲明:26fun.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,26fun.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。26fun.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。